Jump to content
IGNORED

Hard n' heavy department

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

Vredi li cemu novi Megadeth? Vidim dobija dobre ocene 3.5-4 zvezdice), a ko god je od drugara slusao nema bas neko misljenje.

Edited by John Coltrane
Posted

Vredi li cemu novi Megadeth? Vidim dobija dobre ocene 3.5-4 zvezdice), a ko god je od drugara slusao nema bas neko misljenje.

Pa, onako, može da prođe. Stvorio se oko njega neki hajp na netu, ali nisam siguran da ga Dystopia zavređuje. Kako god, ima na albumu jedna stvarno sjajna stvar koja iskače već na prvo slušanje - Poisonous Shadows.

Posted

Pa vise su smorili tekstualno, ponavljaju se k'o pokvarena ploca (bar onako na prvo slusanje). Probacu jos koji put.

Posted

I ne samo ona (Poisonous Shadows) vec i Post American World, valjda sto me rif podseca na Symphony of destruction, sto opet dovoljno govori kakav je album. 

Posted

I "Dystopia" je baš dobra pesma, rame uz rame sa "Poisonous Shadows". Ima tu da se probere dopadljivog materijala. 

Da, na albumu postoje neki "deja vu" momenti. Šta znam, kapiram da kod svakog umetnika postoji neki nesvesni prostor u okviru kog se kreće njegovo kreativno Ja, i čini ga prepoznatljivim. Između ostalog, deo ličnog potpisa predstavljaju i ti "deja vu" momenti, kojih ima i na Dystopiji, ali određena vrsta progresija i rifova je vrlo karakteristična za Mastejna i provlači se kroz ceo opus Megadetha. Kao što je Stiv Haris prepoznatljiv po dve-tri progresije koje iznova i iznova vrti u pesmama koje komponuje za Maidene, a nekako na kraju to ipak ispadnu jedinstvene i sjajne pesme  :)

Posted

Previse su predvidljivi svi odavno u HardandHeavy departmanu. Dugacak instrumentalni uvod, strofa (ili dve), bridge, refren pa kratka solaza, onda druga strofa, bridge, refren i malo duza solaza koja cesto ode u totalnu promenu ritma i melodije pesme (tu peglaju par minuta vec prezvakane solo deonice) i onda povratak u strofu/bridge/refren koji se ponavlja sve do u fade out.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

The Book of Souls Tour - 800.jpg

Sinoć, koncertom na Floridi, startovala svetska turneja na kojoj Maideni promovišu album "The Book of Souls". Super je setlista!

Edited by Willow
  • 2 months later...
Posted (edited)

Ucutali ste se nesto. Ja se iznenadih kako ljudi zvuce dobro(nalazio sam snimke gde sve nije savrseno, naravno, pevanje pre svega, no ovde su razbili).

Edited by Miljenko
  • 2 weeks later...
Posted

Neke stvari sa novog albuma Vektora jedu živu decu:

Posted

Koliko volim glas Hetfilda, čovek je bog.