Lezilebovich Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Kontam da je ovo najpribližnija tema Quote Facebook's algorithm helped fuel the viral spread of hate and violence during Ethiopia's civil war, a legal case alleges. Abrham Meareg, the son of an Ethiopian academic shot dead after being attacked in Facebook posts, is among those bringing the case against Meta. They want a $2bn (£1.6bn) fund for victims of hate on Facebook and changes to the platform's algorithm. Meta said it invested heavily in moderation and tech to remove hate. A representative said hate speech and incitement to violence were against the platform's rules. "Our safety-and-integrity work in Ethiopia is guided by feedback from local civil society organisations and international institutions," the representative said. Meta sued for $2bn over Ethiopia violence - BBC News Ne znam kako se ovakve stvari mogu dokazati i da li je stvarno kriva Meta što su ljudi glupi i tako se lako utiče na njihovo mišljenje. Sa druge strane, s obzirom da zarađuje od te gluposti, onda je i kriva ...
Tpojka Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Anti-Facebook pokret... Tako su i McDonald's u BL zatvorili.
Lezilebovich Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 (edited) Izgleda da nemamo neku opstu temu o drustvenim mrezama, pa cu ovde ... dosta povika na tik tok u poslednje vrene u USA. Prvo je bio fokus na tome da je to spijunska app, tj da Kinezi prikupljaju gomilu informaciju. Sad se malo pomera u smeru sadrzaja, pa se naglasava da se potpuno drugaciji sadrzaj nudi malim kinezima i malim amerikancima, sa ciljem debilizacije malih Amera https://gurwinder.substack.com/p/tiktok-may-be-a-chinese-bio-weapon Edited January 28, 2023 by Lezilebovich
mustang Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Da spijunira, spijunira. Sta tik tok moze ekstra da uzme od mene sto gugl vec nije? Ili fb, Instagram? Meni je tik tok ponekad bolji od serija. Proleti pola sata u lepim, smesnim snimcima zivotinja, prirode, nesto malo UFO i drugih sitnica. Stavih na pola sata dnevno jer mogu bukvalno sat, dva da budem na tome. Zavisno je u tri lepe. Dok god mi algoritam ubacuje ono sto mene interesuje, ostacu..cim krene da leluja na drugu stranu, izbrisacu. Na instagram danima ne odem, fb slicno. Moja najveca "socijalna mreza" je ppp. Tviter mi je za posao.
Recommended Posts