Jump to content
IGNORED

Rečnik narodnih pogrdnih naziva

Aleksija

Recommended Posts

Posted
vidim ima VO (glup a jak), onda mozhe i TELE (mlad a glup). zaista sam ponekoga narekao teleteom.
Ово још нисам чуо... него, Тејо, 'ел се у твом крају то беше казало "иментовати" - издевати имена?
  • Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• расејан

86

• bus

60

• le petit nicolas

48

• mammy two shoes

29

Posted (edited)
Ово још нисам чуо... него, Тејо, 'ел се у твом крају то беше казало "иментовати" - издевати имена?
Aha, "imentovati" ;) Kazivalo se nekad,sada sve palo u zaborav.Ali je upotreba glagola bila malo shira.Na primer: Aj imentuj mi nekoga ko to zna? Znachi, bilo bi pre imenovati.Ono sto Cedo reche "narekao" ni ja nisam cula nikada. Moguce da je makedonski. Edited by Teja
Posted
Na primer: Aj imentuj mi nekoga ko to zna? Znachi, bilo bi pre imenovati.
Ја сам негде чуо "немо' ми се ту иментујеш, бре!" након дужег издевања имена.
Posted
KUCHKIN SIN
kao i varijacije:kujin okot ipasji nakot
Posted

Fuksa,fufa ( fufa ima i deminutiv, fuksa jok)Jutros prolazim pored bashte pune rascvetanih mindjushica ( nemacki, a mozda i latinski fuchsia) pa se setih verovatno i zaboravljenog izraza fuksa.Ako se ne varam, koristi se i za muskarce , ne samo za zene koje svimadaju , samo tebi ne :)

Posted

ne verujem, ima "cava" ali nema "djana", kako se to desilo ?

Posted
guzičar
Pa onda nijanse tipa furundžija i tobdžija. :lol:
Posted
ne verujem, ima "cava" ali nema "djana", kako se to desilo ?
Па око ђане (дјане?) ће мишљења бити подељена - да ли је то погрдан израз, или само опис стања.
Posted

Ne znam jesu li ovi pojmovi već bili: dilajla, tutkum, fukara, stuha, tuka, gudin,peksa, pekso.

Posted
Pa onda nijanse tipa furundžija i tobdžija. :lol:
sramim se da pitam ali - ko je ko tu ? :blush:
Posted
sramim se da pitam ali - ko je ko tu ? :blush:
Pa jes' malo nejasno kad piše top ili bottom, ali ovo... :P
Posted (edited)
Ово још нисам чуо...
Ono sto Cedo reche "narekao" ni ja nisam cula nikada. Moguce da je makedonski.
Teja je najverovatnije u pravu, jer evo ima dva dana kako sam prochitao rasejanu zabeleshku i u mom BHS secanju ne mogu da prizovem datu konstrukciju.U makedonskom zaista postoji "te/go narekov", mada opet sumnjam da su makedonizmi pocheli da mi se meshaju sa srpskim, kao shto je to sluchaj sa engleskim rechima.Pre ce biti da mi je, dok sam pisao edit u citiranom postu, u kancelariju ushlo dete developer sa nekim pitanjem, iako je dobilo savrshen detaljan dizajn :), pa sam mu rekao neshto kao :"Ti rekov kako se pravi. Chitaj, tele jedno..." Edited by cedo
Posted

Свега 601. Додадох шта сте наређали, плус неколико израза за пајкане и затвор, колико сам могао да се сетим. Недостају, чини ми се, изрази за криминалце, робијаше, дилере, и уопште специјална занимања те њихова радна места.Такође остаје отворено за погрдне изреке, упућене особама, њиховим возилима, гајбама и другим тврдотворинама.

• 4 weeks later...
Posted

...и стигосмо до 616, јер сам додавао како ми је шта падало на ум.Дућан је и даље отворен, само се сад ређе проветрава. А једног дана, обећао сам себи, имаћу и за свако почетно слово по једну страну (као што имам на неким другим местима на сајту) и сортирање по другим колонама. Чим се наканим...