Jump to content
IGNORED

Čokolada

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

meni najbolja cokoladna glazura ona gde na 100 gr cokolade ide 3 kasike ulja. to se otopi na pari ili u mikrotalasnoj. bude cvrsta i sjajna, i ne lomi se

Edited by remedios
Posted (edited)

ovo što kaže remedios praktikuje i moja svekrva, koja je maher za kolače. ona pre nego što krene da pravi nešto preko čega treba udariti čokoladnu glazuru, otopi čokoladu sa uljem, prohladi i stavi u zamrzivač. kad dođe vreme za prelivanej, smrznutu čokoladu ponovo otopi. trik joj je, navodno, otkrio poslastičar rahmetli cara hajle selasija.

glazura ne puca i ne oseća se miris zejtina.

Edited by mammy two shoes
Posted (edited)

ja za tepsiju kolača napravim glazuru sa 100gr čokolade za kuvanje, kockicom putera veličine kutije za šibice, 4 kašike šećera i jedno 6 kašika mleka

to ukuvati na slaboj vatri dok nije dovoljno gusto (na primer, da kad povučeš kašikom po dnu, ono se vidi dobro)

Edited by belch
Posted (edited)

poslasticarska glazura: 1 kolicina ulja, dve kolicine cokolade. otopiti na pari. ne mora u zamrzivac, moze da se cuva na ladnom, bitno je da ne uzegne ulje. ali ona se koristi za glaziranje torti. ne znam kako bi se ponasala na vocu.  

ovaj baja iz seratona jagode umace samo u cokoladu

ova domacica doda malo masnoce.

Edited by darling
Posted

ja gledala da i Rudolf koristi samo cokoladu..i za umakanje i za prelivanje preko bombona,minjona i sl.

Posted

Ja oprobao prelivanje čokoladom ali slabo to nešto steže.Dodao sam malo mleka ukuvavao ali moraće na ozbiljno hlađenje da se stvrdne.BTW čokolada preko jagoda zakiva!

Послато са WЦ шоље усинг БВК

Posted

jesi vodio racuna o ova 32 stepena?

Posted

jesi vodio racuna o ova 32 stepena?

Naravno da ne!Kako bre da izmerim to?

Послато са WЦ шоље усинг БВК

Posted

prstom, da je toplo, a malo hladnije od tvoje temperature? :)

to je jedan nacin, a drugi je termometar za hranu. 

• 3 weeks later...
Posted

ok, Valhrona, Pierre Herme, Cluizel, Leonidas, to znam.

Thierry Mulhaupt ne probah jos, cekam izvestaj :)

Posted

Stigla roba™

i, dva dana kasnije, sta imas da izjavis tim povodom? :)

Posted

Samo da prijavim da je Caotina Noir crna topla cokolada potpuni uzitak :) Ne znam da li ima kod nas, pazarih je u nekom malom Sparu u Ljubljani.

caotina_noir_500g-2012.jpg

Posted

i, dva dana kasnije, sta imas da izjavis tim povodom? :)

Leonidas praline (zlatna kutijica, gore desno na slici) su fenomenalne, to mi se najvise svidjelo za sad.

Nisam previse toga probao, Cluizel cokoladni bademi mi se nisu nesto posebno svidjeli al to je vise zbog toga sto nisam neki ljubitelj cokoladnih badema :)

Zato su bombone u 'kesici' pored odlicne, ima raznih ukusa i svi su super.