prima Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 ljupce u dalmatinskoj ooodlicanevo upravo taze :D odavno nisam ovako u jutarnjoj
henrik larsson Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Je l mislite na onu braon montažnu kućicu što stoji nakoso, na uglu sa Dr Dragoslava Popovića, kod studenjaka?
Frank Pembleton Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 petrovic u zemunu? ih, pa taj je bencmark za sve bureke u gradu.O da samo ja nisam znao za tog kod Madlenijanuma, znam za onaj blizi NBG-u...
Dr Arslanagić Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 kale prodaje krofne za 10 din! sta jos ima za te pare? tek nedavno sam provalila da je pekara preko puta prve beogradske isto kalevski. i mislim da i u njegosevoj u zemunu imaju isto, pored one velike u bezanijskoj. burek kod petrovica je Prebacujem ovaj komentar na (skoro) odgovarajuću temu... Kalevski je jedna od najstarijih i najčuvenijih beogradskih pekara, sadašnja vlasnica je ćerka utemeljivača Spasoja (nisam 100% siguran). Imaju pekare i po Zemunu a ista je vlasnica i pekare Gardoš u Zemunu i u 21. bloku. Moja pokojna baba Makedonka je iz pekarske porodice (pradeda Sreten je u Carigradu učio pekarski zanat i držao je pekaru u Gostivaru i u Makenzijevoj pre i za vreme rata) i pričala mi je puno kad sam bio mali o tajnom i uzbudljivom svetu maćedonskih pekara... nažalost, malo se sećam toga, ne seća se ni ćale da mi prepriča... ali se sećam priče o Kalevskom.
April Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 petrovic u zemunu? ih, pa taj je bencmark za sve bureke u gradu.Probao po PPP preporuci. Stara škola - meso, sir i aj zdravo, nikakve prceboce na potezu pečurke-šunka-trapist etc.Trpkovići i ostali izvikani mogu samo da uče od ovih tradicionalista.
assück Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 koliko god bio protivnik pizza burek mixeva i sl, ne mogu da grešim dušu. trpkovićev sa sirom je bio mega svaki put kada sam jeo
ToniAdams Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Prebacujem ovaj komentar na (skoro) odgovarajuću temu... Kalevski je jedna od najstarijih i najčuvenijih beogradskih pekara, sadašnja vlasnica je ćerka utemeljivača Spasoja (nisam 100% siguran). Imaju pekare i po Zemunu a ista je vlasnica i pekare Gardoš u Zemunu i u 21. bloku. Moja pokojna baba Makedonka je iz pekarske porodice (pradeda Sreten je u Carigradu učio pekarski zanat i držao je pekaru u Gostivaru i u Makenzijevoj pre i za vreme rata) i pričala mi je puno kad sam bio mali o tajnom i uzbudljivom svetu maćedonskih pekara... nažalost, malo se sećam toga, ne seća se ni ćale da mi prepriča... ali se sećam priče o Kalevskom.a de je i koja je ta pekara u 21?
Buck Naked Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Makedonac kod detelinarske ambulante, prekoputa ABC, alo!
Dr Arslanagić Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 a de je i koja je ta pekara u 21?isto se zove Gardošmada, nisam prolazio par godina, a lepa sećanja me vežu za gimnazijske dane
ToniAdams Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 a, pekarica u onom malom centru izmedju lamele i bulavnoja. imao sam utisak da se tamo samo radi prodaja, tj da mese nedje drugde.
Dr Arslanagić Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 peku tamo sigurno jer je uvek bilo vruće... mese verovatno na drugom mestu (Zemun)
ToniAdams Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 jeo nekidan rolvirsl, bio korektan. doduse svakidasnji, nisam imao utisak da se radi o staaaaroj pekari.inace sam finim delom svoje prekomerne kg dobio zahvaljujuci istoj, sad mi jos nekako lepse sto znam da nisam repa bez korena. :)
dig_chohano Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Jel radi još ona pekara u bloku 30, u Coca Cola soliteru? Tamo je burek bivao brutalan.
Bujodrag Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 petrovic u zemunu? ih, pa taj je bencmark za sve bureke u gradu.Eh, odrastao sam na njihovom bureku.Zdrava ishrana je u detinjstvu najvažnija.Branko Kockica je jednu epizodu snimio kod njih.Sumnjam da može da se nadje (ta epizoda) al' ako neko zna.....
Recommended Posts