Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

Upravo, odlični su za bilo šta rustično, ali za fine stvari uzimam onaj Presidentov, koji je odličan

Radi se o tome da ti domaći imaju veći ostatak suve materije i mlečnih proteina. Potpuno su neupotrebljivi da na njima propržiš luk ili pečeš palačinke, jer odmah potamne

I da, ima puter za 1€ u nemačkoj, ali Aldi robna marka. Dobar puter svuda košta

pretapanje je zakon

ed

dobro znam šta je miris štale kod mlečnih proizvoda i takav miris nikad nisam osetila kod ovih maslaca

sa druge strane, pretapala sam i ove malo finije maslace, i bogme, i tu ostane dosta na dnu

Edited by dùda

• Replies 7.2k
  • Views 674.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

meni se cini da u tim maslacima na merenje ima dosta vode

i jednom sam kupila malo vise(tipa 250g) i posle nekoliko dana je mirisao na sir i kiselo mleko..

ja ugl kupim Kplus robnu marku ili Milla(to je isto), pravi Mlekoprodukt Zrenjanin a srednji je sa cenom

pretapanje je zakon

ed

dobro znam šta je miris štale kod mlečnih proizvoda i takav miris nikad nisam osetila kod ovih maslaca

sa druge strane, pretapala sam i ove malo finije maslace, i bogme, i tu ostane dosta na dnu

Šta je pretapanje?

Šta je pretapanje?

Pa pretopis maslac tako sto ga krckas na laganoj vatri sve dok ima pene.

Procedis i ono sto dobijes je maslo ili modernije ghi.

Na dnu posude ostanu raznorazne necistoce a ri dobijes cistu masnocu na kojoj przis bez problema.

Pretapanje najbolje pokaze sta ima u maslacu i koliko.

A tu su moja iskustva sa maslacima takva da sa sigurnoscu mogu da kazem da nisam naisla na bitne razlike kod maslaca koji se mogu kupiti kod nas, bez obzira na cenu.

a onda imaš ghee - lek za sve

Prema ayurvedi, ghee ima sljedeća svojstva:

poboljšava memoriju
jača inteligenciju
regulira probavu
štiti zglobove
poboljšava vid
jača imunitet
daje tijelu gipkost i vitalnost
usporava procese starenja
ubrzava zacjeljivanje ozljeda
čisti krvne žile
smanjuje razinu štetnog kolesterola
uravnotežuje pitta i vata došu

pita i vata dosha su najvaznije -_-

pocela i Buba da se frlja sa izrazi  :fantom:

Pa zezajte se vi, ali značajna je razlika između masla i maslaca, bar kad je przenje u pitanju.

Pa zezajte se vi, ali značajna je razlika između masla i maslaca, bar kad je przenje u pitanju.

Znam o čemu pišeš i u pravu si da je velika razlika. I dan danas mast br. 1. po potrošnji kod par rođačkih porodica. Meni neprijatan i miris i ukus, ne jedem to. Puter volim.

Edited by fikret selimbašić

(sebi) :isuse: pa piše iznad mentolu 

Edited by Lezilebovich

Mi nekada sve na maslu pravili, čak i vital imao one velike kante metalne od 3 kg, sad u njima i dan danas držimo brašno i šećer.

Sad kad dođem u Bč obavezno u bingu kupim

E dudo, hvala Bobu da neko zna sta je maslo i da je ono isto što i ghi

Kad ovi fensi fudblogeri krenu da se šopaju sa ghijem, tačno bi im ga zavrat sasuo

renne, da ne misliš ti na mast, a ne na maslo ?   :confused:

duda, a koji maslac kupuješ, nije valjda da su svi ti rinfuzni isto ?

i da li ima stvarnih medicinskih razloga da je takav pretopljen maslac bolji ?

Edited by Lezilebovich

Renne, zar to Vitalovo nije billjni mrs? Ja se sjećam onih valjkastih plastičnih pakovanja. Ovo o čemu Duda piše je 100% mliiječni proizvod.

Edited by fikret selimbašić

ma jeste, odoše mi misli, izvinjavam se

06_biljni-mrs_0001-dijamant-biljni-mrs-6