Jump to content
IGNORED

ANTIFA Bg

zavisnica

Recommended Posts

Posted
Ne. Oni su anarhoprimitivisti a ne anarhoprimitivci.BTW, meni su od svih najsimpaticniji ASIrci. Ratin staljinisticki sharm ima potencijala da izraste u nesto vise od XIX vekovne konspiratologije, on licno je shvatao da ponekad treba navuci crni kaput i ici u fabricke krugove a njegova ekipa je daleko bolja od razlicitih flavora kultur anarhizma infiltriranih umetnicima i drugom bagrom (Blok 45, Zluradi pa Radi, Kontrapunkt...). Zato mi je donekle i tesko da poverujem da je napravio ovakvu svinjariju.
:Hail:
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mp40

81

• Аврам Гојић

74

• kim_philby

65

• Milogled Bluff

44

Posted
men' se čini da ovi naši junaci pripadaju pravcu koji se zove amaterizam. pobegli sa lica mesta taksijem :lol:
Ovo me podseti na jedan trenutak tokom zime 96/97 kada sam sa drugarima izlazio iz garaže na Obilićevom vencu i upućivao se na demonstracije. I jedan ortak reče: "Nema ništa od revolucije na koju mi idemo kolima i još plaćamo parking" :lol:
Posted

Anarhoprimitivci iz blokova (Aleksa beše njihov vodja ?) izdaju neke knjige, pametuju, ali koliko znam ne protestuju. Znam da je bila mini polemika povodom učestvovanja ASI-ja na antifa mitingu, anarhoblokisti su protiv svake saradnje sa bilo kim ko nije kao oni ...

Posted
Anarhoprimitivci iz blokova (Aleksa beše njihov vodja ?) izdaju neke knjige, pametuju, ali koliko znam ne protestuju.
da, ja sam na njihovoj mejling listi, aktivnost je uglavnom izdavacko-prevodilacka, malo zurki za ekipu, povezivanje sa sličnim organizacijama u okruzenju i pokoja tribina.
Posted

ne znam, meni su blizi od crveno-crnih. ne mislim da su mizantropi, samo su okrenuti svojim sposobnostima, bez ambicije da se zrtvuju za visi cilj.asi propagira revoluciju, anarhoprimitivci evoluciju.

Posted
anarhoprimitivci evoluciju.
sto se svodi na sta? ko fol cekaju da se nesto desi samo od sebe, tj priroda odradi svoje, dok se oni ponasaju ko i svako drugi. ali se izdaju za nekakve anarhiste, jer misle da je to kul. i evt stampaju nesto sto ce jedino njihovi prijatelji procitati.missim, ceo taj anarho pokret je nekonsekventan i pun rupa, ali ovi su najbesmisleniji.
Posted
samo su okrenuti svojim sposobnostima, bez ambicije da se zrtvuju za visi cilj
zanimljivo, da ne bi ove teme ne bih nikad saznao da sam zapravo anarhoprimitivac...
Posted
sto se svodi na sta? ko fol cekaju da se nesto desi samo od sebe, tj priroda odradi svoje, dok se oni ponasaju ko i svako drugi. ali se izdaju za nekakve anarhiste, jer misle da je to kul. i evt stampaju nesto sto ce jedino njihovi prijatelji procitati.missim, ceo taj anarho pokret je nekonsekventan i pun rupa, ali ovi su najbesmisleniji.
Konkretan slucaj (prilicno minoran ali ajde): umesto trzisne ekonimije, ekonomija davanja i primanja. Znaci, ja dobio jednu knjigu od njih i dao jednoj drugarici. Nisam kupio, nisam prodao. Samo dobio i poklonio. Ako bi se svima izmenio odnos prema stvarima na taj nacin, to bi bila evolucija... Nije to za mene pa se nisam ni udubljivao...
Posted

pa rekoh da nisam dobar u razumevanju proglasa...recimo da anarhoprimitivci, bar kako ih ja kontam, izlaze iz sistema koliko god je to moguce i to je njihova borba, ako se uopste moze nazvati borbom. oni nece nikog silom terati da prihvati njihove ideje, ali nece ni prihvatati ono sto im drugi namecu.zato se povlace u poljoprivredu i slicno, da ne bi zavisili ni od koga.ima i ekstrema, koji su u fazonu stvaranja porodicnih komuna, pravljenja gomile dece da bi bilo vise radne snage.recimo da je to evolucija, ne? postepeno osipanje lojalnog stada jedne drzave valjda vodi necemu.

Posted
Nisam u zemlji dok traju revolucionarna vrenja. No, evo cekam oklopni voz za Srbiju pa da dizemo revoluciju...
Nikad rakije od tih vrenja. Mozda i bolje, s obzirom na ovakvu potentnost revolucije.
Posted (edited)

^^^samo sto ces, kad das jos dve knjige ortakinji i ne dobijes nista od nje nazad, da kazes "e ovo je poslednji put da sam ti nesto dao, glupa kucko". ideja im je toliko naivna i idealisticki pogresna da ni sami ideolozi ne mogu da je se pridrzavaju duze od nedelju dana.2 bup: ako zivis u gradu, ne mozes da izadjes iz sistema, cak ni delimicno. osim ako si dete bogatih roditelja i lud. takvi nisu ciljna grupa, zar ne? a to postepeno osipanje lojalnog stada, tj odlazak u sumu, ce ovim tempom mozda dovesti do necega kroz 3000 godina. mada nece ni to, jer ce deca kad-tad spoznati da su im roditelji budale, pa ce se vratiti da zive u gradu.

Edited by Miralem
Posted
Zašto? Da li je poenta roštiljati po ambasadama i baviti se sitnim gerilskim akcijama?Ajde sad probaj da mi predstaviš kako se tim načinom menja svest/poredak? Šta, anarhisti skloni nasilju će napraviti svoju vojsku, jaču od državne vojske, policije i bezbednosnih struktura, i silom preuzeti vlast? Svojim akcijama će naterati državu da se zamisli i usvoji njihove ideje? Ili će istim tim akcijama steći beskrajne simpatije biračkog tela, osnovati svoju stranku koja će pobediti na izborima i onda sprovoditi te ideje u praksi?Ovo što rade anarhoprimitivci je sasvim ok. Lični primer i edukacija drugih, bez parolašenja, jeftine ikonografije i idiotskih stavova "ko nije sa nama taj je protiv nas/fašista".
Posted

Meni su sulude ideje njihovog bekstva u davnu proslost. Kakva evolucija? Oni bi da je vrate u nazad. Anti-naucni su a svako iskljucivo insistiranje na individualizmu nema nikakav revolucionarni potencijal. Mislim, kao sto znam da se radnicka klasa, kojoj se obracam, uglavnom ne zanima za "duhovni razvoj" jer nema vremena ni sredstava -shvatam da profesionalni revolucionari moraju doci iz ne-bas-gladnih porodica. Isto tako mi nema smisla da cekam da se svako ponaosob prosvetli sam od sebe, bez organizovanja jer je to "kolektivisticko trpanje u tor i negacija individualnosti". Dakle, zato sam anarhosindikalista (socijalni anarhista) a ne nekakav jako pametni koji je anarhiju vec ostvario pa me zabole za ostale.