Amelija Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 napravljena reforma, skoro mi nije ovako dobro ispala :njam:a sutra ona bela torta što kačih recept već (i rekoh da uglavnom ljudi koji ne vole šnenokle nisu baš oduševljeni njome)
Frank Pembleton Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 napravljena reforma, skoro mi nije ovako dobro ispala :njam:a sutra ona bela torta što kačih recept već (i rekoh da uglavnom ljudi koji ne vole šnenokle nisu baš oduševljeni njome)Postoje ljudi koji ne vole snenokle?
renne Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 (edited) Mislim da postojeПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 4 Edited July 1, 2013 by renne
Amelija Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 kad ce pavlova, alo?treba li recept?imam i za crnu i za belu (mada nisam dugo pravila nijednu, vidiš mogla bih)
Zverilla Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 daj recept, ja neznam sta je to :(ili jos bolje, pravi pa zovi :P
Amelija Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 a mož i jedno i drugo :Pa mož i treće: ja sad dam recept, a onda ti napraviš pa zoveš :Delem:Pavlova++++++bela:~~~~Dobro umutiti 4 belanca uz postepeno dodavanje 16 kašika šećera.Dodati 1 kašiku belog balsamika, 2 kašikice gustina i malo vanile.Promešati ručno kašikom, sipati u podmazan pleh i sušiti u rerni, najpre na 180°C pa kad se podigne smanjiti na 150°C i peći dok ne dobije zlatastu boju.Isključiti rernu i ostaviti da se ohladi u rerni.Odozgo staviti pola litre dobro umućenog šlaga s malo prah-šećera i 2-3 marakuje.crna:~~~~Dobro umutiti 6 belanaca uz postepeno dodavanje 24 kašike šećera. Dodati 1 kašiku crnog balsamika, 2 kašikice gustina, 3 kašike kakaa, 50g sitnih parčića crne čokolade. Izmešati ručno kašikom, sipati na podmazan pleh i peći na 180°C a kad se podigne smanjiti na 150°C i peći oko sat vremena. Ostaviti da se ohladi u rerni.Odozgo staviti pola litra dobro umućenog šlaga u koji se doda nekoliko kašika kakaa (po želji), 2-3 marakuje, i može da se narenda malo crne čokolade.Generalna napomena: belanca se bolje umute ako se posuda pre mućenja obriše limunom.
duda Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 aaa, pa kako pavlova bez slikemeni se sviđa ova najdželina , tj. voćna
darling Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 najdzelina cokolit pavlova je zakon plus uvek uspeva. sto se za druge pavlove u mojoj kuhinji ne bi moglo reci. inace su najdzeline torte, kad se probere sta valja medju njima, na primer, klaud kejk, odlicne. mada je istina i da dosta cesto preteruje.
Recommended Posts