ion Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 sto ja nemam te supermoci :(dozvoljene su. no losija je upravljivost, posto se vise deformisu u krivinama zbog sastava koji ih cini meksim na visim temp.Pri max brzini <50kmh koja je dozvoljena u gradu i koju ja, kao baba koja je prošla fazu klinačkog samodokazivanja, poštujem, znači nema problema.Neka iskustva glede zimskih guma leti:http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=220&t=42793&start=0
Tresko Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ovaj, ne bih da vas uznemiravam prilikom tarabljenja na letnjim i zimskim gumama, ali imam da pitam nešto iz ovog novog zakona na drugu temu.Kaže citat sa mupovog saita: "...odredba iz člana 273. novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojom je predviđeno da vozilom registrovanim u inostranstvu na putevima u Republici Srbiji, ne mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji. Izuzetno, ovim vozilima mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji, ukoliko imaju odobreno privremeno boravište u inostranstvu do 6 meseci kao i njihovi članovi uže porodice ili lica koja upravljaju „rent -a- kar“ vozilima."E sad, pošto ja jesam naš državljanin i igrom slučaja imam vozilo registrovano u inostranstvu, smem njime da upravljam u Srbiji samo uz to odobreno privremeno boravište u inostranstvu. Imajući do sada iskustva samo sa tumačenjem vojnih organa šta je to "odobren boravak u inostranstvu" (a koje je uključivalo između ostalog i problem veštačke oplodnje endemičnih španskih veverica), interesuje me - sa stanovišta MUP-a i zakona o saobraćaju - ko tu kome šta i kako odobrava?Ne zajebavaj Bato. Pod "odobren boravak u inostranstvu" se podrazumeva da imaš dozvolu boravka izdatu od strane države gde boraviš. Pošto ti to imaš nemaš problema.Vojska je nešto drugo.
Tresko Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 samo neka mi neko pojasni, imamo ovakvu situaciju:neki recimo dvadeset peti je novembar. sneg nije nijednom pao od pocetka sezone, zubato sunce, ali suvo je, temperatura: 10 C. moram da imam zimske gume? i zašto?zimske gume se troše brže od letnjih, zašto bi ih drljala po suvom asfaltu? u beogradu nekad sve ukupno ima 20 dana zime sa snegom cele zime, setite se prošle nove godine, bilo je 20 C. zašto se obaveza ne odnosi samo na vreme kada su uslovi puteva takvi da možete ugrozite saobraćaj? (neočišćeni, zaleđeni putevi i ulice)Pa uopšte ne moraš da imaš zimske gume. Platiš kaznu, i ideš dalje.
ion Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 (edited) Ako si joj rek'o. Edited September 24, 2010 by ion
Tihajeza Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Pa uopšte ne moraš da imaš zimske gume. Platiš kaznu, i ideš dalje.tako nekako i planiram
Muwan Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 tako nekako i planiramNe verujem da će ti saobraćajna policija, ako te zaustavi, kontrolisati vrstu guma. Ali gledaj da ne čukneš nekog inače ti ni kasko neće pomoći.
nesha taxista Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Eto njima novog izgovora da ne plate odštetu.
MaryPoppins Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Nevezano za pricu o tome da li su zimske gume potrebne ili ne, gde ja treba da skladistim zimske gume preko leta i letnje gume tokom zime? Pada mi na pamet da ih metnem u dnevnu sobu ili ispod kuhinjskog stola.čije gume skladištiš?
pp34 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 pa svoje ... ko god je barem 1 bio na ppp ff zna da delija svaki put dolazi kolima
Krotka Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Nevezano za pricu o tome da li su zimske gume potrebne ili ne, gde ja treba da skladistim zimske gume preko leta i letnje gume tokom zime? Pada mi na pamet da ih metnem u dnevnu sobu ili ispod kuhinjskog stola.Ovo je zaista problem za ljude koji zive u stanovima, podrumi nisu sigurni, nisu sigurne ni vikendice, pisala sam da su mom drugu obili vikendicu i maznuli 4 nove letnje gume, jer je jos prosle godine stavio polovne zimske .Nego, mi se ne vozimo puno, od proslog tehnickog pregleda (mart) do danas 2000 km, znaci oko 3000 godisnje. Da li su S+M najbolje resenje za nas, s obzirom da kola malo prelaze + gnjavaza sa vulkanizerom 2x godisnje, odlaganje guma ?
Razzmatazz Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Samo sad kad krene sa forsiranjem zamene guma, počeće da prepisuju i druge stvari sa zapada, tipa lagerovanja guma. Dođeš pred zimu u svoj servis na zamenu guma, zimsku proveru (tečnosti, kočnica i ostalog) dok ti piješ kafu i gledaš vesti u čekaoni. Lagerovanje guma kod njih dođe 20-25e godišnje.
Muwan Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Eto njima novog izgovora da ne plate odštetu. ... kao da im već ne ide fino. Minimalno učešće u šteti je 100 evra (preko toga 5% od štete) čime se uredno izvlače od nekih 90% oštećenja koje zadese korisnike osiguranja.
Zli Gli Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 (edited) Ja se izvinjavam sto opet prekidam ovu nadasve inspirirajucu polemiku, ali moram ovo da pitam. Pogledah danas malo bolje one moje zimsko-letnje-no season gume i cini mi se da postoji sansa da su ipak oridjinale zimske... na jednom mestu imaju nesto sto lici na onu pahuljicu ili sta vec...Evo ih odje, neka (svajcarska?) marka Esa Tecar Moje su 185/65 R15.http://www.yopi.de/prd_2969134Hilfe, hilfe - zimska ili all season? Obecavam da necu vise o ovome, znam da sam smorio... ali sta cu kad numem sam da skontam po sarama i kojecemu. Edited September 25, 2010 by Zli Gli
расејан Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Ja se izvinjavam sto opet prekidam ovu nadasve inspirirajucu polemiku, ali moram ovo da pitam. Pogledah danas malo bolje one moje zimsko-letnje-no season gume i cini mi se da postoji sansa da su ipak oridjinale zimske... na jednom mestu imaju nesto sto lici na onu pahuljicu ili sta vec...Evo ih odje, neka (svajcarska?) marka Esa Tecar Moje su 185/65 R15.http://www.yopi.de/prd_2969134Hilfe, hilfe - zimska ili all season? Obecavam da necu vise o ovome, znam da sam smorio... ali sta cu kad numem sam da skontam po sarama i kojecemu. Па лепо ти српски пише винтеррајфен - зимске. Види само да ти је шара као та на слици.
Recommended Posts