Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Ovo je mnogo veci udarac na turski sekularizam od milion marama na fakultetima...
to i ja pokusah da kazem ali sam se izgubio u recenicama valjda. da, u pravu si potpuno.
Posted

ZAHAL uzvraća na Yewtjubetu!

Posted

Pucnjava se zbila na brodu Mavi Marmara koga je poslala Insani Yardim Vakfi (IHH) o kojoj može da se nađe i ovo.Preostalih pet brodova je pripadalo međunarodnoj koaliciji aktivističkih grupa Free Gaza Movement.

Posted (edited)

IDF decenijama uspesno koristi gumenu municiju u Gazi i Zapadnoj obali. da su hteli, mogli su da ociste celu palubu za desant sa dve-tri shock, i isto toliko flash bombi...paljba s gumenjacima odozgo i spustanje borbene grupe (cetvorica) odjednom. ovi aktivisti su cisti amateri, ne bi ni jedan smeo da pritrci mestu desantakapiram da je ovo radio Sijaret 13, jedna od dve elitne jedinice IDF-a, koja je "u ratu" non-stop preko pola veka...zamislite da je Milosevic poslao JSO '99 da razbije skup Zena u crnom na Trgu. e, ovo je jedno 10x gore

Edited by Vasilij Zajcev
Posted (edited)

Radi se o akciji u kojoj je ucestvovalo nekoliko brodova, nekoliko desetina ako ne i stotina humanitarnih radnika, politicara itd.. i koja ocigledno nije bila neka tajna. Izrael je, vjerovarno, unapred znao za da oni dolaze. Imali su nekoliko dana vremena da pripreme nekakav odgovor i smisle neku akciju. Izrael je drzava koja ima najvise iskustva u suzbijanju raznih oblika demonstracija. Prosto je neshvatljivo da su pobili toliko ljudi. Nikako mi ne ide amaterizam u istoj recenici sa tim komandosima. Jos ako je bila u pitanju jedinica koju Zajcev navodi, koja je neka izraelska varijanta mornarickih foka, jedna od najboljih jedinica te mornarice. Bojim se da ovakav zajeb nikako ne moze biti slucajan. Mnogo gore situacije se desavaju u Jerusalimu gotovo na nedjeljnoj bazi pa se sa njima rutinski izlazi na kraj. Izraelska akcija je teski fijasko. Nebitno je da li se ovo desavalo po noci ili po danu, nebitno je da li se desavalo u necijim teritorijalnim vodama ili ne..... Ovo je ili divljacko pokazivanje zuba ili apsolutna nesposobnost odgovornih u lancu komande ™I da, proslog mjeseca su rusi zarobili neke somalijske pirate naoruzane do zuba upadom na brod. Poginuo je jedan pirat.

Edited by nautilus
Posted (edited)
kapiram da je ovo radio Sijaret 13, jedna od dve elitne jedinice IDF-a, koja je "u ratu" non-stop preko pola veka...
Shayetet 13, Sayeret radi drugi pos'o.PS: Ehud Barak, član jedinice koja se prošetala Bejrutom.Edit:
I da, proslog mjeseca su rusi zarobili neke somalijske pirate naoruzane do zuba upadom na brod. Poginuo je jedan pirat.
Free for pirats! Edited by zorglub
Posted
od ekipe ludaka kojima je pun kurac Izraela i koji isto tako mogu da imaju nuk. bombu. U centru Tel Aviva, u kombiju.
ima i ona ekipa ludaka koju predvodi neđo, jel sad treba da navijamo i za njih i ostale koji su spremni da umru za alaha sa što više žrtava oko sebe? nemojmo pogubiti perspektivu, ti što bi dizali kombije u vazduh u izraelu radili bi to i u bilo kom drugom gradu koji je na strani velikog satane. kao i filbi sačekao bi da vidim sve pozadinske detalje oko ovog incidenta.
Posted

Znamo, znamo, a Bibijev braco je prošetao Entebbeom, osto mrtav, Bibi sam je popio bratski metak u Lodu, gdje mu je komandirao sada potčinjeni Ehud. One big happy family.

Posted
ZAHAL uzvraća na Yewtjubetu![/media]
Naziv klipa kaze "demonstrators...". Wtf. Demonstriraju sta i gde? Ako se odnosi na demonstriranje protiv kaubojaca, koji upadaju u sred noci na brod u medjunarodnim, slobodnim vodama, onda je naziv adekvatan. Spustili su 2-3 vojnika u sred nekog pickovca na pucini (a pri tom dole nije Hor Beckih Decaka) da dokazu/postignu sta? Ili su hteli ovakav rasplet, ili su mega-idioti, mada mi je tesko da poverujem u ovo drugo, s obzirom na iskustvo u makljanju u najrazlicitijim situacijama.
Posted
Znamo, znamo, a Bibijev braco je prošetao Entebbeom, osto mrtav, Bibi sam je popio bratski metak u Lodu, gdje mu je komandirao sada potčinjeni Ehud. One big happy family.
Ma sramno oftopikujem.
Posted
IDF decenijama uspesno koristi gumenu municiju u Gazi i Zapadnoj obali. da su hteli, mogli su da ociste celu palubu za desant sa dve-tri shock, i isto toliko flash bombi...
76538.jpg
Posted (edited)

Meni je i dalje neverovatno da se uopste govori o nasilju nad izraelskim komandosima...hello, brod je bio u medjunarodnim vodama, sto se njih tice na brod su sisli gusari, placene ubice. da Turska tera mak na konac mogla bi da kaze da je posredi ratni cin Izraela: smrtonosni napad na jasno obelezen brod u medjunarodnim vodama.i dalje mi izmice logika ovoga. eto ta organizacija ima sumnjiv pedigre. pa kakav je interes Izraela da od njih pravi mucenike? da li je moguce da vojska koja je oslobodila sve taoce u Entebbeu (osim one jedne jadne babe) ne moze da bez ubijanja savlada gomilu nenaoruzanih ljudi? ovo vise lici na napad pijanaca iz OMON-a.

Edited by vasudeva418
Posted (edited)
Naziv klipa kaze "demonstrators...". Wtf. Demonstriraju sta i gde? Ako se odnosi na demonstriranje protiv kaubojaca, koji upadaju u sred noci na brod u medjunarodnim, slobodnim vodama, onda je naziv adekvatan. Spustili su 2-3 vojnika u sred nekog pickovca na pucini (a pri tom dole nije Hor Beckih Decaka) da dokazu/postignu sta? Ili su hteli ovakav rasplet, ili su mega-idioti, mada mi je tesko da poverujem u ovo drugo, s obzirom na iskustvo u makljanju u najrazlicitijim situacijama.
Očekivali su ono što sad FreeGaza aktivisti trube da su bili, nenaoružane smjerne & pokorne civile. Ovih par dana vlada Izraela će biti zaposlena dostavljanjem dokaza javnosti da je protiv njih korištena 'deadly force', evo, počeli su na jutjubetu.Međutim, Tursku su izgubili, mogu i dubiti na glavi ali to promijeniti neće. Recep je ovo jedva dočekao, sumnjam da bi inače pustio da Turci budu glavni protagonisti.Zanimljivi su ti turski gambiti, malo Rusi, pa posreduju sa Nedžom™, pa ovakav javni razvod sa Judenstaatom.. Edited by Roger Sanchez
Posted
and warnings that the Mavi Marmara would be boarded if the captain did not change his ship’s course,
ovaj detalj je zanimljiv, ukoliko je tačan. znam da će sad vasudeva da kaže da nisu (još) bili u teritorijalnim vodama, ali nešto kontam da je to miroljubivi humanitarni konvoj valjda ne bi izazivali sudbinu i ignorisali upozorenja da će ih opeglati ako nastave.
  • Create New...