renne Posted December 30, 2018 Posted December 30, 2018 ja bih to kao za divljač voda, malo sirćeta, korenasto povrće, so i malo šećera, lovorov list i biber u zrnu prokuvaš, pa preliješ, pa držiš jedno 5-6 sati onda klasika rerna
mraki Posted December 30, 2018 Posted December 30, 2018 Usitnio jagode za prelivanje čizkejka štapnim mikserom i naravno dobio nešto poput smutija prepuno sitnih mehurića. Jel ima neki trik kako da ubijem tu silnu penu, ne bih da se takvo stegne?
Skyhighatrist Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Ima ako imaš vakuum komoru ili vibro sto, a najbolje oba
mraki Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 12 hours ago, Skyhighatrist said: Ima ako imaš vakuum komoru ili vibro sto, a najbolje oba Ne fali ništa ni mehurićima
askeladden Posted January 21, 2019 Posted January 21, 2019 Supa,corba od jagnjetina sa belom repom,celerom,cluk,bluk,sargarepa i malo krompir.Zagustio bulgurom.Zacinio bas lagano,malo lovorovog lista i vegete.Korenasto povrce iseckao pokrupno,pa je vise kao paprikas.Uglavnom vrlo ukusno.
nezvanova Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 jednostavan recept, ovde kazu da su to Катламe, uzbetske lepinjice, palacinkice. a mi znamo da su to izvorne banatske gibacice ;-) naravno, moze se dodati i sira kada se premazuje puterom, onda su to zapravo nase gibancice (ii da, nase se prave sa svinjskom mascu)
cmrlj Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 izvorne banatske gibancice su izvorne indijske parate
nezvanova Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 eto, i onda traze od coveka da bude genijalan, originalan... sve je vec svugde smisljeno, nezavisno jedno od drugog, samo treba malo cacnuti
maheem Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 1 hour ago, beyoncé said: šta da radim pak choiu? Kineski kupus? https://thewoksoflife.com/2015/04/chinese-cabbage-stir-fry/ imaš li oyster sauce? ako nemas, eto ti link gore koji ce te inspirisati bez obzira na sastojke koje imas ili nemas izdinstam slandžu sitno isečenu, izvadim slandžu pa onda dinstam sitno iseckane bluk, čili, malo slatke paprike, džindža, celer u štapu, mladi luk/luk/praziluk whateva, seme korijandera izmrvim pa ubacim, kineski kupus secen na 3x3cm otprilike, zalijem s malo vina, oyster sos, maaalo šećera, i voila. Serviranje i slaninica preko
beyoncé Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 dođavola, neki kineski kupus jeste ovako izgleda navalila glad pa ne stigoh da sačekam odgovor samo sam ga stim-frajovala u voku sa percima mladog luka, 2 čena belog luka i štrcom soja sosa mnogo dobro! sad ima da jedu pak choi cele nedelje! sutra pravim tvoju verziju, iako nemam oyster sos čini mi se da bi bilo dobro i sa keljom, pravila sam nekad nešto slično s keljom i slaninom, dobar kombo hvala za ideju!
maheem Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Np, smislices vec nesto, stir fry sa malo soje il oystera, chili i lukovi i nema greske. E sad kod pak choi, bok choi, vise ne znam sta je sta (ovaj tvoj mocno izgleda, ja koristim onaj sto uvek moze da se nadje) je struktura super - ostaje čvrst, hrskav, kod kelja bi to bila druga prica al opet ima smisla.
aram Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Da kelj bi se raskuvao... ali možda čips od kelja, pa samo umešaš na kraju sa slannnnicom?
Recommended Posts