Jump to content
IGNORED

Мондегрин / 'im on the green


расејан

Recommended Posts

А пропао моје тезе да енглески није најбогатији, него су ванглофонци најбогатији па имају кад да то све попишу, јер имају пара за доколицу... http://en.wikipedia.org/wiki/Mondegreen.Негде на крају каже да мондегрин мора да је светски феномен, јер се сигурно догађа у свим језицима - и онда даје примере из... хебрејског и јидиша, језика тешке сиротиње, јелда.Е уз орган томе, усуђујем се да тврдим да ми већ годинама скупљамо вишејезичне мондегрине, но се још нисмо сетили да то систематизујемо, направимо двадесет веб сајтова на ту тему (који сви преписују то једни од других), а да не спомињем да нам још нико није докторирао на томе.За почетак, колико се сам сећам:Oye como va mi ritmo Bueno pa' gozar, mulata----Ко је конобар? Милинко.Нема га до сад. Па да.message in a bottle - месечина, батоanother one bites the dust - кад Радован баца даскеshould I stay or should I go - шутај, Стево, шут, дај го

Link to comment

ha! ja trenutno pravim majicu sa mondegrinovanim stihovima smells like teen spirit - famozno "ladim jaja" na kraju, izmedju ostalog.moja omiljena prica je rasprava dva sabana na nekoj zurci u pirotu pre desetak godina: da li je "smeh mladica" ili "smesna bica" (smack my bitch up)

Link to comment

Сад ми наишло да свира "Adamo - Tombe La Neige", што је Марко Јанковић својевремено најавио са "а сад ће мсје Адамо да мало игра томболу нежно".

Link to comment
  • 3 weeks later...
За почетак, колико се сам сећам:Oye como va mi ritmo Bueno pa' gozar, mulata----Ко је конобар? Милинко.Нема га до сад. Па да.
U mom drustvu se peva Ko je konobar? MiliiinkoKakvog ima psa? Do jaaaja Edited by hazard
Link to comment

Inace rekao mi da je jedan najpoznatijih "mondegrina" vezano sa Hendrixom, "excuse me while I kiss this guy" (u originalu excuse me while I kiss the sky, ja provalio tek kad sam procitao)

Edited by hazard
Link to comment

А је л’ се рачунају оне џиберске варијанте (химна им је „Mony, Mony”, једина песма коју већим делом умеју да отпевају тачно – јер се већим делом састоји од „Мони, Мони” и „Је” „Је”)? Ако се рачунају, онда:„Ај лооОв рокенрол, та-на-на-на дај ми џубокс бејби”

Link to comment
?Ај лооОв рокенрол, та-на-на-на дај ми џубокс бејби?
Речи нису баш у длаку тачне, али смисао је погођен.
Link to comment

А је л? знаш која је песма: ?Гее-нене, гее-нене? (у вокалној изведби ? како, уосталом, једино и може да се чује ? пљунути почетак ?Моравца?)?

Link to comment
А је л' знаш која је песма: ?Гее-нене, гее-нене" (у вокалној изведби ? како, уосталом, једино и може да се чује ? пљунути почетак ?Моравца")?
Немо' бијеш, ал' стварно не бих знао.Но ми баш паде на ум како сам годинама мислио да су неки текстови (нарочито "не могу да стојим кишу(тм)") дибидус блентави, док нисам укапирао да wind of pain у ствари треба да буде window pane. Неки текстови су, исто тако, постали напрасно никакви.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...