ivy Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 pa ovaj kolac moze bez secera..pravim i ja isti taj zuti kolac sa jogurtom i vocem samo sa kokosovim brasnom koje je doduse samo slatkasto i predivno! dobro je i sa jabukama i cimetom,sa sljivama,kajsijama.. a ovi ti donesu kokosovo brasno na kucu odmah sutradan...meni je tu vise cena postarine diskutabilna al jbga.. http://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/59-
Indy Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 ne moze svaki kolac s nula secera. ima recepata gde je dovoljan secer iz voca il iz cokolade, alkohola, al negde treba. moja misija kao poslasticarke u ovoj dekadi je da iz recepata koje pravim izbacim viskove secera. ono sto mora da ostane, neka ostane, nemam problem s tim. +1
duda Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 pa ovaj kolac moze bez secera..pravim i ja isti taj zuti kolac sa jogurtom i vocem samo sa kokosovim brasnom koje je doduse samo slatkasto i predivno! dobro je i sa jabukama i cimetom,sa sljivama,kajsijama.. recept na sunce
ivy Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 recept na sunce pa osnovni biskvit je 2jajeta 1dl neke pogodne i prigodne masnoce po izboru 2dl jogurta zasladjivac po izboru(ja stavim steviju) 4 kasike pravog kokosovog brasna 1/2 praska za pecivo pece se na 180-200c 35-45min sve se smucka zajedno...pa onda u to dal rendane jabuke i cimet,dal kakao..moze u kalupe za mafine,moze u pleh.. dal se tako prospe u pleh pa odgore poredjaju kajsije,dal sljive,dal visnje.. za maline,bobicasto i to neznije voce bi trebalo prvo na pola ispeci biskvit pa onda poredjati.. ovo su sa jabukama
duda Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 fala, ide u arhivu recepata odgovara mi jer je bez brašna a pokušaću sa steviom umesto šećera šta je bolje, da li stevia u tečnom stanju ili u prahu ? i koja količina otprilike ?
ivy Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 a jel imas pravo kokosovo brasno? ja imam steviu u prahu neku 100% iz amerike i stavim 3-4 te neke male merice koje sam dobila u pakovanju..drugacije ti ne bih znala reci..a uvek mozes i da stavljas malo pa liznes i tako..
duda Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 a jel imas pravo kokosovo brasno? nemam, ali nabaviću mada je skupo (ovo što si linkovala) rogač je zakon :)
ivy Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 malo jeste skuplje ali se dosta sporo trosi..od ove kolicine (4 kasike brasna ) se dobije 13-14 mafina..dosta upija tecnost i bubri pa ga ne treba mnogo za recept..
darling Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 pravila jamie oliver hazelnut torte. smanjila secer na 70 grama. veri, veri najs, nema ukus domaceg kolaca na koji smo navikli :)
Marcus Wulffings Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 samo nemoj da staviš margarin i neće imati ukus domaćeg kolača na koji si navikla
Аврам Гојић Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 (edited) To je testo kao za americku pitu, koje sam oblikovao unutar silikonskog kalupa da bude suplje. U sredini se nalazi krem napravljen od obarenih kupina i borovnica, kao i Dukatos grckog jogurta, u koji sam dodao zelatin, kako bih dobio kompaktnu masu. Kada sam to nasuo i ohladio, preko sam stavio jedan sloj voca i stegao pomocu zelea za torte. Nakon toga sam stavio ovu aljkavu cokoladnu glazuru, i dobio novu ideju: zalio sam voce na vrhu cokoladom, i nju iskoristio kao podlogu za novi sloj svezeg voca. Ovo je kolac o kakvom sanjam kada sam naduvan, da bude apsolutno ispunjen vocem od dna do vrha ali da bude zasitan, da ima i testa i cokolade i svega. Edited July 11, 2015 by Грешни Василије
darling Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 brao za izmisljotinu. treba da je nazoves "aj jos ovo". :D
Recommended Posts