halloween Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 caklina (cro) je?pozAko je u pitanju nakit, to bi trebalo da je emajl (eng. enamel), podloga visokog sjaja za npr. priveske koja se izrađuje posebnom tehnikom, nisam juvelir, ne znam kako. Hrvati ga zovu i emalj.
расејан Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ne prevoditi nazive aviona, svi znaju za spitfajera a ne za bljuvača vatre.Е, није ватробљув него ватропљуц .Шта би оно био месершмит - нож-ковач?
расејан Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 ciao, bug :) deste majka? i tako to.gledj je glazura?al ovo je u vezi s nekakvim (dragim?) kamenjem. bice kakvo staklo ili, before ch cirkoni.Глеђ је оно на зубима, и на керамици. Емајл је један начин глеђосања, који може да се примени и на метале, практично се боја у некаквој пећи запиче (ух што волим ове облике... а тачни су, научио их поред казана кад се ракија препиче :P ).Тамо где сам радио нису хтели да чују за цирконијум, чак су нерадо гледали на било какво камење у боји. Само чист угаљ, што чистији то боље. А од кућишта (casings), бацања (castings) и налаза (findings), само злато, понегде ајде и платина или сребро. Ништа се то не глеђоше.
halloween Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 (edited) Emajlirani metal može da se fasetira, pa se naknadno ugradi (polu)dragi kamen. Mislim da je o tome reč. Edited September 7, 2009 by halloween
bus Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Dragi moji i drage moje, ja sam vam u narednom periodu u Barseloni. Kompjuter, a samim time i posao i forum, sam odlučio da ostavim kod kuće, tako da se vidimo kad se vratim. Doviđenjce/A reveure/Hasta la vista...
le petit nicolas Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Doviđenjce/A reveure/Hasta la vista...au reverie!sve najbolje, a mi cemo se paziti, kao i dosad. uglavnom. :) poz
расејан Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Emajlirani metal može da se fasetira, pa se naknadno ugradi (polu)dragi kamen. Mislim da je o tome reč.Ето нам онда превода. Осим ако није глеђосан неком десетом методом, без емајла. Мислим да је глеђ општији израз за било коју методу наношења чврсте, сјајне и (као) провидне глеђи, а емајлирање једна од тих метода.Сад одо' да стружем сав тај емајл са диска, намножило се тог спема у последње време...
le petit nicolas Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 idiosinkrazija (nemam pri sebi vujakliju) je ?za psihologinje, prvenstveno:1. projektivno, introjektivno znaci _________________________________________ .2. znate li da li se : "the structure and dynamics of organizations and groups", e. berna moze naci na netu?u papiru, zvanicno, postoji u biblioteci odeljenja za psihologiju filfaka. ali, na moju neznalacku zalost, na nemackom.poz
Buck Naked Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 sto mu gromova, kako prevesti "the greatest man", u smislu Mahatma Gandi, majka Tereza, Sindi Lauper, i to?
Buck Naked Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 (edited) mene više ovo "greatest" interesuje.. a u kontekstu Dalaj Lame i tako tih.. Edited September 13, 2009 by Buck Naked
Joshua Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 eminentna figura... pa ako hoćeš, metneš u superlativ?to bi kao bilo i gender neutral i bombastic...
Buck Naked Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Važnije mi je to nešto "humano", i to, ali glupo mi je "najhumaniji".. ili možda nije? A ne mogu da kažem "najveći".Ali, dobro je, mislio sam da sam kreten jer mi to deluje banalno, a izgleda da ipak jeste komplikovanije.
расејан Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 doajenНеће ваљати, јер само означава стаж (за који немам реч у енглеском, а затреба понекад, хм), и може да значи чак и "матори клуподер кога смо наследили са намештајем и нико се још није сетио да га избаци", а да не спомињемо да ће половина да помисли "дојајен".Хм, величина?
Recommended Posts