Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

'De ima da se pazari?

Featured Replies

24 minutes ago, JakeBlues said:

Jel imaš taj tiganj ili si imao priliku negde da ga probaš? Znam za proizvođača, radi ceo HoReCa program, nego me interesuje da li si imao prilike da probaš lično? Probao sam kod prijatelja neke Tefale, namunjeno izgledaju, ali opet isti problem - zagreje se ono u sredini a ostatak je primetno hladniji. Svi su od aluminijuma, sa nekim umecima od čelika da bi mogli da rade i na indukcionim pločama. E sada, siguran sam da bi i ugljenični čelik bio bolji po pitanju provodjenja toplote, ali imadosmo u kući jedan takav, i stalno je bilo primedbi kako mu je vreme da se baci jer je počeo da rdja... pa bih da izbegnem te vrste prigovora, ako je moguće.

imam taj, samo klasik, ravni

odličan je, cenim da je i rebrasti ok

teflonski koristim isključivo sa drvenom špatulom, i relativno retko se koristi tako da nema brige

• Replies 7.3k
  • Views 703.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

7 minutes ago, napadaj said:

Moj ćale na buvljacima za sitne pare kupuje perfektno očuvane tučane tiganje. Ako to radi posao, može i tamo da se pogleda.

Uvek se kod ovakvih rasprava vratimo na kovano gvožđe, ne bez razloga.

@JakeBluesako ćeš povremeno sa baciš jaje na tiganj kao kums radiće ti posao, ali za svakodnevno akanje tiganji sa premazom prosto nisu namenjeni. Ja imam dva komada, jedan klasičan četvrtasti i još jedan kao ploča. Često pravim fajitas chicken, pa mi treba velika površina. Što se tiče održavanja, evo šta ja radim. Kad se ohladi, naspem vode i vratim na šporet samo da baci ključ. Nakon toga pod mlazom mlake vode za sekundu skinem sve ovakvom sličnom četkom.

image?url=https%3A%2F%2Fimages.contentst

Ja sam jednom kupio ovu rebrastu tavu od livenog celika, sa glazurom (nije Le Creuset, ali taj vajb) i nerviralo me sto maillard efekt dobijem samo po prugama umjesto preko cijelog komada. i kako je nisam koristio, jedan dan sam je samo izbacio, neko je pokupio. Ravne tave su zakon.

3 hours ago, Seabass said:

Moguce je. Mora da se season kao i liveno gvozdje. Kad operes nakon upotrebe, treba posusiti sto prije i namazati sa malo ulja. Kada se nakon duze upotrebe stvori patina, nece morati ni to svaki put nego povremeno.

Imam klasičan duboki tiganj od livenog gvoždja i imam takav kotlić, poznato mi je to oko formiranja zaštitnog sloja i održavanja... i sve je to super, ali bih da to ipak izbegnem ako je moguće. Prvih desetak puta bude i zabavno to operi, osuši, namaži... al onda posle izvesnog vremena uhvatim sebe kako pronalazim izgovor da eto ovaj put ne koristim taj tiganj i taj kotlić... Znam, do mene je.

13 minutes ago, JakeBlues said:

Znam, do mene je.

Sve kapiram, nema potrebe da objasnjavas. Ja imam jednu livenu 32xm, sa poklopcem i koristio sam je skoro svaki dan dok nisam dobio ovu Hexclad. Sad ovu od livenog koristim kad nalozim vatru u basti. Puno lakse vladati sa Hexclad, a razlika u ukusu nije velika iako je neupitna.

Jedino gledaj da kupis sto kvalitetniji komad da ti se mili raditi s njom i da ne moras opet za godinu dvije istu stvar ganjati.

Edited by Seabass

IMG_1264.jpeg

za ovaj durit kaže samo bez korišćenja metalnog pribora, bez pranja u mašini i bez upotrebe u rerni

generalno teflon je ok uz pažljivu upotrebu, a čim se ogrebe zameniti

On 22. 7. 2025. at 22:16, JakeBlues said:

Imam klasičan duboki tiganj od livenog gvoždja i imam takav kotlić, poznato mi je to oko formiranja zaštitnog sloja i održavanja... i sve je to super, ali bih da to ipak izbegnem ako je moguće. Prvih desetak puta bude i zabavno to operi, osuši, namaži... al onda posle izvesnog vremena uhvatim sebe kako pronalazim izgovor da eto ovaj put ne koristim taj tiganj i taj kotlić... Znam, do mene je.

https://www.market.metalac.com/tiganji-i-tave/metalac-tiganj-gracia-26cm27lit.html

Ne lepi se za ovaj.I mladji brat sa tanjim dnom i staklenim poklopcen je dobar ali mora malo da se pazi inace zalepi jaja.Ovaj Gracia przis meso na 1 podeoku i jaja takodje.Za sve ostalo krckanje nekad i 0,5 bude ok za ono low and slow.Bruka tiganj.Imam ga od 2003 kao nov

A jel imaju te u grill varijanti?

5 hours ago, JakeBlues said:

A jel imaju te u grill varijanti?

Mislim da ne ,da budem iskren jedino Mozda IKEA ako ima emajlirani tuchani tiganj.Tu Imas manje mucenja oko odrzavanja.Le Cruset ima sigurno ako imas 200,250 € za to .

8 hours ago, askeladden said:

https://www.market.metalac.com/tiganji-i-tave/metalac-tiganj-gracia-26cm27lit.html

Ne lepi se za ovaj.I mladji brat sa tanjim dnom i staklenim poklopcen je dobar ali mora malo da se pazi inace zalepi jaja.Ovaj Gracia przis meso na 1 podeoku i jaja takodje.Za sve ostalo krckanje nekad i 0,5 bude ok za ono low and slow.Bruka tiganj.Imam ga od 2003 kao nov

Jel lako odrzavanje, samo ga operes i to je to ?

Nekako mi to malo mnogo :)

jel moze da se nadje sumak u bg, jos bolje u munze?

Preporuka za mesaru na Bajlonijevoj pijaci ili u blizini?

5 minutes ago, Ras said:

Preporuka za mesaru na Bajlonijevoj pijaci ili u blizini?

Mesara Morava na Palilulskoj pijaci.