Jump to content
IGNORED

Domaci bendovi

sherman

Recommended Posts

ti si od danas za mene nekako stranac
Idem da lutam kao stranac po Beogradu...@Assuck,Moglo je to i toplije ali fala! Malo nas je al smo zakurac. Moramo se shtapovati zajedno!

-Autopark se menja u pravcu koji su sami izabrali (mislim na žive nastupe, album nisam slušao). Nekada umeju da zvuče sasvim dobro, nekada su katastrofa. Simpatičan mi je instrumental Tarantino, eno ga na: http://www.myspace.com/autoparkPromocija novog albuma je sutra u Šipražju.-Pored Concrete Worms i SUS su dobri uživo-Rough Blue su od stidljivosti iskazane prilikom mog prvog susreta sa njima (predgrupa Left Lane Cruiserima prošle godine) uspeli u par meseci da nekako pronađu svoj izraz i da zvuče jako dobro (pre par meseci u Strip Tripu), ili izvanredno (proletos u NS-u, kao predgrupa Radio Moscow)-Ragman su uživo ultrakomunikativni i zabavni. Kakvi su na albumima saznaću kad dovučem cd-ove iz NS SKCa-Piknik - Miš, puž i ker su apsolutno sjajno izdanje (cd+knjiga stihova sa ilustracijama)-Goribor albumi izdati za Franjićev Slušaj najglasnije su vredni istraživanja, posebno Hoću kući (za mene najbolji). Prvi 'pravi' album, izdat za Dancing Bear sa ponovo snimljenim starim pesmama zvuči napucano, preopširno i mnogo manje oštro. Preovlađujući osećaj teskobe sa prethodnih izdanja potisnut je u drugi plan, a da nije pronađena adekvatna supstitucija. CD je preslušan par puta, a definitivno je odložen nakon koncerta u SKC-u, koji je bio razvodnjen i beskrajno dosadan.-Ana Never dobro sviraju to što sviraju, osim što se meni apsolutno ne sluša taj melanholični nojz, pa ih redovno preskačem;-Lira Vega je zaista zanimljiva pojava ovde, iako mi apsolutno ne leži. Slušao prvi album i gledao par puta uživo, ne i u novoj formaciji.-Ika gaji specifičan pevački izraz, vredan pažnje, a valjda će uskoro i album-Eva Braun i dalje uživo zvuči odlično, iako se nikada nisam primao na taj bend.-Veliki prezir - isto kao za Eva Braun.-Rebel Star su ovde bez konkurencije, a njihov debi album So je jedino domaće izdanje koje slušam ravnopravno sa bilo kojom drugom muzikom koju volim (bez snižavanja kriterijuma, koje je gotovo obavezno kad je domaće u pitanju). Ne sećam se niti jednog domaćeg albuma u poslednjih deset godina (možda i više) koji mi bilo šta posebno znači.

prepisao bih ova cetiri poslednja od rasa i dodao virvel i ventolin (ima jedna duetska sa ikom, potpuni spektakl)
Ti se uglavnom petljaš sa domaćicama, pa jedino ja od tebe mogu da prepisujem.Dobaci taj duet kad se setiš.
-Eva Braun i dalje uživo zvuči odlično, iako se nikada nisam primao na taj bend.
Pratio njihov rad od pocetka, ali do izlaska Heart Core sam bio neutralan. Taj album je i danas medju omiljenim domacim albumima. Ostalo, tako-tako.Autopark Pocetak prve pesme na novom albumu me je neverovatno asocirao na Cacadou Look, pogotovo vokal. Aranzerski bi to moglo mnogo bolje, ali meni definitivno najdrazi pop bend sa ovih prostora. Žao mi je što im mediji ne poklanjaju više pažnje. Lepo se odmorim uz njihovu muziku :) i uz odabrane pesme En Face.Concrete Worms i Rough Blue (jbg lokalpatriotizam pre svega). RB nisam slusao od koncerta u Grad-u. Nadam se da je to sada još bolje. Korozija, D.M.T. i Piknik - delovi Novog Sada koje najradije slusam.Uživo odlični Grandpa Candys (ako još postoje), Šmajser (kada se Vicko utiša), koncert Novembra mi bio odličan.Goritvor - WTF, jos niko nije objasnio sta mu se svidja u njihovoj muzici. Odvrat, užas, ogav. Isto važi i za Veliki zazor.Za Virvel se potpuno slažem. Odličan bend. Takodje Kinovia, Naked, Mothership Orchestra i Ab-Re koje niko ne spominje.Messerschmitt, Damir Avdić, Atentat, užasno mnoooogo bih voleo da vidim riječku grupu Grad uživo, samo neki od exYU koje pustim s vremena na vreme.Troll. Nije r'n'r, ali uživo odvaljuju:Gyass, Belgrade Dixieland Orchestra, Boris Kovač, Earth-Wheel-Sky Band, Zoran Predin, Duško Gojković ... Poslednjih 2x godina ovde se nista previse vredno pažnje nije pojavilo (lično mišljenje). Sviđa mi se nalepnica nova srpska scena, ali ne i grupe koje se kriju iza slogana. Najbolji domaci u 2009kolja-cd-velika.jpg Edited by wayfaring stranger
koncert Novembra mi bio odličan
Setio sam se i ja Koste dok sam pisao ono gore, ali se ne sećam kada je Novembar poslednji put svirao u Bgd-u.Poslednji album (sa obradama) sam propustio i to mi je u planu za neko slušanje.
Mothership Orchestra... koje niko ne spominje.
Uhvatio ih negde uživo, a i slušao malo - meni dosadni.
Goritvor - WTF, jos niko nije objasnio sta mu se svidja u njihovoj muzici. Odvrat, užas, ogav.
molim da me se ne shvati kao njihovog advokata, jer sam im preslušao albume i sada mi više ne stoje nigde na kompu. njihov muzički kvalitet je u mešanju bluza i elektronike, u ogoljenosti koja je efektna. tekstualno, opet ogoljenost, lepa slika ružne stvarnosti. izgubljeni tridesetogodišnjaci bez perspektive, to je njihova priča. uživo mi nijednom nisu bili dobri, iako mnogi kažu da je goribor najbolji domaći koncertni bend u poslednje vreme.da, evo teksta koji mi je jedan od boljih:Živim u stanu, ali sam na ulici Nisam narkoman, ali se drogiram Pijem, ali mogu i da ne pijem Ko sam, šta sam eto to sam Volim žene, ali tek po koju pojebem Lažem, zato što zaboravljam Ili jednostavno zbog priče nešto preuveličam Ne kradem, prosto nisam taj Ko sam, šta sam eto to sam U afektu bih mogao da ubijem, ali bih odmah i poludeo Trenutno sam sam, ali mislim da bi bilo bolje da nisam Ko sam, šta sam eto to samKo sam, šta sam eto to samkolja je tekstualno sličan fazon, ogoljenost i intima. :D čak i bluz. samo što on ima i humora. dobar je kolja, mogao bi skupiti pravi bend.
Setio sam se i ja Koste dok sam pisao ono gore, ali se ne sećam kada je Novembar poslednji put svirao u Bgd-u.Poslednji album (sa obradama) sam propustio i to mi je u planu za neko slušanje.
Svirali sa Concrete Worms, svirali, aprilililija ove godine. l_903e5b158cc94ca78f49d459aee53db7.jpgPunkeri su uvek imali smisla za humor. Odgovor na novu srpsku scenu - nova srpska bagra.l_2d6cec219fb849eaab0f571c253456f7.jpgEDIT: Dva simpaticna izdanja publikovana ovoga leta gospodnjeg:Dark tribute to Lepa Brena uz neizostavnu obradu Mile lovi niskoIzae - Teatro Lunatico000rr.jpg Edited by wayfaring stranger

superstudio. postoji li?stekoh utisak da su vanredno talentovani za dobru pop pesmu.i samo bih se pridružio pozitivnim utiscima glede virvela i ane never. ko takav zvuk makar podnosi, teško da će se pokajati ako ode da ih gleda uživo.

superstudio. postoji li?stekoh utisak da su vanredno talentovani za dobru pop pesmu.
utisak te ne vara. ja bas zelim da taj bend postoji.edit: rase, nemam, cuo sam na slusalicama u brodu :( Edited by holden kolfild