Jump to content

Tražim film...

Featured Replies

On 12. 10. 2024. at 13:01, Milošica said:

Da li gledati Spilbergov Minhen?

Koliko je sve realno/objektivno prikazano?

Hvala na preporukama.

Vrhunski film.

On 12. 10. 2024. at 22:34, Boksi said:

Gde da nadjem

https://m.imdb.com/title/tt3031654/

Zahvaljujem.

Ako si u Srbiji instaliraj qbittorrent i samo u njemu pretrazuj, skida sa jedno 10tak sajtova stvari :) 

• 3 months later...

Ne znam gde da stavim link pa cu ovde. Oko 3000 besplatnih filmova na youtube, bez reklama (koliko sam video samo neki imaju embedovane engleske titlove, poneki spanski/francuski u meniju za subove) uglavnom Warner Bros. Entertainment, Warner Bros. Classics,Warner Bros. Rewind, CineStream, Michael Moore, Moving Pictures, Retrospective - Classic Movies, TenaaTV, Artflix - Movie Classics, Stream City, TheArchiveTV, Screen Blaze, FEATURE FILM, Cult Cinema Classics, Samuel Goldwyn Films. Ima svasta da se nadje (3000+ je ceo katalog ali su neki samo za USA trziste ali vpn moze da pomogne) pa ko voli samo napred.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL30RAv-0lkxHdTcoGGgx5L6eXIHnnrEHC

• 1 month later...

Nije u pitanju film, nego tražim  emisiju.

Mislim da se zvala Istorija sveta (ili tako nekako), išla je redovno u toku devedesetih godina na RTS-u u okviru školskog programa. Sećam se da je najavna špica počinjala sa prikazom planete Zemlje kako se okreće uz muzičku pratnju (valjda, nisam baš najsigurniji) Bahove Fuge i tokate.

I misilm da je bila BBC-jeva produkcija.

Ako neko tačno zna kako se zvala emisija, i link gde se može pogledati, bio bih veoma zahvalan

1 hour ago, Filozof manijak said:

Nije u pitanju film, nego tražim  emisiju.

Mislim da se zvala Istorija sveta (ili tako nekako), išla je redovno u toku devedesetih godina na RTS-u u okviru školskog programa. Sećam se da je najavna špica počinjala sa prikazom planete Zemlje kako se okreće uz muzičku pratnju (valjda, nisam baš najsigurniji) Bahove Fuge i tokate.

I misilm da je bila BBC-jeva produkcija.

Ako neko tačno zna kako se zvala emisija, i link gde se može pogledati, bio bih veoma zahvalan

Ja sam ovo tražio jako dugo i nisam našao... Gledao sam sppisak BBC-jevih dokumentaraca, i nisam našao tamo...

Možda čak nije samo jedna serijia, mislim da se kombinovalo sa WWI i WWII dokunmnetarciam sa BBC-aj na kraju, ali ni to nisam siguran... Da je i pre toga bilo više stvari, ali je nama izgledalo kao jedno...

A jako bi mi trebalo zbog edukacije mladunčadi...

Edited by radisa

Meni su u sećanju najviše ostale epizode koje su prikazivale period srednjeg veka (mongolska i arapska osvajanja).

Možda grešimo u tome što mislimo da je BBC? 

4 minutes ago, jms_uk said:

Mora biti starije, mi smo ovo gledali dok smo bilik klinci, tokom 80ih...

Ja se jasno sećam, Egipta i Mesopotamije i, ali i srednjeg veka, ovo što kaže FM...

Jel ima još neka UK produkcija, koje nije BBC?

Edited by radisa

5 minutes ago, radisa said:

Ja se jasno sećam, Egipta i Mesopotamije i, ali i srednjeg veka.

Koliko ti imaš godina? :covid19:

Edited by Milošica

17 minutes ago, radisa said:

Jel ima još neka UK produkcija, koje nije BBC?

Da, ITV - npr. Opstanak je bio njihov.

Originally produced by Anglia Television for ITV in the United Kingdom

Te emisije iz istorije koje su počinjale Bahovom tokatom su bile domaća produkcija - TVBG.

On 10.3.2025. at 18:10, colonelo said:

Te emisije iz istorije koje su počinjale Bahovom tokatom su bile domaća produkcija - TVBG.

Ja sam bio uveren da je bila na srpskom sinhronizovana strana produkcija. :blink: