Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Bilo je u celoj istočnoj evropi tako.
hansolo Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Pa fuck, sad su nam i predsednik i patrijarh iz Bečeja. Turistička agencija da napravi plan za organizaciju hodočašća sa hologramskim pojavljivanjem obojice ispred rodnih i porodičnih kuća. Sad kad nam krene ....
Meazza Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minute ago, Далибор said: pa ni jedan ni drugi kalendar nisu "tačni" U smislu da se rec "tacan" ne moze primeniti na nesto tako proizvoljno kao sto je kalendar? Neka ti bude, da kazemo ovako: jedan je daleko precizniji od drugog i zvanican je u nasoj zemlji i celoj Evropi, a crkva tvrdoglavo insistira na onom koji je odavno prevazidjen. 2
mjone Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 23 minutes ago, arheolog1981 said: Ateiste zabole i za jedne i za druge Mogu ti reći da sam radio malo istraživanje među Srbima "vernicima" i postavim samo jedno pitanje... kako se zove Bog kod hrišćana a kako kod muslimana. Masa kaže Isus i Alah Dalje o religiji ne propitivam... Sent from my M2002J9G using Tapatalk Gde su to pogrešili Srbi "vernici" ?
NiZdr Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Има беше и она прича око Аустерлица да су Руси каснили на битку због јулијанског календара.
garmonbozia Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 34 minutes ago, mjone said: Hahaha, znači za ateiste je prihvatljivije katolicanstvo gde je Papa po dogmama nepogrešiv po pitanju vere ? Dajte malo pročitajte nešto, ne ide ovakvo brukanje Ne, najprihvatljivije je da se izađe iz srednjeg veka i da religija uopšte ne postoji.
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Just now, garmonbozia said: Ne, najprihvatljivije je da se izađe iz srednjeg veka i da religija uopšte ne postoji. I da se uhapse svi vernici.
levi Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Just now, Hamlet Strašni said: Kažeš ti, znači tačno je. ne kažem samo ja. bukvalno govorim najosnovnije definicije, nikakva izvedena mišljenja. ne znam gde vidiš prostor za neslaganje da li misliš da slobode i prava nisu dobre, ili da crkveno učenje ne zagovara nejednakosti, za početak muškaraca i žena znam da ne misliš ni jedno ni drugo, ali ne znam zašto onda radiš ovo što radiš
Joe D Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 11 minutes ago, Meazza said: Ako je to tacno onda su teski licemeri i jos vece stetocine nego sto sam mislio. ma mislim, to je glupost nevidjena. treba da izbace jednu prestupnu godinu u veku. nidje veze ni sa verom ni sa tradicijom. cela ta sitacija je teranje uz kurac od starta.
Hamlet Strašni Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Zato što se zalažem za slobodu veroispovesti izmedju ostalog, a generalno za slobodu misli.
Kreator Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 3 hours ago, slow said: Zajedno na rok koncertu Sjajno. Onda je izbor skroz OK. Samo što manje uticaja vučića na njega...
Meazza Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minute ago, Joe D said: ma mislim, to je glupost nevidjena. treba da izbace jednu prestupnu godinu u veku. nidje veze ni sa verom ni sa tradicijom. cela ta sitacija je teranje uz kurac od starta. Jedini problem je bio u tome sto su do toga dosli mrski zapadnjaci. Kazem, problem uopste nije trivijalan i beznacajan, predstavlja simptom mnogo dubljih problema u nasoj mucenoj kolektivnoj psihi.
gospa buba Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Pa fuck, sad su nam i predsednik i patrijarh iz Bečeja. Turistička agencija da napravi plan za organizaciju hodočašća sa hologramskim pojavljivanjem obojice ispred rodnih i porodičnih kuća. Sad kad nam krene ....[emoji3] nadam se da ne znash josh neshto shto mi ne znamo sent from bubamoto 1
NiZdr Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 17 minutes ago, Meazza said: Ako je to tacno onda su teski licemeri i jos vece stetocine nego sto sam mislio. Чини ми се да због Руса нисмо прихватли нови календар, пошто су они били објективно спречени да учествују на Сабору. Quote Календар су, потом, примениле само грчка, румунска, цариградска и александријска црква. Миланковић је забележио да је Архијерејски сабор Српске православне цркве септембра 1923. у Сремским Карловцима у принципу усвојио нови календар, али је спровођење одложено за време „када реформисани календар прихвате и примене и све остале православне цркве“. https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Ревидирани_јулијански_календар 1
levi Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 4 minutes ago, Hamlet Strašni said: Zato što se zalažem za slobodu veroispovesti izmedju ostalog, a generalno za slobodu misli. tu je tek štetan uticaj učenja Spc, koja prva ne priznaje slobodu verosipovesti i slobodu misli
Recommended Posts