Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

• 2 weeks later...

s!AhmyS3AfXkgwgfZ27AbL0a2jNEFdWA?embed=1

Dodatak uz meso:

• dve velike pečene crvene paprike - nakon pečenja, ovlaš oljuštene i očiščene od semenki. Nije neophodno skinuti sviu ljusku, u njoj je ukus, a blender će je već lako savladati.
  • jedan pečena čili paprika
  • nepuna šaka oraha
  • komad trvdog belog sira (danas sam koristio neki zlatarski)
  • par čenova belog luka
  • dosta svežeg bosiljka
  • so i biber.

Sve u blender uz dodatak maslinovog ulja i one vode koja se ocedi od pečenih paprika.

Po blendiranju sam popravio konzistenciju koristeći Rauch metodu - dodajući pečenu bundevu.

• +1 3
  • Wub 2
  • Haha 1
  • 2 weeks later...

ajd ovde da pitam...u cemu je razlika izmedju sirove i pecene heljde?

osim ocigledne da je jedna sirova a druga pecena :D

misim jel se i pecena moze bariti i koristiti za prilog i kakvog je ukusa u odnosu na sirovu?

jel pecena jaca/slabija/bolja..?

do sad sam jela samo sirovu...

pečena i tako "konzervirana" se takođe može bariti, ukus i miris su daleko inteNzivniji,

dok je količina belančevina, minerala i vitamina (B) očekivano manja, a ugljenih hidrata - veća.

Edited by makaronee
miris, posebno

aha..znaci jaci je ukus..

hvala :)

onda nista za mene..posto i sirovu trpim iskljucivo u manjim kolicinama dok npr. brasno ne trpim uopste..

uh, ja pečenu obožavam!  skuvam je, izdrobim neki jači sir, pomešam sa grčkim jogurtom, navukla sam sve ukućane na to.

pečena ima malo orašasti ukus, sirova mi je nekako bljutkasta, mislim nije da je ne jedem, ali preferiram pečenu.

Eno sad si me zaintrigirala.. Nista moracu da probam pa cu znati.. 

U svetoforu  sam videla 800g za oko 150din pa me zaintrigiralo.. Ali nista, moram probati.. 

Meni smeta taj neki miris koji heljda ima.. Npr brasno osetim i kad ima 1 kasika u necemu.. 

kad kupujete "pečenu", levi deo slike - obratite pažnju na boju koja ne sme biti previše tamna.

zrno bi trebalo da bude izražen "tetraedar", nikako okruglasta sitnež.

Привычная нам гречка                                                              Зелёная гречка

• Hvala 2
  • 4 weeks later...

karabatak ti je odličan za pečenje u rerni. ako ima još puno toga ja bih pokušao da sameljem, ono što ostane na kostima u supu, napravio bih jači bujon pa u zamrzivač.
to onako na prvu...

• Hvala 1