August 25, 200915 yr danas upotrebila opajdaru, obradovala se da dodam nesto ovde. kad ono - ima :( ali :) krenem po stranicama sajta, dodjem na p, vidim: pandur.e, ako moze on, moze i ridza, ridzovan - kontrolor u javnom prevozu.nekad sam, negde procitala da to potice od prezimena ridgway, prezimena am. generala koji je bio mnogo strog u vezi sa korejskim ratom.poz
August 26, 200915 yr e, ako moze on, moze i ridza, ridzovan - kontrolor u javnom prevozu.nekad sam, negde procitala da to potice od prezimena ridgway, prezimena am. generala koji je bio mnogo strog u vezi sa korejskim ratom.Хм, правимо ми ли то речник жаргона или ћемо да се држимо само погрда? Мени свеједно, него бих да прво чујемо пучанство.Иначе, јесте, то о пореклу риџована вели Андрић у Речнику.Последњих неколико додатака у списку потичу од дуга времена... узео да прелиставам КДП, ПЗД и још неке буџаке овде, нашао понешто што је фалило.
August 26, 200915 yr pandur, cajkan, ridza su i pogrdne reci, ili makar omalovazavajuce. zato ih (skoro) nikad ne govorimo u lice. da ne uvredimo organe.ali, u pravu si pace, nek se to resi na agori.poz
September 14, 200915 yr šušumiga: mesanac sunjala i muvala.šabačka metoda: odokativno, ofrlje. uz izvinjenje forumasima-sapcanima.bambula: crnac-afrikanac. koristilo se u vreme nesvrstanih studenata.poz
September 14, 200915 yr Zijanćer -onaj koji pravi štetu, nemirna osoba, ž. zijanćerkaApaš - razbojnik, ž. apašicaRaniji nazivi za hiperaktivnu decu. Edited September 14, 200915 yr by halloween
September 16, 200915 yr Zijanćer -onaj koji pravi štetu, nemirna osoba, ž. zijanćerkaApaš - razbojnik, ž. apašicaRaniji nazivi za hiperaktivnu decu.Утефтерено довде. 636 на броју. Кога мрзи да се враћа на прву страну, понављам линак: http://www.ndragan.com/langsr/pogrde.html
September 17, 200915 yr Trapađoza- nespretna (ženska) osobaХвала, убачено.Имам нов проблем - неко је гуглао реч футавац па доспео до наше ризнице, а мене срамота... нисмо то имали. Убацио сам је сад, мислим да сам је чуо некад, али немам појма шта значи. Зна ли неко? Edited September 17, 200915 yr by расејан
September 18, 200915 yr skrnav/o/a - neprevodivo :DАу... заиста. То је такав џокер од речи, да се само ваља дивити ко ју је тако уденуо. Јер, пре тога је скрнавити био глагол, који је (ако се добро сећам) значио отприлике "обешчастити (се) додиром" (нарочито телесним). Наш правни израз за инцест је, можда још увек, родоскрвнуће; придев "оскрнављен" се дао срести само код рушења надгробног камења и других светиња... и сад се "скрнав" користи за свашта чему нешто фали, што не ради, што је склепано, што...Ајде додајте за шта се још користи, па ћу гледати да одатле ишчупам дефиницију.
September 18, 200915 yr Ау... заиста. То је такав џокер од речи, да се само ваља дивити ко ју је тако уденуо. Јер, пре тога је скрнавити био глагол, који је (ако се добро сећам) значио отприлике "обешчастити (се) додиром" (нарочито телесним). Наш правни израз за инцест је, можда још увек, родоскрвнуће; придев "оскрнављен" се дао срести само код рушења надгробног камења и других светиња... и сад се "скрнав" користи за свашта чему нешто фали, што не ради, што је склепано, што...Ајде додајте за шта се још користи, па ћу гледати да одатле ишчупам дефиницију.Meni ovo zvuči kao i bagljav/a/o- nespretan, nesposoban, s nedostatkom. Setilla sam se još jednog izraza, kalafonka- primitivna, nevaspitana žena. Edited September 18, 200915 yr by halloween
September 18, 200915 yr ostro protestvujem! ako za muski rod postoji kalafonko, to mu vec dodje ko tepanje.
September 18, 200915 yr ostro protestvujem! ako za muski rod postoji kalafonko, to mu vec dodje ko tepanje.Bez brige i protestovanja, ova imenica ima samo ženski rod.
September 19, 200915 yr Bez brige i protestovanja, ova imenica ima samo ženski rod.Уложио бих и ја један протеств: што не би могло калафонац?