Jump to content

forma za diplomski

Featured Replies

Zato shto sam i uvod podelio na celine sa (pod)naslovima. :lol:
:blink::lol: previse analize dovodi do paralize.lepo ti rekla mejdej - kakvi podnaslovi u uvodu... :)
  • Author

Dobar distih!Razloga je nekoliko. Uvod je prilichno dugachak (4 do 5 str. mislim) i ima jasno definisane celine (jedno 5,6). Otprilike poenta uvoda je, kako je profa rekao, da se chitalac uvede u temu pochev od najshireg (tj. cele te oblasti) do onog chime se ja zapravo bavim (tj. suzhavanje kao levak). Moram da priznam da ni ja nisam video da se u uvodima koriste podnaslovi ali ovako zaista deluje organizovanije (a recimo da je i on to preporuchio :Hail: )Btw imam samo jedan nivo ugnjezhdavanja u uvodu (nisam toliko zastranio na faksu, valjda)1 Uvod 1.1Start 1.2Mob 1.3Prvabaza ..

i ja sam imala podnaslove u uvodu i za magistarski i za doktorat i niko se nije zalio. ako uvod ima preko 15 strana a u njemu je potrebno uraditi pregled nekoliko oblasti podnaslovi su jako korisni pri strukturiranju teksta i olaksavaju citaocu da shvati koje su kljucne teme i na koji nacin su razgranicene.

Uostalom, za kratak pregled rada postoji abstract, zar ne? Sve to zavisi od duzine rada, organizacije i sl. Ako je uvod predugacak u odnosu na ostatak, onda nije mozda lose napraviti dva poglavlja, 1. uvod, 2. prethodni radovi i istrazivanja na temu tu i tu, ili kako vec.

Dobar distih!Razloga je nekoliko. Uvod je prilichno dugachak (4 do 5 str. mislim) i ima jasno definisane celine (jedno 5,6). Otprilike poenta uvoda je, kako je profa rekao, da se chitalac uvede u temu pochev od najshireg (tj. cele te oblasti) do onog chime se ja zapravo bavim (tj. suzhavanje kao levak). Moram da priznam da ni ja nisam video da se u uvodima koriste podnaslovi ali ovako zaista deluje organizovanije (a recimo da je i on to preporuchio :Hail: )Btw imam samo jedan nivo ugnjezhdavanja u uvodu (nisam toliko zastranio na faksu, valjda)1 Uvod1.1Start1.2Mob1.3Prvabaza..
hmmm... ovo je nesto drugacije od onoga kako sam ja zamislila tvoj uvod, s obzirom na to da si rekao da na kraju uvoda nabrajas sta ti se u kom poglavlju nalazi.meni je uvod bio pregled rada, plus pregled "sardzaja" teze. nesto kao podugacak apstrakt, ali ne bas i sasvim to.a tek onda su dolazila poglavlja samog rada. u prvom poglavlju (i pripadajucim potpoglavljima) razmatrala sam (od krupnog ka sitnijem) oblast rada.

Edited by PointTaken

• 2 weeks later...
  • Author

Profuro diplomski :tagsadiplomskomkapicom:edit:bez paralize:D

Edited by Aule@

Profuro diplomski :tagsadiplomskomkapicom:edit:bez paralize:D
bravo, majstore :) :)(sad ces za jedno mesec-dva ili tri da sanjas neki od naaaajtezih ispita i kako treba da ti daju diplomu a ti ga u stvari nisi polozio, kao ni gomilu drugih... no, ne brini - nocna mora gore-dole, ko jos to broji)

Šta bre nepotrebno? Gari je strukturirao uvod! Dakle, poseduje zavidno analitičan um. Sjajno i svaka čast!

Edited by Buck Naked

• Author

Ma gde tju da sanjam. Cimao sam se jedino oko oeta. Faks je postao krsh. Skdiam kapu onima koji su zavrshavali prethodnih decenija.Sanjao sam o faksu 2put. U prvoj godini sam se cimao oko domatjeg o podmornicama i sanjao sam da mi je neko potopio a kada sam radio diplomski sam sanjao da sa mentorom idemo njegovim dzhipom u ribolov (na zhene, ne ribe) :lol: Ko je Gari, Bache?

.. ti si gari, gari.

Edited by Buck Naked

• Author

To mi reci! :Hail::isuse: Zhivi bili!

:thumbsup:
  • Author
:thumbsup: Shto se mene tiche tema mozhe u pemziju a mogo bih i ja!

Edited by Aule@

Cestitke, kolega!E sad, da tema ne ode u pemziju, nekako je prava domaca, imam ja pitanje, pre svega za fellow elektrodiplinge, ali cenim svaku pomoc i sugestiju:Treba sto pre da sastavim CV na engleskom. Krenuo po European CV Template-u, i gledam sestrin, radjen po istom, i ne znam kako zvanje koje juce stekoh glasi na engleskom. Zabalujev, Eladan, enivan... help, pliz, fala!

jes' da si mene zaboravio, ali... ovako stoji u mom siviju"Graduate Engineer – Master in Computer Techniques and Computer Communications"