mammy two shoes Posted August 13, 2020 Posted August 13, 2020 Baba je možda mislila na gustin (nišestu, majcenu), kojim se prosipaju kore umesto brašnom kada se razvijaju oklagijom, ako se žele posebno tanke i prozirne kore, ponos starinski domaćica. 1
ajgor Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 On 30.7.2020. at 12:56, ZSNj said: Sad sam se setio neceg sto sam kao dete jeo u slast.. Pasteta.. u crevu. Al domaca. Kod jednog naseg lokalnog mesara (koji je pokojni, a mesara odavno zamandaljena) u jednom selu u sremu. To je bio pravi delikates. Isto je pravio odlicne virsle domace. Znamo sta sve ide u ta dva proizvoda, al kad je domace.. bilo je vrh Da l je to neko jeo skoro.. de ima da se pazari? Recimo negde u ns? Prvu domaću paštetu u debelom crevu smo kupovali kod starog Laze u Krčedinu, kao i viršle, krajem osamdesetih. Posle kod Bate u Beški, za klasu bolje. Nisam odavno bio u Beški, ali mislim da je Dejan nastavio da drži ćaćin nivo bod budnim okom mama Glorije.
ajgor Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 On 6.8.2020. at 19:42, Jumanji said: Da, nsam bila jasna, nema ga po prodavnicama, marketima i sl, vec na tezgama iskljucivo, u tom smislu. Ne cepidlaci, nego daj preporuku. Gde pobogu kupujete kore?? JakeBlues, radi li još famozna Vuka na Bajlonijevoj?
JakeBlues Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 Morao bih da proverim, sve su ih ispremeštali kada su radili neki kao facelifting pijace, teško je pohvatati gde je ko. A i ko se samo šlepa na staru slavu tj. brand.
ZSNj Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 2 hours ago, ajgor said: Prvu domaću paštetu u debelom crevu smo kupovali kod starog Laze u Krčedinu, kao i viršle, krajem osamdesetih. Posle kod Bate u Beški, za klasu bolje. Nisam odavno bio u Beški, ali mislim da je Dejan nastavio da drži ćaćin nivo bod budnim okom mama Glorije. A sto se tice Bate, nije to to.. Previse forsiraju te germanske zacine za moj autohtoni ukus
Luther Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 3 hours ago, ajgor said: JakeBlues, radi li još famozna Vuka na Bajlonijevoj? Ne radi više Vuka, ostala je radnja Vuka, drže drugi ljudi. Kore su solidne, nisu kao Vukine.
Jumanji Posted August 16, 2020 Posted August 16, 2020 ajde kad si već tu, da li si možda negde video ulje u spreju tj boci sa raspršivačem? Ako se nisi snasla, od cetvrtka u Lidlu imas prskalicu
beta Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 8 hours ago, Jumanji said: Ako se nisi snasla, od cetvrtka u Lidlu imas prskalicu hvala!
Jumanji Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 Hercegovci, Bosanci i ostali pridruzeni clanovi sa iskustvom i bez...vredi li ovo?https://m.facebook.com/groups/465041084103200?view=permalink&id=672822693325037
renne Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 de opiši šta je, privatna je grupa, ne može se videti
morgana Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 @Jumanji, ja sam anrucila i sir i kajmak, stizu 29. avgusta, javicu kakvi su Nisam mogla da odolim. Sira iz mijeha bude u Univeru povremeno, btw, pakovanje od pola kg. 1
ivy Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 imate sir iz mjesine mlekare Padjeni i jos stosta u Staroj Hercegovackoj Kuci https://starahercegovackakuca.com/contact/ imaju i e-shop.. ali je svakako bolje podrzati male proizvodjace 1 1
Recommended Posts