Jump to content
IGNORED

Deformisane izreke i sentence

3opge

Recommended Posts

Posted

ja bosiljak sejem, a fridrih mi niče.Mislim da je iz Svaštare Dragoslava Andrića.

Posted
ja bosiljak sejem, a fridrih mi niče.
ima i - najbolje je pić(č)e, kada fridrih niče
Posted

Do poslednjeg atoma snage......a možda to i nije za ovaj topik?

Posted (edited)
Do poslednjeg atoma snage......a možda to i nije za ovaj topik?
"Наука и технологија су толико узнапредовале да сад можемо мерити електроне до у милиметар тачно" (име професора који је предавао физику за математичаре и хемичаре на... добро ајд не морам баш све... познато мени).Мада ово није деформација пословице; ово је више професионална дезинформација.пјаф™: Него, имам бољи: "...all four corners of the globe". Чуо овде небројено пута. Edited by расејан
Posted

bitno je da razdvojite bitno od nebitnog. pa onda: udri po nebitnom.jedan profesor

Posted

i ova je stara i poznata:kom opanci, tom i dzeri.

Posted
i ova je stara i poznata:kom opanci, tom i dzeri.
meni se neshto vrzma i ono kom opanci, tom mikseri
Posted

Ел' може и деформисане, илити покварене речи? Паде ми на ум (Падеминаум, (ц)Клајн) да би било врло занимљиво ископати како то да су бисквити, бискоти и пишкоте једно те исто :). Или, како су у Истри побркали кикирики и пистаће, па су ове прве звали "пиздаче" (види "Рива и дружи", Фулвио Томица, ако се добро сећам).А где је још Далмација (доктор-dottore-дотур, prison-prigione-пржун), па северни нам крајеви ( - Viertel - фртаљ, ragazt? - рагастов) па и остали: capture-шћапити итд итд. Ако је за нов топић, цепај.

Posted

Kamila kroz iglene uši - nastalo pogrešnim prevodom, misli se na debeli kanap kojim se vezuju brodovi (pa taj kanap kroz iglene uši)

Posted
Kamila kroz iglene uši - nastalo pogrešnim prevodom, misli se na debeli kanap kojim se vezuju brodovi (pa taj kanap kroz iglene uši)
Никад нисам укапирао како се ушица игле размножила у некакве "иглене уши"... ја сам то замишљао као некакав фишек, трубу, начичкану иглама са унутрашње стране, а камила чик нек прође а да се не набоде...
Posted

Čekam te ko ozeblo sunce.što bi iko čekao ozeblo sunce, čak i da postoji?Čekam te ko ozebao (čovek) sunce, to mi ima smisla.

Posted (edited)
Ел' може и деформисане, илити покварене речи? Паде ми на ум (Падеминаум, (ц)Клајн) да би било врло занимљиво ископати како то да су бисквити, бискоти и пишкоте једно те исто :).
A kad tome dodaš i dvopek... :) A zanimljiv je i patišpanj. Da ne pričam o vezi između kake i kejka, placente i palačinke (može i dva topiћa, ako ćemo striktno). Edited by FranziskaKafka