Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

ima. ja uzela lep na zvencu proshle nedelje, nekki shatro talijanski. i pre toga u univeru. odlichna oba, do 5 komada shkarta na kilo.

sent from bubamoto

Posted

17 (okvirno) maksija sam danas obišao da nađem kesten

Spoiler

Posted

Taj pijačarski uzimao nekoliko puta i uvek se pokajao, kao neću više...

Onda pazarim u Lindi, lep, krupan, nema trulih mnogo, ukusan nako, što bi rekla Kejt, mnja...nije to to...mada me ukućani ubeđuju da preterujem ali nisu u pravu.

Definitivno poslednjih par godina što sam pojeo u fazonu "ukus kao nekad" pazario sam i doterao iz Italije, kupovan šaroliko, od pijace do Špera.

Posted

Na kraju ovaj kesten iz maksija u mlatišuminoj nije uopšte ispao loš, krupan, prihvatljiv škart, jedino je zahtevao nešto duže kuvanje.

Drugi problem kod pripreme je što ona polovina koja ide šarcu (ja), ume da se protegne do 66,67%

y4mBBmfRJT5vRhHyKSziCxchv5gPXZRM2f2qJogVy4mf-z0yTkyoi08kAfIOBnbKFi1-sSuvnOf--wP2

Treći...

Spoiler

• +1 5
Posted

Gde da kupim dobar marcipan?
Znam da ga ima manje vise svuda, ali koji je dobar, jeste li probali neki?
Secam se jednom da sam uzela neki koji mi se nije dopao, ali gde.... da li u Maksiju hmmm ne secam se omota.

Posted

Maslinovo ulje Carapelli, koje ja čitam Grapelli, 600 kinti litra u Univeru

Posted

Majku im boziju, pa koliko zaista kosta to ulje. Ccc

Posted

Nego, jel neko neđe video suhi grašak da ima da se pazari?

Posted
Nego, jel neko neđe video suhi grašak da ima da se pazari?
suhi grashak se naruchuje nakilo u biospajzu i donosi ti poshta srbije. bar je kod mene tako :)

sent from bubamoto

• +1 1
Posted

Hvaaaalaaaa.

A da nemate možda i recept za onu rusku supu? Pretpostavljam da ste fan :)

Posted
22 hours ago, Jumanji said:

Majku im boziju, pa koliko zaista kosta to ulje. Ccc

ne mnogo, ionako najveci deo tog "italijanskog"ulja se pravi u Grckoj, Maroku.... samo se flasira u Italiji

Posted

nekad davnosam iz dalmacije donosio uljeiz postira na braču i koštalo je 3 x više od suncokretovog. posle je, valjda, provaljeno da je zdravije pa su cene otišle u nebo. ono što reklamiraju kao vrhunsko po radnjama "monini" je sasvim prosečno a cena je ihaha

dobra stvar kod maslinovog ulja je što su flaše lako pere pa one neobičnije, "basso" na primer, koristim za rakiju.

• +1 1
Posted

Tursko "Komili" maslinovo ulje je isto vrlo dobro. Ima priča da i njega brandiraju italijani.

• +1 1