Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Featured Replies

3 minutes ago, Venom said:

I ovakve stvari daju gorivo Izraelu za Gazu. Možda je bolje da se jednom sa tim prestane. Mislim makar mi ovako sa strane što možemo da su priuštimo teoretisanje.

Da, baš im treba gorivo.

Optužili su Iran za ovo, btw.

• Replies 10.4k
  • Views 1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

48 minutes ago, dragance said:

Ne svidja mi se mešanje izraelaca i jevreja. Taman na isti način raste islamofobija oo zapadu.

Većina Jevreja van Izraela se protivi IDF-u i trenutnoj politici prema Gazi, ali ovakvi ljudi za to ne mare, ako uopšte i znaju. Ovakve stvari mogu da spreče, ili bar značajno umanje samo oni na poziciji moći (verski i politički lideri), na svakoj strani. Za sada, tj. poslednjih 80 godina, nijedna strana se ne trudi previše, jer znaju da se to njima neće desiti, samo će obični ljudi stradati.

58 minutes ago, copkillah said:

Bukvalno niko ne opravdava već objašnjava odakle dolazi.

Pa da, kao i ono "objasnjenje" koje smo imali 7. oktobra da sta su oni tinejdzeri imali da rejvuju pored Gaza zatvora.

Ili razna "objasnjenja" IDF-a ili naseljenika po Zapadnoj obali kad cine ocigledne ratne zlocine.

Sva ta "objasnjenja" i sa jedne i sa druge strane samo dolivaju vatru i deo su jedne sire neo-fasisticke dinamike u regionu koja se proliva i globalno.

Ljudi sa desnice ili levice se daju lakse izmanipulisati izraelskom ili hamas/islamistickom propagandom, nego da malo razmisle i naprave otklon od oba.

Antisemitizam je nesto sto se pazljivo kultivise i neguje vec milenijumima, da kojim cudom sutra zavlada mir u svetu, on ne bi nestao.

2 minutes ago, Jeremija said:

Antisemitizam je nesto sto se pazljivo kultivise i neguje vec milenijumima, da kojim cudom sutra zavlada mir u svetu, on ne bi nestao.

I uvek bi se našao neko da objasni zašto je to tako i zašto je to normalno.

2 hours ago, copkillah said:

Dokle god Izrael radi šta radi, bojim se da ćemo ovakve stvari gledati i u budućnosti.

I da ne radi Izrael ovakve stvari, bilo bi napada. Nije to od juce.

Antisemitizam postoji, nije sve samo zloupotreba pojma za pranje Izraela.

Jako tuzno, jer ce ovim teroristicim napadom i slobodna Australija da pocne da se sjebava.

36 minutes ago, Jeremija said:

Tacno tako. Kao i svaki "anti". Ne moze se iskoreniti, ali treba raditi da ostane fringe.

Takodje, u idealnim uslovima, treba pazljivo baratati terminom, isto kao i drugim pejorativnim terminima cijim se nalepljivanjem realno userava u zivot kritickim osobama.

41 minutes ago, dragance said:

Car koji je goloruk razoružao jednog teroristu, i ranjen sa dva metka od drugog, je musliman Ahmed Al Ahmed. Njemu nije trebalo gorivo da produži dalje i ne meša se.

https://metro.co.uk/2025/12/14/moment-bystander-disarms-bondi-beach-gunman-firing-back-25465175/

Mislio sam da ne moramo da naglašavamo da se "gorivo" odnosi na fanatike, da ih samo dodatno potpaljuje, ali okej, mea culpa.

Mislim, ti si, nesvesno, izjednačio sve Muslimane kao fanatike. Jasno mi je da ti nije bila namera, ali bukvalno si to uradio ovim boldom D

9 minutes ago, Budja said:

I da ne radi Izrael ovakve stvari, bilo bi napada. Nije to od juce.

Antisemitizam postoji, nije sve samo zloupotreba pojma za pranje Izraela.

Jako tuzno, jer ce ovim teroristicim napadom i slobodna Australija da pocne da se sjebava.

Posle sam malo obrazložio to što si me ti kvotovao. Naravno da je bilo ranije i bilo bi u budućnosti, ali se radi o tome da su u ovom momentu šanse za tako nešto ipak veće nego dok genocid u ovom obliku nije trajao.

I po deseti put, nije opravdanje, samo je jedna od posledica.

48 minutes ago, Engineer said:

Većina Jevreja van Izraela se protivi IDF-u i trenutnoj politici prema Gazi, ali ovakvi ljudi za to ne mare, ako uopšte i znaju. Ovakve stvari mogu da spreče, ili bar značajno umanje samo oni na poziciji moći (verski i politički lideri), na svakoj strani. Za sada, tj. poslednjih 80 godina, nijedna strana se ne trudi previše, jer znaju da se to njima neće desiti, samo će obični ljudi stradati.

U samom Izraelu je podrška suludo velika. Ne mogu sad da nađem, video sam rezultate nekog istraživanja, recimo 60% ispitanika misli da nijedan vojnik IDF-a ne bi ni za šta ikada trebalo da odgovara.

18 minutes ago, copkillah said:

Mislio sam da ne moramo da naglašavamo da se "gorivo" odnosi na fanatike, da ih samo dodatno potpaljuje, ali okej, mea culpa.

Mislim, ti si, nesvesno, izjednačio sve Muslimane kao fanatike. Jasno mi je da ti nije bila namera, ali bukvalno si to uradio ovim boldom D

Ne, uradio sam upravo suprotno. Neko bi i za ono tvoje rekao da je izjednačavanje. Ja ne.

13 minutes ago, copkillah said:

U samom Izraelu je podrška suludo velika

To svakako jeste. Do pre 7. oktobra nisam siguran, ali je ono došlo kao kec na 11 Netanjahuu da se razračuna sa celom populacijom.

1 hour ago, Jeremija said:

antisemitizam nije jedna te ista pojava pre 2K godina i danas. ipak se tu radi o antisemitizmima, pri čemu je današnji u velikoj meri nuspojava moderne i nema nekih bitnih elemenata premoderne. npr. sumnjam da su ovi ludaci što ubiše ljude u Australiji bili u tripu kako su Jevreji ubili Hrista.

prestankom izraelskih pizdarija ne bi nestao antisemitizam, nestali bi neki bitni motivatori.

13 minutes ago, Gandalf said:

antisemitizam nije jedna te ista pojava pre 2K godina i danas. ipak se tu radi o antisemitizmima, pri čemu je današnji u velikoj meri nuspojava moderne i nema nekih bitnih elemenata premoderne. npr. sumnjam da su ovi ludaci što ubiše ljude u Australiji bili u tripu kako su Jevreji ubili Hrista.

prestankom izraelskih pizdarija ne bi nestao antisemitizam, nestali bi neki bitni motivatori.

Nisam siguran.

Ne moramo mnogo ni da se vracamo u proslost, pre samo 80-90 godina Izrael nije ni postojao, nije bas mnogo pomoglo...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.