duda Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Upravo, odlični su za bilo šta rustično, ali za fine stvari uzimam onaj Presidentov, koji je odličan Radi se o tome da ti domaći imaju veći ostatak suve materije i mlečnih proteina. Potpuno su neupotrebljivi da na njima propržiš luk ili pečeš palačinke, jer odmah potamne I da, ima puter za 1€ u nemačkoj, ali Aldi robna marka. Dobar puter svuda košta pretapanje je zakon ed dobro znam šta je miris štale kod mlečnih proizvoda i takav miris nikad nisam osetila kod ovih maslaca sa druge strane, pretapala sam i ove malo finije maslace, i bogme, i tu ostane dosta na dnu Edited December 21, 2016 by dùda Link to comment
ivy Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 meni se cini da u tim maslacima na merenje ima dosta vode i jednom sam kupila malo vise(tipa 250g) i posle nekoliko dana je mirisao na sir i kiselo mleko.. ja ugl kupim Kplus robnu marku ili Milla(to je isto), pravi Mlekoprodukt Zrenjanin a srednji je sa cenom Link to comment
Frank Pembleton Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 pretapanje je zakon ed dobro znam šta je miris štale kod mlečnih proizvoda i takav miris nikad nisam osetila kod ovih maslaca sa druge strane, pretapala sam i ove malo finije maslace, i bogme, i tu ostane dosta na dnu Šta je pretapanje? Link to comment
duda Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Šta je pretapanje?Pa pretopis maslac tako sto ga krckas na laganoj vatri sve dok ima pene.Procedis i ono sto dobijes je maslo ili modernije ghi. Na dnu posude ostanu raznorazne necistoce a ri dobijes cistu masnocu na kojoj przis bez problema. Pretapanje najbolje pokaze sta ima u maslacu i koliko. A tu su moja iskustva sa maslacima takva da sa sigurnoscu mogu da kazem da nisam naisla na bitne razlike kod maslaca koji se mogu kupiti kod nas, bez obzira na cenu. Link to comment
Lezilebovich Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 a onda imaš ghee - lek za sve Prema ayurvedi, ghee ima sljedeća svojstva:poboljšava memorijujača inteligencijuregulira probavuštiti zglobovepoboljšava vidjača imunitetdaje tijelu gipkost i vitalnostusporava procese starenjaubrzava zacjeljivanje ozljedačisti krvne žilesmanjuje razinu štetnog kolesterolauravnotežuje pitta i vata došu Link to comment
gospa buba Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 pita i vata dosha su najvaznije -_- Link to comment
Lancia Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 pocela i Buba da se frlja sa izrazi Link to comment
duda Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Pa zezajte se vi, ali značajna je razlika između masla i maslaca, bar kad je przenje u pitanju. Link to comment
fikret selimbašić Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Pa zezajte se vi, ali značajna je razlika između masla i maslaca, bar kad je przenje u pitanju. Znam o čemu pišeš i u pravu si da je velika razlika. I dan danas mast br. 1. po potrošnji kod par rođačkih porodica. Meni neprijatan i miris i ukus, ne jedem to. Puter volim. Edited December 21, 2016 by fikret selimbašić Link to comment
Lezilebovich Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) (sebi) pa piše iznad mentolu Edited December 21, 2016 by Lezilebovich Link to comment
renne Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Mi nekada sve na maslu pravili, čak i vital imao one velike kante metalne od 3 kg, sad u njima i dan danas držimo brašno i šećer. Sad kad dođem u Bč obavezno u bingu kupim Link to comment
banatjanin Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 E dudo, hvala Bobu da neko zna sta je maslo i da je ono isto što i ghi Kad ovi fensi fudblogeri krenu da se šopaju sa ghijem, tačno bi im ga zavrat sasuo Link to comment
Lezilebovich Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) renne, da ne misliš ti na mast, a ne na maslo ? :confused: duda, a koji maslac kupuješ, nije valjda da su svi ti rinfuzni isto ? i da li ima stvarnih medicinskih razloga da je takav pretopljen maslac bolji ? Edited December 21, 2016 by Lezilebovich Link to comment
fikret selimbašić Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Renne, zar to Vitalovo nije billjni mrs? Ja se sjećam onih valjkastih plastičnih pakovanja. Ovo o čemu Duda piše je 100% mliiječni proizvod. Edited December 21, 2016 by fikret selimbašić Link to comment
renne Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 ma jeste, odoše mi misli, izvinjavam se Link to comment
Recommended Posts