Jump to content

Strana vina

Featured Replies

Meni je ovo domaće, ali dobro... Dakle, odavno sam batalio neko pijenje, međutim ovo prija nenormalno. Aldi ovo prodaje za 9 dol (6 evra) i apsolutno bi mogao bure da popijem.  U osnovi, pekmez od šljiva u alkoholnom obliku, lepi usta (koja se jedino daju zaprati sa još vina...)  

76b4f65f-8108-4d50-9b54-cefdf067ebad.jpg

• 4 months later...

Lidl počeo da vadi i jače stvari iz svog asortimana pa se na polici pojavio i prvi Chablis.

Screenshot_20220725-160421.jpg

48 minutes ago, *edited by mod said:

Lidl počeo da vadi i jače stvari iz svog asortimana pa se na polici pojavio i prvi Chablis.

Screenshot_20220725-160421.jpg

posto?

2 hours ago, nenad said:

posto?

2000

• 6 months later...

Evo me na aerodromu Budimpesta.Uzeo Azsu  Sarga Borhaz 5 za 18E i neku mladjanu Petit Bonsai kadarku za 9E.Nisam nikakav struks za vina,ali Azsu volem.Kadarku nisam nikada probao Pa reko da vidim.

• 8 months later...

ih bre, bajata stvar

• 1 year later...

u susret praznicima

lidl ima 2 sasvim korektna crvena vina u rangu 500-550 dinara

jedno je sicijlijanski syrah, vrlo sortno - ima dubinu a istovremeno je sveže i voćno - pampur pravi, nije plastičan, ukazuje na ozbiljnost. mislim da se zove nešto predvidivo el sicilliano ili slično. kupio bih ponovo.

drugo je primitivo puglia, taj je mislim 550 - onako, rekao bih za klasu ispod ovog standarnog beogradskog primitivo zolla ali za te novce se izdržava bez problema. meni lično nedostaje tela i zapremine pa vidite da li vam radi. ovo možda ne bi kupio ponovo.

oba vina traže izlaganje vazduhu od barem 30 a poželjno i više minuta, ukus se znatno popravlja nakon prvog utiska.

• 4 months later...

Greskom zgrabim Grcku Retsinu.Sta da radim sa tim ‘nektarom’?Uz koju hranu da je ponudim?

to ti se pije uz jači meze. znači pastrami, jagnjeći kotleti, grilovano meso uopšte i tzatziki. može i uz morske neke zajebancije tipa garides, pržene lignje ili tako nešto.

ako je baš loša (ili ti se baš ne sviđa) probaj da napraviš koktel. fazon džin tonik, samo retsina umesto džina, dodaš malo soka limuna i jednu krišku u svaku čašu plus vrh grančice ruzmarina i par kocki leda. odlično piće za tople dane.

mladi grcite znaju i da pomešaju retsinu i sa koka kolom, sprajtom, limunadom, to nisam baš želeo da probam.

recina je super, samo je treba znati piti.

sediš pod maslinom, gledaš u plavo, na stolu ti je pored čaše i tanjirić u kome je malo masilna, sira, mariniranih fileta inćuna.

život je dosta jednostavan kad si na pravom mestu.

Retsina je fantastična, mada ljudi to ili obožavaju ili ne mogu da smisle. Nešto kao gewurtztraminer.

Na koju sortu grožđa koja se i kod nas mogla naći podseća ukus recine?

Meni izmiče, a sećanje maglovito seže u detinjstvo.

Ne znam šta ima slično. Nisam do sada ništa našao. Ukus je kao bor, zli jezici bi rekli kao smola 😬😂

Ne mislim na ukus nekog našeg vina, nego baš grožđa.