Jump to content
IGNORED

Seinfeld & Larry David

Buck Naked

Recommended Posts

Posted

Nakon odgledanog Seinfelda bacio sam se i na CYE .... Ranije nikako nisam uspevao (a pokusavao sam) da se naviknem na celu koncepciju serije... Na taj neki svedeni, skoro dokumentarni vizuelni dozivljaj... Sada sam odmah nakon poslednje epizode Seinfelda samo nastavio sa Larry Davidom pa je islo lakse .... i moram da priznam da sam odusevljen... Narocito mi je zanimljiva cinjenica da se izmedju JS-a i LD-a skoro moze povuci znak jednakosti... Pokreti, boja glasa, intonacija... Zivo me interesuje ko je tu na koga imao uticaja :)E da... Vidim da uglavnom niko ne simpatise Cheryl... E pa... meni je ona vrlo vrlo interesantan lik ;)

Posted (edited)

Sjajno zbog CYE! I meni je, iako sam pre toga kompletnog Sajnfelda obrnuo dvocifreno puta, bilo malo teže da se naviknem na formu Curb, ali posle 4-5 epizoda samo došlo i zapanjio se.A mislim (tj. siguran sam, ali sam skroman) da se veća paralela može razvlačiti između Georgea Costanze i Larry Davida. Dobro, Sajnfeldu i Dejvidu je zajednički taj "observational humor" i ne znam ko je tu na koga uticao i kolike komade scenarija pisao (LD se povukao negde u trećoj četrvtini serije), ali je Dejvid pravio Dzordza po sebi.

Edited by Buck Naked
Posted (edited)

Hm, evo, letimičnim pogledom na "List of Seinfeld episodes", tj. pogledom na to ko je pisao scenario saznaje se da ima gomila epizoda koje je napisao sam Larry David, a niti jednu nije napisao sam Jerry Seinfeld. One koje su pisali zajedno, potpisane su sa "Larry David and Jerry Seinfeld", dakle, LD kao prvi.Ne želim da umanjim ulogu samog Seinfelda, naravno, ali je, eto, zanimljivo..

Edited by Buck Naked
Posted

Znam da je LD bazirao Constanzu po svom liku... Ono sto sam hteo da kazem je da mi je fascinantna ta fizicka slicnost JS-a i LD-a... Ako okrenes glavu i samo slusas LD-a zvuci skoro identicno kao JS (ili je other way round :) )

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Upravo na HRT 2, Jason Alexander u Star Treku :lol:180px-Kurros.jpg

Edited by Feindouno
  • 1 year later...
Posted

Počela nova sezona pre par nedelja, nahvaljena kao najbolja i to. A LD dao fantastican intervju Rolling Stoneu, cak se i na naslovnoj pojavio.

Posted

LD je genijalan iako je Seinfeld sranje. Curb your enthusiasm potpuno razvaljuje i totalno je genijalan, sve ono što Seinfeld nije, a trebao je biti. Što se mene tiče, LD ne samo da se iskupio, već je pokazao da bi itekako imalo smisla prepuštati kreatorima što više slobode. Skidam kapu.

Posted
LD je genijalan iako je Seinfeld sranje. Curb your enthusiasm potpuno razvaljuje i totalno je genijalan, sve ono što Seinfeld nije, a trebao je biti. Što se mene tiče, LD ne samo da se iskupio, već je pokazao da bi itekako imalo smisla prepuštati kreatorima što više slobode. Skidam kapu.
+1curb your .. :Hail:
  • 1 month later...
Posted

Curb je meni najbolja serija ikada! Gledao sam svaku sezonu po dva- tri puta. Preporucivao sam ljudima da je gledaju ali nikome se nije svidela... :unsure: Inace, 8. sezona mi nije opravdala ocekivanja.

Posted

I ja nešto imam problem sa preporučivanjem, tj. reakcijama nakon preporuka. Zato se i zaljubih u Sejlormenku koja je sama pronašla i naštampala majicu. Pretty good.

Posted

pretty pre-tty good.nego meni to postaje urnebesno tek negde oko 4. sezone. a 8 mi je mozda i najbolja

• 4 months later...
Posted
Poceo opet Seinfelda.
Glasom Meka: I don't care!I ja sam razmišljao da ovih dana počnem ponovo, ali sačekaću koju godinu. Strahujem da ga je pojelo vreme. Kao The Fall, na primer.