pacey defender Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 (edited) a rejting raste li raste... :D Edited December 4, 2011 by pacey defender
mraki Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Priča se i da je Zekina emisija skinuta sa programa zbog ogromnog interesovanja publike...
Verterdegete Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 a rejting raste li raste... :DOzbiljno ili ironija ?
yolo Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Priča se i da je Zekina emisija skinuta sa programa zbog ogromnog interesovanja publike...zalili se iz ipsosa, kvarili se piplmetri....
Skyhighatrist Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) U vestima u 18:30 gledaćete:Ekipa B92 u rodnom selu Zorana Jankovića, Srbina na čelu Slovenije I kad sam već tu, sa sajta:Vesti | ponedeljak 5.12.2011Neutrini nisu brži od svetlostiIzvor: TanjugIstu vest sa navođenjem istog izvora ima i Blic,ali ja na sajtu Tanjuga ne mogu da nađem ni slovo o tome. Wtf? Tokom prvog istraživanja, naučnici su zaključili da neutrinima treba 60 nanosekundi (milijarditi deo sekunde) manje nego što bi bilo potrebno svetlosti da predje razdaljinu izmedju istraživačkog centra Cern u blizini Ženeve i laboratorije "Gran Saso" udaljenih 730 kilometara, što je demantovano time da bi neutrini, katapultirani iz Cerna, izgubili veliki deo energije da su putovali. Vest je toliko debilna, da sam morao da potražim izvor, koga, jel', nema,Google News takođe ne zna ništa o tome i tako... Edited December 5, 2011 by historian
Arkadija Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) U vestima u 18:30 gledaćete:Ekipa B92 u rodnom selu Zorana Jankovića, Srbina na čelu Slovenije I kad sam već tu, sa sajta:Vesti | ponedeljak 5.12.2011Neutrini nisu brži od svetlostiIzvor: TanjugIstu vest sa navođenjem istog izvora ima i Blic,ali ja na sajtu Tanjuga ne mogu da nađem ni slovo o tome. Wtf?Vest je toliko debilna, da sam morao da potražim izvor, koga, jel', nema,Google News takođe ne zna ništa o tome i tako...A to da svetlost ima brzinu od samo 300.000 km na sat? Edited December 5, 2011 by Arkadija
đorđe geprat Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 danas u vestima u 4. kao da je postao predsednik US ofA. prilog sa rodnom kućom i avlijom, komšijama, familijom, slike iz detinjstva, trajeeeee. a čovek je bio No1 u merkatoru duuugooo pa garadonačelnik ljubljane. slovenac bre, srpskog porekla. trajalo jedno 5 minuta. više nego o kosovu.
Skyhighatrist Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Aaaaaa, propustio sam, ja čuo da će premijera biti u vestima u 18:30...
luba Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 I kad sam već tu, sa sajta:Vesti | ponedeljak 5.12.2011Neutrini nisu brži od svetlostiIzvor: TanjugIstu vest sa navođenjem istog izvora ima i Blic,ali ja na sajtu Tanjuga ne mogu da nađem ni slovo o tome. Wtf?Vest je toliko debilna, da sam morao da potražim izvor, koga, jel', nema,Google News takođe ne zna ništa o tome i tako...ovo ti je originalni tanjug, so, nema ni tanjug izvora, sem francuskih elektronskih medija, koji god oni bili.Demantovano da su neutrina brža od svetlosti RIM, 5. decembra (Tanjug) - Međunarodna grupa naučnika demantovala je da elementarne čestice - neutrina mogu da putuju brzinom većom od brzine svetlosti, što je prethodno saopšila druga grupa naučnika iz iste laboratorije "Gran Saso" (Sašo), južno od Rima. Radi se o demantiju saopštenja iz septembra da neutrino može da ima makar malo veću brzinu od svetlosti (300.000 kilometara na sat), što je imalo efekat bombe, jer bi u slučaju da je potvrđeno to značilo negiranje jednog od zakona univerzuma Alberta Ajnštajna (1879-1955) prema kome ništa ne moze da bude brže od svetlosti, preneli su francuski elektronski mediji. Tokom prvog istraživanja, naučnici su zaključili da neutrinima treba 60 nanosekundi (milijarditi deo sekunde) manje nego što bi bilo potrebno svetlosti da pređe razdaljinu između istraživačkog centra Cern u blizini Ženeve i laboratorije "Gran Saso" udaljenih 730 kilometara, što je demantovano time da bi neutrini, katapultirani iz Cerna, izgubili veliki deo energije da su putovali.ovo je jedina vest koju sam nasla na tu temu, ali od 18.11. to je valjda ta druga grupa naucnika. Science-physics-neutrino Contested 'faster-than-light' experiment yields same results PARIS, Nov 18, 2011 (AFP) - A fiercely contested experiment that appears to show the accepted speed limit of the Universe can be broken has yielded the same results in a re-run, European physicists said on Friday. But counterparts in the United States said the experiment still did not resolve doubts and the Europeans themselves acknowledged this was not the end of the story. On September 23, the European team issued a massive challenge to fundamental physics by saying they had measured particles called neutrinos which travelled around six kilometres (3.75 miles) per second faster than the velocity of light, determined by Einstein to be the highest speed possible. The neutrinos had been measured along a 732-kilometre (454-mile) trajectory between the European Centre for Nuclear Research (CERN) in Switzerland and a laboratory in Italy. The scientists at CERN and the Gran Sasso Laboratory in Italy scrutinised the results of the so-called OPERA experiment for nearly six months before cautiously making the announcement. In October, responding to criticism that they had been tricked by a statistical quirk, the team decided they would carry out a second series of experiments. This time, the scientists altered the structure of the proton beam, a factor that critics said could have affected the outome. The modification helped the team identify individual particles when they were fired out and when they arrived at their destination. The new tests "confirm so far the previous results," the Italian Institute for Nuclear Physics (INFN) said in a press release. "A measurement so delicate and carrying a profound implication on physics requires an extraordinary level of scrutiny," the INFN's president, Fernando Ferroni, said. "The experiment OPERA, thanks to a specially adapted CERN beam, has made an important test of consistency of its result. The positive outcome of the test makes us more confident in the result, although a final word can only be said by analogous measurements performed elsewhere in the world". In France, Jacques Martino, head of the National Institute of Nuclear and Particle Physics at the National Centre of Scientific Research (CNRS), said "the search is not over." "There are more checks of systematics currently under discussion, one of them could be a synchronisation of the time reference at CERN and Gran Sasso independently from the GPS (Global Positioning System), using possibly a fibre." A paper describing the re-run is published on Friday in the open-access Internet science journal, ArXiv. In the United States, the famous US particle physics laboratory, Fermilab, said the experiment still failed to resolve questions as to whether the flight of the neutrinos had been accurately timed. Just the tiniest error would skew the whole findings. "OPERA's observation of a similar time delay with a different beam structure only indicates no problem with the batch structure of the beam, it doesn't help to understand whether there is a systematic delay which has been overlooked," said Jenny Thomas, co-spokesman for the Chicago-based lab's own neutrino experiment, MINOS. MINOS uses a particle beam generated at Fermilab outside Chicago, with a detector at a mine in Minnesota.
yolo Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 a jbmu mater, istina je da ako radis u desku uglavnom se bavis kopi pejst aktivnostima uz sitne dorade, ali zar nije brzina svetlosti jebeno elementarna stvar.mislim, nekad su u ovoj zemlji informatori pravili gotivne greske tipa draza mihajlovic umesto draza markovic, gol gol kurac gol i slicno, ovo danas je stvarno tuzno.
Hella Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 danas u vestima u 4. kao da je postao predsednik US ofA. Aaaaaa, propustio sam, ja čuo da će premijera biti u vestima u 18:30... Ne boj se ponovice oni to.bilo bi fer da, umesto zakeranja o programskoj šemi, junački priznate da vam je žao što broz od juče ima ne samo dodika, nego čitavu ergelu trojanaca po regionu i posledično osigurano mezimstvo srbije u eu.
Skyhighatrist Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Pa to mi je potpuno... nemam pojma, toliko je glupo da krši zakone fizike Izmisliš vest(?) i potpišeš Tanjug, pa onda krene kopiranje, B92 od Blica ili obratno, svejedno?Mislim gle rečenicu:Tokom prvog istraživanja, naučnici su zaključili da neutrinima treba 60 nanosekundi (milijarditi deo sekunde) manje nego što bi bilo potrebno svetlosti da pređe razdaljinu između istraživačkog centra Cern u blizini Ženeve i laboratorije "Gran Saso" udaljenih 730 kilometara, što je demantovano time da bi neutrini, katapultirani iz Cerna, izgubili veliki deo energije da su putovali.D fak?Čemu?
Recommended Posts