Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoć prijatelja

Featured Replies

caklina (cro) je?poz
Ako je u pitanju nakit, to bi trebalo da je emajl (eng. enamel), podloga visokog sjaja za npr. priveske koja se izrađuje posebnom tehnikom, nisam juvelir, ne znam kako. Hrvati ga zovu i emalj.
  • Replies 1.5k
  • Views 167k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mala slova se uglavnom prepoznaju (uz foru da postoje dve verzije malog s, jedna obična i druga koja liči na f prikazana ispod broja 6 na slici ispod), ali velika su problem.    

• Ovo je iz zvaničnog pravopisa, mada koliko znam sad uče decu da obavezno pišu crticu ispod malog ćiriličnog slova š.    

• Nepostojano a. Gubi se u nekim oblicima, npr borac, gen.jednine borca, ali gen.nmožine boraca.

Posted Images

Ne prevoditi nazive aviona, svi znaju za spitfajera a ne za bljuvača vatre.
Е, није ватробљув него ватропљуц :lol: .Шта би оно био месершмит - нож-ковач?
ciao, bug :) deste majka? i tako to.gledj je glazura?al ovo je u vezi s nekakvim (dragim?) kamenjem. bice kakvo staklo :unsure: ili, before ch cirkoni.
Глеђ је оно на зубима, и на керамици. Емајл је један начин глеђосања, који може да се примени и на метале, практично се боја у некаквој пећи запиче (ух што волим ове облике... а тачни су, научио их поред казана кад се ракија препиче :P ).Тамо где сам радио нису хтели да чују за цирконијум, чак су нерадо гледали на било какво камење у боји. Само чист угаљ, што чистији то боље. А од кућишта (casings), бацања (castings) и налаза (findings), само злато, понегде ајде и платина или сребро. Ништа се то не глеђоше.

Emajlirani metal može da se fasetira, pa se naknadno ugradi (polu)dragi kamen. Mislim da je o tome reč.

Edited by halloween

Dragi moji i drage moje, ja sam vam u narednom periodu u Barseloni. Kompjuter, a samim time i posao i forum, sam odlučio da ostavim kod kuće, tako da se vidimo kad se vratim. Doviđenjce/A reveure/Hasta la vista...

Doviđenjce/A reveure/Hasta la vista...
au reverie!sve najbolje, a mi cemo se paziti, kao i dosad. uglavnom. :) poz
Emajlirani metal može da se fasetira, pa se naknadno ugradi (polu)dragi kamen. Mislim da je o tome reč.
Ето нам онда превода. Осим ако није глеђосан неком десетом методом, без емајла. Мислим да је глеђ општији израз за било коју методу наношења чврсте, сјајне и (као) провидне глеђи, а емајлирање једна од тих метода.Сад одо' да стружем сав тај емајл са диска, намножило се тог спема у последње време...

idiosinkrazija (nemam pri sebi vujakliju) je ?za psihologinje, prvenstveno:1. projektivno, introjektivno znaci _________________________________________ .2. znate li da li se : "the structure and dynamics of organizations and groups", e. berna moze naci na netu?u papiru, zvanicno, postoji u biblioteci odeljenja za psihologiju filfaka. ali, na moju neznalacku zalost, na nemackom.poz

sto mu gromova, kako prevesti "the greatest man", u smislu Mahatma Gandi, majka Tereza, Sindi Lauper, i to?

velikan*? *ne odnosi se na zene -_-

mene više ovo "greatest" interesuje.. a u kontekstu Dalaj Lame i tako tih..

Edited by Buck Naked

eminentna figura... pa ako hoćeš, metneš u superlativ?to bi kao bilo i gender neutral i bombastic... :unsure:

Važnije mi je to nešto "humano", i to, ali glupo mi je "najhumaniji".. ili možda nije? A ne mogu da kažem "najveći".Ali, dobro je, mislio sam da sam kreten jer mi to deluje banalno, a izgleda da ipak jeste komplikovanije.

doajen

doajen
Неће ваљати, јер само означава стаж (за који немам реч у енглеском, а затреба понекад, хм), и може да значи чак и "матори клуподер кога смо наследили са намештајем и нико се још није сетио да га избаци", а да не спомињемо да ће половина да помисли "дојајен".Хм, величина?