Alphons Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 trebalo je da napomenem da nikada nisam pravio palačinke. Jesam jednom, ali uz nadzor lepše polovine. Moja porodica nema kulturu pravljenja palačinaka (palačinki ? deploy rasejani! ).Ali znam kako izgleda smeša, pa ću da probam.Hvala, i dobrodošao nazad.
MarlaSinger Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ne pravite palacinke?! Pa ljudi moji je li to moguce!?
ivy Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 jesteja isto ne volim palachinke..u kuci se prave samo ako se neko bash gadno istripuje,mozda 1 godishnje ili manje
ivy Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 (edited) sa koje strane se peche losos,sa strane koze ili sa druge?ili da skinem kozu? zaboravila sam..a pekla bih ga samo kratko na tiganju Edited December 9, 2010 by ivy
ivy Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 hvala,tako neshto sam i ja mislilaa i fileti su toliko tanki i tresh da necu ni okretati na meso
Isis Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 pravilo je da se riba prvo pece na strani gde je koza, pa se potom okrene na drugu stranu i vise ne vraca. paziti da se ne prepece i time osusi.
ivy Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 da,retko spremam filete ribe,posebno morske..obichno budu cele male bele ili melezi ili potkovice neke vece rechne takoreci dunavskea lososa sam spremala jednom i setila sam se da kad se peche u rerni,foliji,vatrostalnoj,lisnatom testu da se tada se skida koza
renne Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 nema potrebe, prvo što se dosta tešk oskida, drugo, kad se ispeče, koža se sama odvoji
ivy Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 pa ja nisam imala problem da ogulim kozu sa proshlog lososa ali on nije bio zamrznut,takoreci bio je svez i bilo je 1 leeepo veliko parche i samo sam povulka nozem i kad je krenulo nije stajalo :D
Indy Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 pa ja nisam imala problem da ogulim kozu ...:rasejan:
betty Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 sta se radi sa svezim brusnicama. da ne kazem, kljuvkom. tj. cranberries. prodaju se na sve strane, dodje mi da kupim kesu, ali ne znam sta bih posle.
betty Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ahem, nasla sam odmah jednostavan recept za sos, izvinjavam se
Hippie Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 joj brusnice misim, strasno su gorke, hail ide za vitamine...... ja redovno pravim sok od njih citave sezone/sve dok ih ima..... napravim pun lonac, mozh da traje nedelju dana....
gospa buba Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 kakve vi to brusnice jedete? :unsure:ili mi jedemo poshecerene?za kljukve znam da su kisele/gorke kao sam slovenski djavo, a brusnice zapravo ni ne videh nikad u frishkom stanju...
Recommended Posts