Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

Evo ga drugovi. To je - što je. Od koga je i previše je. 

IMG-20191205-222715.jpg

IMG-20191205-223046.jpg

Posted

bravoo :)

pravljenje kolaca je uvek pis of kejk, to je ko da slazes lego s instrukcijama, samo treba strpljenja. 

kakva je, hoces praviti ponovo il ces zaboraviti recept?

Posted

brutalan je. 

mislim ja takve stvari volim. 

e sad. imao sam problem da nađem rikotu, tj nisam je našao. poslužilo nešto iz domaće radinosti. ona čaša od po kila što ima kravica i biser. beše kravica jer je na njojzi pisalo da je i za kolače  a i imala je tu kremastu strukturu dok mi se čini da biser ima onaj sitni oceđeni za pite i gibanice. 

drugo, naravno da nisam našao ovaj franđeliko liker od lešnjaka, te sam turio kontro. jer već idu agrumi a i planirao sam da pravim rice cake po receptu đenarove majke gde ide baš kontro. 

dal ću praviti ponovo? samo ako bude apela. ja zbog sebe neću, ja ne jedem slatko :D

Posted

ee taj rajs kejk i mene zanima otkako sam ga videla prvi put na televiziji. aj ti prvi, posto volim svasta da znam, a ni ja ne jedem slatko :D

biser svezi sir za pite i gibanice postaje rikota kad je premija upakuje u svoju robnu marku rikote, isti sir (i idea ga pakuje u svoju robnu marku, al zaboravila sam kako se zove tamo). zrnast je, al postaje kremast ako ga bz bz stapnim mikserom. nije slan i super je za kolace, a i inace je super za nas bildere, malo masti, dosta proteina. ja sam tim biser/rikota, a buba je tim kravica. 

Posted

nisma pratio sagu mladog sira. eto sad znam. :D

kontam i da je slan ne bi smetalo. prošli put u onaj čoklit kejk sam turio slane bademe il lešnike, ne znam šta se soli od ta dva. naravno da je bilo još bolje. 

nemoj mi razdvajat so i čokoladu više. :happy:

e al meni maskarpone otkrovenje. nači sira meda i likera od naranče. juju kakav akcenat. 

Posted

takoe ko shto kaze draga :hihi:

sent from bubamoto

Posted

izgleda kao koh posut alevom paprikom i crnim lukom

Posted
brutalan je. 
mislim ja takve stvari volim. 
e sad. imao sam problem da nađem rikotu, tj nisam je našao. poslužilo nešto iz domaće radinosti. ona čaša od po kila što ima kravica i biser. beše kravica jer je na njojzi pisalo da je i za kolače  a i imala je tu kremastu strukturu dok mi se čini da biser ima onaj sitni oceđeni za pite i gibanice. 
drugo, naravno da nisam našao ovaj franđeliko liker od lešnjaka, te sam turio kontro. jer već idu agrumi a i planirao sam da pravim rice cake po receptu đenarove majke gde ide baš kontro. 

dal ću praviti ponovo? samo ako bude apela. ja zbog sebe neću, ja ne jedem slatko [emoji3]
Koji Rice cake po recepru Djenarove majke? Molim recept :)

Ja sam svojevremo pravila ovaj od Dva pohlepna Talijana, Djenara i Karluca, izvrstan je

815111989c5fd7b56996aafd3b63115b.jpg

Posted
3 hours ago, nisam ja said:

nemoj mi razdvajat so i čokoladu više. :happy:

ja sam od rudolfa naucila da gde idu brasno i/ili kakao/cokolada obavezno ide i pinč of salt

Posted
1 hour ago, Jumanji said:

Koji Rice cake po recepru Djenarove majke? Molim recept :)

Ja sam svojevremo pravila ovaj od Dva pohlepna Talijana, Djenara i Karluca, izvrstan je

Posted (edited)

double rice. 

Edited by nisam ja