Wednesday at 16:523 days Imam moje kode (npr kolona B) i kupčeve kode (kolona C) i on često pošalje samo svoje prepoznavanje i kad god pokušam da prevedm iz njegovih u moje ne uspevam. Nekad se desi, ako ih samo iskopira iz SAP-a, da budu kao funkcija a kad idem na Format Cells i stavim na Number, opet ne dobijem ništa. Onda krenem da prekucavam 20tak koda i smorim se kao konj. Dakle ono što hoću je da imam tabelu sa prepoznavanjem mojih i kupčevih koda, a da onda imam opciju da samo iskopiram npr. njegovih 10 koda i da mi izbaci tih istih 10 koda u mom prepoznavanju. Ako je on poslao mesečni plan za kodu 555, ja hoću da je ubacim u tabelu i da mi u koloni pored automtski izbaci 123. Nadam se da me razumete
Wednesday at 17:233 days 25 minutes ago, John Coltrane said:Imam moje kode (npr kolona B) i kupčeve kode (kolona C) i on često pošalje samo svoje prepoznavanje i kad god pokušam da prevedm iz njegovih u moje ne uspevam.Nekad se desi, ako ih samo iskopira iz SAP-a, da budu kao funkcija a kad idem na Format Cells i stavim na Number, opet ne dobijem ništa. Onda krenem da prekucavam 20tak koda i smorim se kao konj.Dakle ono što hoću je da imam tabelu sa prepoznavanjem mojih i kupčevih koda, a da onda imam opciju da samo iskopiram npr. njegovih 10 koda i da mi izbaci tih istih 10 koda u mom prepoznavanju.Ako je on poslao mesečni plan za kodu 555, ja hoću da je ubacim u tabelu i da mi u koloni pored automtski izbaci 123.Nadam se da me razumete nije mi bas najasnije sta zelis, ali cini mi se da imas cell format problem. Ako ti nekad salje fajlove gdje je format Text and nekad Number, korisne funkcije za pretvorbu su VALUE (za pretvorbu teksta u broj) i TEXT (za pretvorbu brojeva u tekst).Jednmo kad su tvoj i njegov format ujednaceni, onda ti XLOOKUP, VLOOKUP, XMATCH/MATCH, itd odradjuju posao.
Wednesday at 17:393 days 10 minutes ago, Peter Fan said:nije mi bas najasnije sta zelis, ali cini mi se da imas cell format problem. Ako ti nekad salje fajlove gdje je format Text and nekad Number, korisne funkcije za pretvorbu su VALUE (za pretvorbu teksta u broj) i TEXT (za pretvorbu brojeva u tekst).Jednmo kad su tvoj i njegov format ujednaceni, onda ti XLOOKUP, VLOOKUP, XMATCH/MATCH, itd odradjuju posao.Evo ga konkretno Ako idem na Convert to numberDobijem ovo
Wednesday at 18:103 days @John Coltrane Najlakše rešenje je da označiš celu kolonu A, i zatim na Format Cells (Ctrl+1) izabereš pod Custom: 0 umesto General. Edited Wednesday at 18:163 days by laki strajk
Wednesday at 18:173 days To ti je Scientific format, daje eksponencijalni zapis kao 4*10^11.Idi na Format cells, izaberi Number (Category) u onoj listi opcija i stavi 0 decimala Edited Wednesday at 18:213 days by Moonwalker
Wednesday at 18:233 days Pomnoži kolonu A sa 1 i dobićeš brojeve.Jedan od načina:Filuj prvu praznu kolonu jedinicima.Selektuj tu kolonu i izvrši Copy.Nad kolonom A PasteSpacial i izaberi Values i MultiplyDrugi bi bio da umetneš kolonu i u prvu ćeliju te nove kolone uneseš formulu =1xA3, pa filuj do poslednjeg reda sa podacima. Edited Wednesday at 18:253 days by Ras
Wednesday at 18:313 days Ovo što piše @laki strajk je urodilo plodom. Našao sam tabelu koju mi je napravio stariji kolega (trenutno nedostupan, pa zato vas smaram) pomoću VLOKUP - evo vidi se i koja je forumula