nisam ja Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 ne volim torte. daj neku gde ću da ispečem fazon dve kore, al da budu one vazdušasto hrskave japanski vetrovi stzle, al sa tvistom obavezno - a dash of japanese limeta zest fazon. jedan fil između. neka moćnost od čokolade, karamela, krem brulea i zlata. i pistaći.
nisam ja Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 a konačna odluka je najbliža toome da sve ostane na platonskom nivou.
triple_nippled Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 On 19.11.2019. at 10:27, Ras said: Tart sa pistaćima i limunom u JAM-u odličan! Kora (osnova) od pistaća, punjeno bogatim kremom od žumanaca i limuna, preko belanac sa još malo pistaća. Umereno sladak. Ovu ću morati da pravim u kućnoj varijanti. Ovo je kao neka varijacija lemon meringue? S tim da u tart idu pistaci. Belanaca zapecena?
slepa živana Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 1 hour ago, nisam ja said: ne volim torte. daj neku gde ću da ispečem fazon dve kore, al da budu one vazdušasto hrskave japanski vetrovi stzle, al sa tvistom obavezno - a dash of japanese limeta zest fazon. jedan fil između. neka moćnost od čokolade, karamela, krem brulea i zlata. i pistaći. imam jedan recept za tortu, za bolide. ako hoćeš saher, tu nema šta da ne valja.
nisam ja Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 imam jednu priču koja se vrti oko te saher torte al je duža od 4 haiku zida i nema srećan kraj (nisam je jeo) te je neću ni napisati sad.
maheem Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Sorentino beše pominjao smaranje sa saherom u beču?
nisam ja Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 nemam pojma. pravio sam se da sam je pročitao kada sam ti je vraćao posle ionako produženog roka za pozajmicu. čitam knjige ko slina i mali zajedno.
Jumanji Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 6 hours ago, nisam ja said: a konačna odluka je najbliža toome da sve ostane na platonskom nivou. 😄 Mehhh ne volis izazove....
cmrlj Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 6 hours ago, nisam ja said: ne volim torte. daj neku gde ću da ispečem fazon dve kore, al da budu one vazdušasto hrskave japanski vetrovi stzle, al sa tvistom obavezno - a dash of japanese limeta zest fazon. jedan fil između. neka moćnost od čokolade, karamela, krem brulea i zlata. i pistaći. e jebaga, i juzu i puslica i karamel i krem brule i pistac i zlato, pa sta je to, ruska salata?! ja bas mislila da treba neko da napravi tortu bez premca, filipinsku sans rival, da nam javi kakva je. aj ti
darling Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 (edited) uspela mi inacica ovog super recepta bez secera s makom, takozvane maker kocke izbacila sam secer iz testa, umesto dzema od kajsije kolac sam zalila ukuvanom zaledjenom malinom, umesto oraha mak. mogla sam i orahe, mak ovde nema veze. sve u svemu, poenta je da je bilo veoma ukusno i dovoljno slatko s coksom 70 posto. sledeci put cu ukuvati visnje, svarcvald na zaher. inace, i sa secerom je bozanstven i svecan. iako kolac, daje ugodjaj torte. eto nek stoji tu recept. SACHER KOCKE tijesto: 8 jaja 6 žlica šećera 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg mljevenih oraha krema: 1/2 l vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje Postupak: odvojeno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano zamješati snijeg od bjelanjaka. Staviti peći na 180 C jedno pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo) Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati đemom od marelice. Na ohlađeno tijesto staviti kremu! Postupak za kremu: pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi. Paziti da vrhnje i čokolada ne prokuhaju (jako vazno). Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti. najbolje je napraviti dan ranije da se kolac potpuno ohladi jer krema bude potpuno tekuca (sto vas ne treba zabrinuti jer se hladenjem potpuno stvrdne). posluziti sa slagom. p.s. onaj tekuci slag za kremu ne smijete umutiti nego tako tekuci lagano zagrijavati. Edited November 29, 2019 by darling
Jumanji Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Lakav je ovo recept ovde bez slike? [emoji19]
darling Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 21 minutes ago, Jumanji said: Lakav je ovo recept ovde bez slike? odlican eo ti jednu staru, ovo je zaher vuljgaris.
Recommended Posts