Lale Gator Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 (edited) Ima i slučajeva da muška deca dobiju ime koje je nastalo kao varijanta ženskog imena. Pa tako postoji Mirjan, Ljiljan itd. mada mi se čini da je Neven već uobičajeno...Razlozi su razni, najčešće su očekivali devojčicu (a rodilo se muško) ili im je čak umrlo starije žensko dete, pa po njemu nazovu sina...Ima i Milen (v. pod basista Negativa), al meni je mnogo zanimljivije muško ime Olja! Ozbiljno, sećam se bio je lik Olja u Najslabijoj karici koju je vodila Sandra Lalatović. Edited May 9, 2009 by Lale Gator Link to comment
Frau Gabrijela Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Ima i Milen (v. pod basista Negativa), al meni je mnogo zanimljivije muško ime Olja! Ozbiljno, sećam se bio je lik Olja u Najslabijoj karici koju je vodila Sandra Lalatović.Znam jednog Olivera sa tim nadimkom, tako da mi to nije čudno, navikla sam.Da li je Olja učesniku Karike pravo ime. Link to comment
uros_s78 Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 (edited) Pričao mi drug kako je on sa društvom bio negde pored Dunava (roštiljali, igrali fudbal ili šta već), kad odnekud dolazi neki čovek i dere se "Dragutine, Dragutine...", oni stali skenjali se kontaju da se čoveku nije izgubilo/udavilo dete, kad odjednom pojavljuje se Dragutin - danska doga :DNije to nista, idem ja tako na fax, ranim jutrom, na predavanja, pored Pionirskog parka pre 10 godina, tek se neka zena dere "Uroseee, Uroseee", i pojavljuje se Erdel terijer koji se tako zove. :D: Edited May 9, 2009 by uros_s78 Link to comment
расејан Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Znam jednog Olivera sa tim nadimkom, tako da mi to nije čudno, navikla sam.Кад смо код надимака, био један са презименом Мардовин. Викали га "Лотре". Link to comment
Dionysos Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 mi na faxu imali jednog (Mađara) koji se preziva Goli, pa ga zvali Naked ili Nagi Link to comment
Glen Livet Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 Ima i slučajeva da muška deca dobiju ime koje je nastalo kao varijanta ženskog imena. Pa tako postoji Mirjan, Ljiljan itd. mada mi se čini da je Neven već uobičajeno...Razlozi su razni, najčešće su očekivali devojčicu (a rodilo se muško) ili im je čak umrlo starije žensko dete, pa po njemu nazovu sina...meni padaju napamet transrodna herbalna imena, koja su prilično tripozna, pazi: Koviljko, Smiljko, Bosiljko... Link to comment
bus Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 MirjanAre you thinking what I'm thinking? ...Btw. Slađan je najseksije iz te kolekcije. Link to comment
bus Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Sad već pravim vozić na sopstvenom pTfu, ali da priupitam i ovo:Sanja Ilić je objaviO......U mom polju postoje dva switched-around imena: Stacy Churchill i Vivian Cook, obojica mužjaci, jedan čak iz ovog mog sela ođe. Link to comment
Glen Livet Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 Sanja Ilić, Vanja Bulić... mada je Vanja tu još i najmuževnije jer je nadimak od ruskog imena (kog?)a buse, znaš kako na engl. području imaš prezimena u obliku imena recimo Thomas Martin (ili obrnuto), toga recimo na srpskom nema ako ne računamo dinastička genealoška tipa Stefan Nemanja. bar kolko da znam nema varijanata Miloš Ivan ili Predrag Nenad.jedini savremeni slučaj koji znam je Ivan Ljuba, pobednik prvog srpskog Velikog brata. čekaj, jesu li sva prezimena prvobitno imala oblik imena (oca, pretka)? Link to comment
FranziskaKafka Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 (edited) Are you thinking what I'm thinking? ...Btw. Slađan je najseksije iz te kolekcije.Iz kolekcije imena ili iz neke porodice? ;) Ima i Božur... A Golub, Paun, Labud ili čak Galeb? (Viđala ja da piše i Pauna, Goluba, Labuda... ) I Jablan. :)Uniseks imena su i Mel, Deril, Kim... i barem još četiri, al' trenutno ne padaju na pamet (a kamoli primerci koji ih nose).Da li se neko seća onE Perice Martinović? I da li je Vladica samo žensko ime?A Nikica? :) Edited May 9, 2009 by FranziskaKafka Link to comment
yabadaba Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 bar kolko da znam nema varijanata Miloš Ivan ili Predrag Nenad.Imali smo olimpijce u plivanju braću Miloš, Predraga i Nenada Link to comment
le petit nicolas Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 (edited) imate li problem sa pamcenjem nasih dvosloznih imena: rado-, drago-, miro- ?ja - uvek. poz Edited May 9, 2009 by le petit nicolas Link to comment
le petit nicolas Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Erdel terijer koji se tako zove. :D:o, blasfemije! kukusiganjemu stim imenom.poz Link to comment
Pikoleta Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 je l' ima jos nekog koga stockwell day podsjeca na neki praznik, neradni dan itakoto? Link to comment
Recommended Posts