Frank Pembleton Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 On je čovek debil.I sad je zaseo na mesto koje je daleko iznad njegovih mogućnosti.Realno on Vučiću spomenik da podigne. .... Shiit has hit the fan!
gospa buba Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 shta ce sad da bude ujedinjenje svih protiv basare, teofila i vuchica? oni da ratuju biljana da brani.sent from bubamoto
Milošica Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 Meni kažu ljudi čije mišljenje cenim da je on dobar pisac i da je zasluženo dobio nagradu, na stranu politika(tu se ne slažu sa njim).
gospa buba Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 (edited) 15 minutes ago, Milošica said: Meni kažu ljudi čije mišljenje cenim da je on dobar pisac i da je zasluženo dobio nagradu, na stranu politika(tu se ne slažu sa njim). mogu da potvrdim da je bio dobar pisac u proshlom veku. za ovaj vek ne umem da kazem. u kolumnama je u maniru, pa shodno tome dosta dosadan, chak i ako chitalac odluchi da se slozi. ono shto njega uzbudjuje pripada proshlostima, i u sadrzaju i u izvedbi, a novo chitateljstvo em ne zna, em nije raspolozeno da uchi, em mu raspon paznje par minuta. edip. lazem, slushala sma proshle godine audio ono kako je pocheo rat u bajinoj bashti. lep urnebes edip drugi. ima li vec reakcija? ja sam ovde ionako samo zbog charshije Edited January 25, 2021 by gospa buba 2
msv Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 Tiago: Quote Čestitam Kontraendorfinu i Basari, krenulo ga s kintom ove godine, mašala. Biće, inšala, i za druge. Ja sam realno navijao da ode meni. Basara je odličan pisac. nadam se iskreno da će nagrada posluziti onome sto joj je svrha, a to znači, da će privući pažnju publike na knjigu, što im već nekoliko godina nije polazilo za rukom. To je porazno za nagradu. Nadam se da su se s Basarom izvadili. Videćemo. Inače kolumnu sam davno napisao i planirao da objavim kad uđem u finale, kao subverziju. Međutim, zeznuli su me, pa sam ispao u osmini finala, ili tako nešto. Drugim rečima, ozbiljno sam izduvao. Nema veze. Čestitam i književnosti koja ima 17 romana boljih od Zamalaka. A svoje čitatelje molim da me i dalje reklamiraju, do sada vam je odlično išlo. Cela kolimna biće objavljena u četvrtak u NIN-u. (simpatično je da je NIN bez problema prihvatio da objavi tekst u kojem izražavam svoju sumnju da su oni odgovorni za ono što ja vidim kao sunovrat) "Zanimljivo je da nagrade, koje služe da se skrene pažnja čitalaštva na domaću književnost i tako su jedna od ključnih alatki u promociji knjige i čitanja, kod nas uglavnom imaju neznatan uticaj na čitanost. Jedina nagrada koja u nas dolazi uz fanfare je Ninova, međutim njen autoritet, sudeći po reakcijama tržišta naočigled svih već duže vreme kopni. Pre nekoliko decenija pobednik bi dostigao ogromne tiraže, s vremenom sve manje, dok je prošlogodišnji laureat prodao začuđujuće malo, ako je dobacio do drugog od očekivanih makar 15 izdanja. Drugu ulogu nagradama vidim u internacionalizaciji naše književnosti. Očekivalo bi se da bi međunarodni izdavači koji ne prate našu književnu scenu imaju toliko poverenje u Roman Godine da bi makar pobedniku naslepo otkupili prava. Međutim, Romani Godine iz poslednjih par decenija slabo se izdaju van Srbije. Na primer britanska Bukerova nagrada, verovatno najvažnije svetsko priznanje za Knjigu Godine koja dosta podseća na Ninovu, sačuvala autoritet i poverenje čitalaca i izdavača. Ulazak čak i u širi izbor za Buker velika je stvar, posebno jer međunarodno tržište knjiga na nju promptno reaguje. Naša publika ne reaguje tako živo na Nina. Izgleda mi da se čitalaštvo hronično ne slaže sa odlukama žirija, ili pak žiri ne ume da oseti knjigu koja bi se dopala i njima i publici, što bi trebalo da bude slučaj, jer ipak je to mejnstrim nagrada, trebalo bi da ima i publiku u vidu. Međutim prečesto publika ne razume odluke žirija, pa pomisle da je kriterijum burazerstvo, ideologija ili korupcija, te se na preporuku koju nagrada predstavlja sve slabije obaziru. Lani je veća grupa pisaca optužila žiri za ideološku pristrasnost i nekompetenciju, što su potkrepili raznim artikulisanim opservacijama. Za razliku od njih, ja problem ne vidim u žiriju. Verujem da žiri radi najbolje što ume, ali kogod je do sada bavio njegovim izborom podbacio je. Bukera od NIN-a izdvaja baš ta briga u izboru sudija. Samo je treba slediti Bukera." Još da dodam da me ovo nikako ne svrstva ni uz jednu političku struju u našoj književnosti. I da nisam bojkoter, daleko bilo, je prihvatam procedure sistema pa čak i kad su mi smešne. Meni preostaje samo ga galamim i da se bunim kao Grk u apsu, ili ne.
gospa buba Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 (edited) dosta dobro podnosi (stoji mi taj zamalek na chekanju, chitao neko?) Edited January 25, 2021 by gospa buba
gospa buba Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 Just now, msv said: I meni bukvalno stoji na polici mislim, da jedna stoji, 20 stoji 1
slepa živana Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 sere ovaj stanković kao nagrada poslednjih godina ne privlači pažnju na knjigu... a posle toga nisam dalje ni pročitala šta piše. @gospa buba i ja sam ga obožavala u prošlom veku, famu, istoriju književnosti, drame, priče... pre par dana odem do biblioteke, naravno kontraendorfin nema, to će da nabave 2025, pa sam uzela nekoliko iz ovog veka, da vidim kako se to sve razvijalo posle... poslednja koju imam je nekakav heliocentrizam ili tako nešto, to nisam mogla ništa da razumem, kao na kineskom...
slepa živana Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 7 minutes ago, Milošica said: @slepa živana Možda je pisao pijan. bogami se raspisao
maheem Posted January 25, 2021 Posted January 25, 2021 48 minutes ago, gospa buba said: dosta dobro podnosi (stoji mi taj zamalek na chekanju, chitao neko?) I kod mene na čekanju. Nego, svaki dan se čudim Tiagovim fejsbuk postovima, nikad ne bih rekao da je autor tih postova pisac.
Recommended Posts