yabadaba Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 29 minutes ago, Filozof manijak said: Sve gluposti na stranu, meni kao laiku najviše na ovom renderu bode oči spomenik koji nije u zamišljenom centru kružnice (ispred ulaza u zgradu žel.stanice) Ustvari tu nedostaje jedan spomenik sa druge strane vrata da bi bilo simetrije. Kao što ovaj desni sedi na žiru, levi bi mogao da sedi na kaci za kupus.
Frank Pembleton Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Ovo mora životom da se brani. Ko je ovo potpisao (a sudeči po prilozima idejnog rešenja nije se u prošlosti naprojektovao), ja ne znam kojom ga kaznom goniti.Nema šta tu da se brani, na žalost to je gotovo...Jedino da ne mogu da properu pare, onda će odustati...Potpuna katastrofa...Ja nikako ne mogu da vidim kako se Nemanjina tu uklapa... ... Shiit has hit the fan...
kralj Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Najviše bode oči kip slobode od 30 metara u gradskom jezgru, pa kome god da je posvećen. To se ne radi dobrih 500 godina.I "kod konja" nije zaživelo kao kod Mihajla, jer se Mihajlo siroma vidi samo na google earthu.A ovi prave motherland calls u sred grada i još je smaknu da bi se video i leš stanice.Inače urbanistički, ukoliko nema Basa i železničke, te se izmesti koridor ka Karađorđevoj, moglo bi se razmišljati da se deo Nemanjine pretvori u neko parterno rešenje sa zelenim površinama. Ali sa Beogradom na vodi, ovo bi bio zločin samo takav.Svejedno, sve bi mogao da zgutam al kip nikako. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
hazard Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 54 minutes ago, yabadaba said: Ustvari tu nedostaje jedan spomenik sa druge strane vrata da bi bilo simetrije. Kao što ovaj desni sedi na žiru, levi bi mogao da sedi na kaci za kupus. S druge strane Prvovencani
roksi Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) 10 hours ago, kralj said: Ovo mora životom da se brani. Ko je ovo potpisao (a sudeči po prilozima idejnog rešenja nije se u prošlosti naprojektovao), ja ne znam kojom ga kaznom goniti. omfg anahrono do maksimuma. ma prelom mozga! a bnv izgleda ko zagrizena eurokrem tabla. i ni po cemu se ne uklapa u kontekst. strasno... 9 hours ago, kralj said: Najviše bode oči kip slobode od 30 metara u gradskom jezgru, pa kome god da je posvećen. To se ne radi dobrih 500 godina. I "kod konja" nije zaživelo kao kod Mihajla, jer se Mihajlo siroma vidi samo na google earthu. A ovi prave motherland calls u sred grada i još je smaknu da bi se video i leš stanice. Inače urbanistički, ukoliko nema Basa i železničke, te se izmesti koridor ka Karađorđevoj, moglo bi se razmišljati da se deo Nemanjine pretvori u neko parterno rešenje sa zelenim površinama. Ali sa Beogradom na vodi, ovo bi bio zločin samo takav. Svejedno, sve bi mogao da zgutam al kip nikako. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka razmere kipa su kao da se neko zajebava. stvarno sve to ostavlja bez teksta. sramotno. kako uopste mogu, kako im je dozvoljeno da do te mere unakaze grad?? to sto se dogadja je cisti kriminal, urbanocid 1/1 Edited November 7, 2019 by roksi
Frank Pembleton Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Valjda se neki arhitekta potpisao pod ovo? [emoji41]... Shiit has hit the fan...
hazard Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Naravno da jeste, bio je i konkurs http://beobuild.rs/korak-do-konačnog-izgleda-savskog-trga-p2859.html Quote Pobedničko rešenje izradio je španski studio “Fenwick Iribarren Architects”, a urbanistički projekat je razvijen u beogradskoj firmi CeSTRA.
nezvanova Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 evo, polako ce proci i stogodisnjica bauhausa, pa cemo onda da obelezavamo postmoderniste pa tako redom... evo jednog zanimljivog intervjua sa rikardom bofilom sa sjajanim fotkama njegovih objekata. a i malo njegove price o La fabrici http://www.novipolis.rs/sr/displej/31042/ricardo-bofill-la-fabrica.html
I*m with the pilots Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 7 hours ago, roksi said: Bas sam skoro gledala, pogotovo ovaj uvod
roksi Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 hour ago, I*m with the pilots said: Bas sam skoro gledala, pogotovo ovaj uvod divan film! (samo kraj su nazalost sprckali and made it overly cheesy)
Recommended Posts