Jump to content
IGNORED

Novi zakon

Grunf

Vaše mišljenje o novom zakonu  

38 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)
I, šta predlažeš? Posebnu uredbu za grad Beograd (može li za još koji grad)po kome se ne moraju imati zimske gume? A za ona dva puta kad nije bezbedno voziti šta onda? Pola miliona Beogradžana ode kod vulkanizera u jednom danu?
ne mogu da shvatim situaciju gde me neko kažnjava po sunčanom danu, samo zato što je datum taj i taj. a pola miliona vozača opet mora da ode pre 1.11. kod vulkanizera. nije u jednom danu, ali manje više, dođe na isto. Edited by Tihajeza
Posted
to bi bio vrhunac :lol: ako vozim novija™ strana kola, to znaci da imam para na bacanje ? fantasticno ! 205-55-16 x 4 komada-300 eur ... dzaba maltene !da remiziram™, meni su nepotrebne i imam precih troskova trenutno ... i po meni je debilizam taj novi zakon koji tera ljude da moraju imati zimske gume.
otkricu ti tajne deo pronaso sam sta sam hteo:sa 2 para guma nisi u minusu, nisu dodatni trosak, trajace ti 2put duze.
ne mogu da shvatim situaciju gde me neko kažnjava po sunčanom danu, samo zato što je datum taj i taj. a pola miliona vozača opet mora da ode pre 1.11. kod vulkanizera. nije u jednom danu, ali manje više, dođe na isto.
ok, ti si docim kadra da sama zamenis sve 4 u roku od par minuta, kad naveje. nismo svi tako mocni.
Posted
:lol: Ma to sve trgovci izmislili, da pljačkaju pošten narod...
Posted

ko pise da u beogradu zimske gume trebaju 5 dana godisnje verovatno nikada nije blize prisao beogradu od dimitrovgrada.

Posted

naravno. ili vozi auto samo 5 dana godisnje.

Posted

Pa realno, nase putare sneg iznenadi u januaru i februaru par puta svake godine, ali uvek rasciste za dan-dva, tako da sigurno nije vise od 10 dana ukupno.Napominjem da sam kompetentan uglavnom za siroke bulevare ravnicarskog NBG-a

Posted

pa sta i ako je 10 dana?jeboga, stvarno me mrzi da objasnjavam zasto se mecu zimske gume, a vise je nego jasno da 2 para guma duplo vise traju nego 1.ko oce, nek fura letnje, ja vala ne izlazim van kad vidim da jeza i voker nisu ulogovani.

Posted
ma da, što da se ženiramo. ajde svi da vozimo tenk, nema nikad da prokliza.nismo svi isti vozači. sa pređenih cca 4000km godišnje, i vožnjom isključivo po gradu (ovom našem, sa klimom od 15 snežnih dana godišnje i uglavnom očišćenim ulicama), iz moje perspektive zimske gume jesu čist višak. u poslednjih par godina, možda mi se dva puta desilo da zbog snega nije bilo bezbedno isterati auto, i tada ga jednostavno nisam vozila.neko reče danas (možda baš ti) da me panduri sigurno neće kazniti ako je napolju 20 stepeni? čemu onda datumsko ograničenje?
Dakle, 4000 kilometara godišnje, uglavnom po gradu i samo po lepom vremenu, od tebe čini eksperta za gume?
Posted
Neke zemlje su ukinule odredbu neke ne..mada meni je lakse voziti kas su svjetla ukljucena..inace da se zakonski odredi da je obveza samo u uslovima smanjene vidljivosti bio bi rusvaj dokazati jel ili nije smanjena vidljivost..
Закон у Вирџинији вели "ако ти требају брисачи, требају ти и фарови". И то је то - временске прилике које захтевају употребу брисача за собом повлаче и обавезу паљења оборених светала. И кад је мрак, наравно. Кратко & јасно (што је чудо, како они пишу законе...).
Posted
Pa realno, nase putare sneg iznenadi u januaru i februaru par puta svake godine, ali uvek rasciste za dan-dva, tako da sigurno nije vise od 10 dana ukupno.Napominjem da sam kompetentan uglavnom za siroke bulevare ravnicarskog NBG-a
+9
Posted

ajmo ovako, lagano i strpljivo: zima -> niske temperature -> led na ulicamaled na ulicama -> i do 3put kraci zaustavni put sa zimskim gumamakraci zaustavni put sa zimskim gumama -> veca sigurnost, bezobzira na vozacko umece i impresivan broj predjenih km na godisnjem nivou letnja guma na ispod 7 celzija, bez obzira na sneg -> gubitak svojstava, sto kao rezultat ima: a) losu upravljivost -> manja sigurnost u voznji, bezobzira na vozacko umece i impresivan broj predjenih km na godisnjem nivou b) brze trosenje -> vece troskove eksploatacijezimska guma na ispod 7 celzija, bez obzira na sneg -> nema gubitka svojstava, sto kao rezultat ima: a) dobru upravljivost -> vecu sigurnost u voznji, bezobzira na vozacko umece i impresivan broj predjenih km na godisnjem nivou b) sporije trosenje -> manje troskove eksploatacije

Posted
ajmo ovako, lagano i strpljivo:
strpljivo primila k znanju. samo pošto me i dalje nenormalno mrzi da se akam menjanjem (i skladištenjem) guma, ukoliko ne budu mnogo revnosni u kažnjavanju, teraću sa ovim dok ne pobedim u nagradnoj igri "dolazimo po vaša kola, odvozimo ih kod vulkanizera i nazad, letnje gume čuvamo na suvom, bezbednom mestu u zimskom periodu. ključ u ruke".
Posted (edited)

Džabe, sad će da Ti dokažu da si sluga sistema i teška budala.Edit: Šta sam rekao...

Edited by zorglub
Posted

da li je rešenje u all-season gumama :unsure: