July 31, 2025Jul 31 3 minutes ago, kronostime said:Mesara Morava na Palilulskoj pijaci.Čudno pišu reč Bajlonijeva
July 31, 2025Jul 31 35 minutes ago, Ras said:Preporuka za mesaru na Bajlonijevoj pijaci ili u blizini?Ima sjenička mesara "Meandri" u ulici Jelisavete Načić (Pavla Papa), na nekih 30tak metara od donjeg ulaza u Bajlonijevu pijacu. Osim junetine i teletine, ima ponekad i jagnjetine i piletine. Ima i sireva. Cene malo jače. Na samoj pijaci ima mesara kod Prleta, zvanično se zove "Meat House", nekad bilo jako dobro snabdeveno svim vrstama mesa, sad onako, kako koji dan šta ima, opao i promet pa ne drži robe ko nekad. Vredi posetiti i raspitati se šta mu od robe kad dolazi. I on drži malo jače cene.
July 31, 2025Jul 31 2 hours ago, JakeBlues said:Ima sjenička mesara "Meandri" u ulici Jelisavete Načić (Pavla Papa), na nekih 30tak metara od donjeg ulaza u Bajlonijevu pijacu. Osim junetine i teletine, ima ponekad i jagnjetine i piletine. Ima i sireva. Cene malo jače. Na samoj pijaci ima mesara kod Prleta, zvanično se zove "Meat House", nekad bilo jako dobro snabdeveno svim vrstama mesa, sad onako, kako koji dan šta ima, opao i promet pa ne drži robe ko nekad. Vredi posetiti i raspitati se šta mu od robe kad dolazi. I on drži malo jače cene.Da li u Svilaji još radi ona kasapska Stanija?
August 2, 2025Aug 2 Dobar pršut u BG-u? Da nije presušen i da nije preslan. Postoji li to više uopšte?
August 2, 2025Aug 2 1 hour ago, Boksi said:Dobar pršut u BG-u? Da nije presušen i da nije preslan. Postoji li to više uopšte?Evo jutros sam u Moravi čitao baš takav opis na pakovanju, dok sam čekao da me usluži jedan od onoliko njih, koji se u skučenom prostoru mesare kreću poput fudbalera filozofa iz Monti Pajton skeča.Možeš i meni da javiš, ako nađeš.
August 2, 2025Aug 2 3 minutes ago, Ras said:koji se u skučenom prostoru mesare kreću poput fudbalera filozofa iz Monti Pajton skečaHahahahaa bravo za opis! Javljam!
December 16, 2025Dec 16 1 hour ago, magnolia said:Cimet štapići, ali pravi? Ovakve:mislim da nisam nikad video kod nasali ovakvih:ima da se nadje po "zdravim radnjama" (pakovana obično par komada onako u kesici-celofanu) ili Metrou (u plastičnoj teglici, tamo gde je Horeca deo začina).
December 16, 2025Dec 16 update: izgleda da ima i ovog cejlonskog u štapićima, a ne samo u prahu. U pojedinim radnjama "zdrave hrane", može se naći uz pomoć Google.
February 8Feb 8 vec par nedelja nigdje ne nalazim proteinski jogurt, na stranu sto nema vindijinog, to je cesto tako, ali nema ni olimpusa niti imlekovog. wtf?
February 8Feb 8 Kod mene nema proteinskih napitaka Zbregov.Otkrio sam ih kad su bili 120 dinara, iz principa prestao da ih kupujem kad su prešli 250 dinara, ali sa porastom ostalih cena ta je postala prihvatljiva, pa mi je često samo kutija ili flašica toga doručak. Nemam pojma da li je to dovoljno za organizam, ali prija mi.
February 8Feb 8 da, na vindijin brend zbregov i ja mislim ali uzimam jogurt i tu i tamo puding, al sad kad razmislim, ni pudinga nema neko vrijeme pa sam presla na zott.cijene su im bezobrazne, uzimam kad je popust, ali pakovanja su uglavnom nesto veca nego kod drugih brendova pa se dio razlike gubi.