Jump to content
IGNORED

Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka

Aca

Recommended Posts

Posted
... Reklo bi se da je prosto u pitanju lik koji je poverovao u sopstvenu nepogrešivost. ...
Ovo bi mogla biti jedna od definicija psihopate.
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

58

• Аврам Гојић

54

• Indy

46

• Viloticka

41

Posted (edited)
Ovo bi mogla biti jedna od definicija psihopate.
Pa ne baš, psihopata uopšte ne razume šta je to pogrešivost, odnosno ne reaguje na moralne razloge. Peranović jasno reaguje, štaviše, on je smatrao da je to što čini zaprao vrhunski moralni čin. On je deluded, ali nije psihopata. Edited by Syme
Posted

pošto je već rukavac diskusije, ne bih ga širila, ali ideja o porodičnoj patologiji je medijski bullshit, pri čemu, a uobičajeno, popularni termin patologija vole da nalepe skoro ko duhoviti komentar ispod besplatne fotke golosise lepotice na drugom, trećem listu blica.hoću reći, ne verujte novinarskom prenošenju reči ožalošćenih i nesnađenih. lešinarski je, nepristojno, nadobudno i snobovski. teorija o razvodu je mentalni hobi. konačno, ne raspolažemo ni jednim jedinim dokazom da je u pitanju porodična patologija, što ne znači da jednog dana nećemo, ali ni tada to neće biti bitno.rekla bih da je popa poprilično zao čovek (ne da mi se da koristim psihopata, pa da moram da se raspravljam sa symeom o tome), smrdljivo govno koje se iživljiavalo na slabijima i nezaštićenima. našao je idealnu nišu za to i udobno se i osmišljeno smestio u tome. ne smatram, niti vidim ijedan dokaz da je bilo šta radio iz dobrih namera, niti me to zanima.edit: setila sam se. od buša sam naučila odličnu reč: evildoer.

Posted (edited)
Zapravo, upravo pravednički gnev i ubeđenost da radi pravu stvar i objašnjava excessive force koja je dovela do ovakvog rezultata.
Pretekao me Anonimus.Jako je tesko braniti psihicko zdravlje coveka koji na dnevnom nivou lupa ljude lopatom ili sipkom. Prosto, ne vidim sebe u situaciji da nekog zavisnika mlatim iz sve snage i da u toj sceni budem, kao, normalan. Da ne idem dalje od toga, ima jos stosta da se kaze na temu Peranoviceve dijagnoze.Ovo za lovu se slazem, ne verujem da mu je to bio primarni motiv.
Pa ne baš, psihopata uopšte ne razume šta je to pogrešivost, odnosno ne reaguje na moralne razloge. Peranović jasno reaguje, štaviše, on je smatrao da je to što čini zaprao vrhunski moralni čin. On je deluded, ali nije psihopata.
Procitaj njegovu izjavu o ubistvu, ovaj bold svetli iz nje kao reflektor. Edited by CowBoy
Posted (edited)
Pa ne baš, psihopata uopšte ne razume šta je to pogrešivost, odnosno ne reaguje na moralne razloge. Peranović jasno reaguje, štaviše, on je smatrao da je to što čini zaprao vrhunski moralni čin. On je deluded, ali nije psihopata.
'lik koji je poverovao u sopstvenu nepogrešivost' ili 'psihopata uopšte ne razume šta je to pogrešivost', znači razlika je između 'poverovao' i 'ne razume'. Meni je to mala razlika, ali nisam psiholog, moguće je da moja definicija nije dobra.edit: OK, 'ajde da ga naprosto nazovemo ubicom i dalje mislim da Praslin nije trebalo da ga stavi u istu rečenicu sa ubijenim. Edited by Anonymous
Posted

ne znam to za patologiju, ali decu ne da u skolu, nego ih sam uci istini. ne treba mi dijagnoza.

Posted
ali nisam psiholog, moguće je da moja definicija nije dobra
kake veze ima da li si psiholog (mada se vidi da nisi, preveliki stepen realističnosti i samokritičnosti pokazuješ)
edit: OK, 'ajde da ga naprosto nazovemo ubicom i dalje mislim da Praslin nije trebalo da ga stavi u istu rečenicu sa ubijenim.
yup, nisu oni dve strane istog novčića, mada je u to lako poverovati
Posted (edited)
ne znam to za patologiju, ali decu ne da u skolu, nego ih sam uci istini. ne treba mi dijagnoza.
Pa to opet ukazuje na to da je u pitanju nekakav čudni true believer. U stvari, verovatno nisam jedini koga Pernović podseća na pravog american style religious nut-a. Sve je tu - krst i lopata, harli, homeschooling, a ako je verovati ovoj slici - i snejkhendling :) K'o za Rob Zombija. Edited by Syme
Posted
Pa to opet ukazuje na to da je u pitanju nekakav čudni true believer. U stvari, verovatno nisam jedini koga Pernović podseća na pravog american style religious nut-a. Sve je tu - krst i lopata, harli, homeschooling, a ako je verovati ovoj slici - i snejkhendling :)
ekscentrik, dakle.
Posted (edited)

Pa ako pročitate ono njegovo žitije što ga sad prenose sve novine - to je neka čudna mešavina nju ejdž verovanja (organska ishrana na primer).koja ga je na kraju dovela i do pravoslavlja.Mislim, u krajnjoj liniji ovde postoji samo jedno bitno pitanje - a to je (ne)odgovornost institucija koje su dopustile višestrukom povratniku da potpuno javno obavlja delatnost za čije je neodgovrno vršenje već optužen.Inače, tek sam iz Vremena saznao da je on još 2006. po prvi put osuđen za nasilničko ponašanje.

Edited by Syme
Posted
da ne znamo coveka i sta je radio, to ne bi bilo nista lose, naprotiv.
Posted (edited)
Novosti svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napreduju
Advokat kaže da ovo "nije priznanje krivičnog dela", već znak da je Peranović duboko svestan posledica. Ishrana na hlebu i vodi, kao i gubitak 16 kilograma za svega nekoliko dana, takođe su reakcija njegove psihe. Ne radi se ni o kakvoj formi protesta, kaže, nego je u pitanju neka vrsta očišćenja.- Kada telo slabi, duh jača. Peranović je izuzetno obdaren i obrazovan čovek. Između ostalog, on je diplomirani agronom, a sveštenik je postao pre sedam godina. Upravo je predao doktorski rad na temu: "Uticaj religije na zavisnike od narkomanije i duševne bolesnike" - kaže Radulović.Centar za odvikavanje od droge u Jadranskj Lešnici nije prvi ni jedini u šabačkom kraju. Na ovom teškom poslu okušali su se sveštenici, monasi, neuropsihijatri. Ni dve godine nije izdržao Centar u Banji Badanji na Ceru, koji je vodio protojerej hadži Vojislav Petrović.- Peranović je od svih nas bio bar tri puta bolji. Sve što mi ostali nismo hteli ili mogli, a to je da budemo strogi i da se pridržavamo pravila, mogao je on. Sa iskustvom nekoga ko je pokušao da se bori sa narkomanima, mogu samo da kažem da se čudim kako to da nije bilo više smrtnih ishoda. Iz bezbednosnih razloga ja sam zatvorio svoj Centar - kaže Petrović za "Novosti".On smatra da komune otvorenog tipa, narkomanima služe samo za privremeni odmor i da su samim tim kontraproduktivne:- Pribežišta po manastirima i crkavama ni izdaleka ne rešavaju problem. Ne može se sa takvom vrstom đavola cile-mile. Oni su počinioci teških krivičnih dela i vrlo opasni ljudi. Ako se Peranovićevi štićenici sada raziđu bez kontrole, za šest meseci oni će, posredno i neposredno, koštati života između 200 i 300 ljudi - stav je Petrovića.
Edit: Čitam sad ovo ponovo. Pa ovo nije prosto loše novinartsvo, ovo je aktivna kampanja. Ko piše ovakve tekstove i za čije babe zdravlje? Edited by Syme
Posted

Pa ako je tacno da je medju sticenicima bilo i likova sa poternica koji su se tamo skrivali, onda je skroz deplasirano eliminisati lukrativnu dimenziju price, takoreci, stranu Peranoviceve licnosti. Ako je tacno. Pominje se. I ne deluje nerealno. Da sam neki odbegli krimos, ne bi bilo boljeg mesta za skrivanje do ovakvog zaboravljenog kampa gde mozes da privredjujes batinajuci slabije od sebe.

Posted
Novosti svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujuEdit: Čitam sad ovo ponovo. Pa ovo nije prosto loše novinartsvo, ovo je aktivna kampanja. Ko piše ovakve tekstove i za čije babe zdravlje?
... zar to nije bilo jasno jos od onog teksta sa roditeljima koji ne krive Peranovica? Tendenciozno sve vreme, dok se govno (ponovo) ne izvuce. Eto njega iz zatvora za par godina. + sto niko ziv ne pise o odgovornosti SPC i drzave za sve ovo. Ovo je kurac od zemlje.