May 11, 201410 yr meni najbolja cokoladna glazura ona gde na 100 gr cokolade ide 3 kasike ulja. to se otopi na pari ili u mikrotalasnoj. bude cvrsta i sjajna, i ne lomi se Edited May 11, 201410 yr by remedios
May 11, 201410 yr ovo što kaže remedios praktikuje i moja svekrva, koja je maher za kolače. ona pre nego što krene da pravi nešto preko čega treba udariti čokoladnu glazuru, otopi čokoladu sa uljem, prohladi i stavi u zamrzivač. kad dođe vreme za prelivanej, smrznutu čokoladu ponovo otopi. trik joj je, navodno, otkrio poslastičar rahmetli cara hajle selasija. glazura ne puca i ne oseća se miris zejtina. Edited May 11, 201410 yr by mammy two shoes
May 11, 201410 yr ja za tepsiju kolača napravim glazuru sa 100gr čokolade za kuvanje, kockicom putera veličine kutije za šibice, 4 kašike šećera i jedno 6 kašika mleka to ukuvati na slaboj vatri dok nije dovoljno gusto (na primer, da kad povučeš kašikom po dnu, ono se vidi dobro) Edited May 11, 201410 yr by belch
May 11, 201410 yr poslasticarska glazura: 1 kolicina ulja, dve kolicine cokolade. otopiti na pari. ne mora u zamrzivac, moze da se cuva na ladnom, bitno je da ne uzegne ulje. ali ona se koristi za glaziranje torti. ne znam kako bi se ponasala na vocu. ovaj baja iz seratona jagode umace samo u cokoladu. ova domacica doda malo masnoce. Edited May 11, 201410 yr by darling
May 11, 201410 yr ja gledala da i Rudolf koristi samo cokoladu..i za umakanje i za prelivanje preko bombona,minjona i sl.
May 11, 201410 yr Ja oprobao prelivanje čokoladom ali slabo to nešto steže.Dodao sam malo mleka ukuvavao ali moraće na ozbiljno hlađenje da se stvrdne.BTW čokolada preko jagoda zakiva! Послато са WЦ шоље усинг БВК
May 12, 201410 yr jesi vodio racuna o ova 32 stepena?Naravno da ne!Kako bre da izmerim to? Послато са WЦ шоље усинг БВК
May 12, 201410 yr prstom, da je toplo, a malo hladnije od tvoje temperature? :) to je jedan nacin, a drugi je termometar za hranu.
May 28, 201410 yr ok, Valhrona, Pierre Herme, Cluizel, Leonidas, to znam. Thierry Mulhaupt ne probah jos, cekam izvestaj :)
May 30, 201410 yr Samo da prijavim da je Caotina Noir crna topla cokolada potpuni uzitak :) Ne znam da li ima kod nas, pazarih je u nekom malom Sparu u Ljubljani.
May 30, 201410 yr i, dva dana kasnije, sta imas da izjavis tim povodom? :) Leonidas praline (zlatna kutijica, gore desno na slici) su fenomenalne, to mi se najvise svidjelo za sad. Nisam previse toga probao, Cluizel cokoladni bademi mi se nisu nesto posebno svidjeli al to je vise zbog toga sto nisam neki ljubitelj cokoladnih badema :) Zato su bombone u 'kesici' pored odlicne, ima raznih ukusa i svi su super.