Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

tek to. meni je ukus toga ko zuckasta hartija (to iz iskustva kad hocu da napravim kao manje masnu kajganu)edit: trebalo da bude posle zverille

Edited by Isis
Posted
ali ti ostane ubrljano zalepljeno?
ne :)a jaje na oko još nikad u svom samostalnom životu nisam pravila pa zato i ne znam kako tu stoje stvari
Posted (edited)
Ne znam kako se ponaša som, ali ako su u pitanju fileti dovoljno je da 20 minuta držiš pokriveno folijom (da se ukuva) i još recimo 5 minuta da se zapeče bez folije. Ili više ako zatreba.
pa som se ponaša kao i sve druge mrtve životinje u rerni,ugl ne mrda :P nego da javim o somu...ispalo odlično..prvo sam soma nakapljala limunom da malo odstoji pa sam isekla luk,šargarepu,mladi kropir,stavila pola šolje pirinča,nalila 1 šolju b.vina i pola šolje vode koju sam začinila so,biber,ruzmarin stavila i jedan list lovora i odgore šnicle soma koje sam malo posolila..pod foliju i u rernu na 200C 25min i još 20min bez folije jer sam imala mali višak tečnosti..nikad ne znam da ocenim količinu tečnosti a da ne brinem da se hrana ne zapali ili da ne pliva... Edited by ivy
Posted

jaje na oko moze da se pravi na alu foliji bez ulja, ok ispadnea kajganu uvijek pravim sa

Posted
ne :)a jaje na oko još nikad u svom samostalnom životu nisam pravila pa zato i ne znam kako tu stoje stvari
ja sam mislila da je jaje na oko prvo sto svako napravi u svom samostalnom zivotu :D
Posted

meni je to za sada poslednje što sam napravio :lol:

Posted
ja sam mislila da je jaje na oko prvo sto svako napravi u svom samostalnom zivotu :D
valjda svako krene od spageta.
Posted
valjda svako krene od spageta.
jes, lako za spagete. a sta gore?
Posted
jes, lako za spagete. a sta gore?
topli sendvic
Posted

i jaje na okobwt znam i za ono tipa "ta on/a nema pojma, ne zna ni jaje da isprži", ali etobtw2 razmišljam sad i šta sam ja prvo samostalno spravila, i ne mogu da se setim uopšteverovatno pomfrit :Da u mojim receptima među prvim jelima stoji fil za punjene paprike/tikvice/sarmice, biće da je prva "ozbiljnija" stvar bila nešto od toga

Posted
virsle ljudi, virsle!mama ostavi sve spremno, samo sporet da se ukljuci, saceka 5min i iskljuci.virsle se izvade i pojedu a serpa ostavi gde je i bila.inace, meni su te prve zagorele
Posted

ovo je zrelo za split "sta ste prvo skuvali u zivotu", deluje mi da bi bilo smeha :lol:

Posted

e da znaš da mi je pišući onaj post palo napamet da otvorim topik :lol:hm, pa niš, sad ću :)a ostatak bi se mogao usplitovati onda tu

Posted

razmisljam koje je prvo ozbiljno jelo koje sam ikada skuvao (ova jaja i virsle se podrazumevaju za sve nas, iznenadila bi me neka odstupanja)mislim da su bile pastrmke pecene sa limunom i puterom, fino su ispale...u stvari znam da su bile