Serpentina Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 vidiš ja juče nisam dobro pogledala, danas sam ih sasvim slučajno ugledala dok sam lunjala u potrazi za čokoladama. Kupila sam narandžu, videla sam da ima i ukus trešnje, badem nisam videla, ali nisam ni tražila. Sledeći put tražim badem. :) Link to comment
Lo Zingaro Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 U Sicilijanskom gradu Modica postoji vec 300 godina drugaciji recept za cokoladu. Kakao se preradjuje na niskoj temperaturi ili kako to tamo kazu "na hladno" Rezultat je jedan drugaciji osecaj i ukus u ustima. Tvrdi se da je najblizi azteckom receptu a doneli su ga u ovaj grad spanci koji su u tom periodu vladali Sicilijom. U glavnoj ulici Modice ima 10ak prodavnica-laboratorija ove vrste cokolade.Elem, na stolu mi je jedan primerak (tabla) te cokolade koju sam prvi put probao tek pre 3 godine. Link to comment
Zverilla Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 U Sicilijanskom gradu Modica postoji vec 300 godina drugaciji recept za cokoladu. Kakao se preradjuje na niskoj temperaturi ili kako to tamo kazu "na hladno" Rezultat je jedan drugaciji osecaj i ukus u ustima. Tvrdi se da je najblizi azteckom receptu a doneli su ga u ovaj grad spanci koji su u tom periodu vladali Sicilijom. U glavnoj ulici Modice ima 10ak prodavnica-laboratorija ove vrste cokolade.Elem, na stolu mi je jedan primerak (tabla) te cokolade koju sam prvi put probao tek pre 3 godine.iiii?sve si rekao sem toga kakva je! Link to comment
Lo Zingaro Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 barem meni, ali verovatno je i stvar ukusa.Ne topi se na poluvrucini, prilicno je krhka i lagana, unutra ima male rupice kao svajcarski sirevi. Link to comment
Serpentina Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Da li u srbiji ima da se kupi? Link to comment
Lo Zingaro Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Pojma nemam, ali ne verujem. Tesko je da se nadje i ovde na severu Italije. Mozda moze da se poruci, evo ti linak gde imas sve proizvodjace. Link to comment
cmrlj Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 jedem ovu cokoladu. ko jafa keks, samo bas fin. valja. Link to comment
Aće Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 ima li neko dobar recept za one lava kolače, kao što ima da se kupi u plavoj kutiji doktoretker? Link to comment
darling Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 ima li neko dobar recept za one lava kolače, kao što ima da se kupi u plavoj kutiji doktoretker?LAVA CAKE113 g čokolade113 g maslaca2 jaja1/3 šalice šećera1/4 šalice brašnaOtopiti čokoladu na pari. Maknuti s pare pa umiješati maslac. Miksati jaja sa šećerom, dodati čokoladu i miksati, a brašno umiješati pjenjačom. Uliti smjesu u namaštene i pobrašnjene kalupe pa peći 10-15 minuta na 180 stupnjeva. Poanta je u tome da sredina ostane tekuća. Link to comment
Aće Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 e to. trebale su mi sve tacne cifre :) kod one gotove smese, samo se dodaju jaja, brasno i secer. hvala Link to comment
darling Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 bat vodi racuna da ne prepeces. ovde pise od 10 do 15 minuta, vreme zavisi od tvoje rerne i velicine ramekina. ako se prepece, nece valjati. mozes da vadis cim se uvati korica. Link to comment
darling Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 (edited) dupli Edited October 2, 2011 by darling Link to comment
Aće Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 to za vreme i temperaturu je glavno, znam, svaki put je dobro ispalo sa ovim kupovnim. Link to comment
Zverilla Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 a i ako se prepece nije strasno, dobijes mafine :) Link to comment
Recommended Posts