Shan Jan Posted January 1 Posted January 1 27 minutes ago, mlatko said: Da, ali inteligentan. Svidža mi se što prebacuje sam svetlo na semaforu na zeleno kad se približava raskrsnici. Ma podrzavam nego me nervira kad marketinske agencije izmisljaju kako je nesto next big thing a ono malo veci autobus koji prati znakove na putu i povezan je sa sistemom semfora. Jeste lepo ali nije rocket science.
borris_ Posted August 27 Author Posted August 27 Zasto je Alstomov TGV najbolji voz, evo primjerz koji je snimljen. TGV udario u zadnji dio kamiona i nije ni iskocio iz sina. Drugi vozovi bi sigurno iskocili. TGV je pravljen kao zmija, to jest tockovi (boggies) se nalaze izmedju kola tako da se ne moze desiti "harmonika", kada se kola preklope. 1
borris_ Posted August 27 Author Posted August 27 Udario ga je sa strane, ne u punoj brzini. Ovdje bi bilo koja druga lokomotiva izletila sa sina. Prije 30 godina desila se jedna nesreca sa eurostarom. Jedan rov iz prvog SR se urusio kada je eurostar prolazio punom brzinom (300km/h) preko. Greska hngradjevinara koii nisu uocili taj rov. Voz je izasao sa sina ali je nastavio pravo i nije lupio nijedan stub pored. Bilo je lakse povrijedjenih, nijedan smrtni slucaj. Tada su Koreanci vagali izmedju TGV i ICE i pislije toga su izabrali TGV. 1
borris_ Posted September 9 Author Posted September 9 (edited) Put Beograd Sofija vozom Ovaj je putovao i iz Bara za Beograd, ima niz i o tom putovanju. Srpska zeljeznicka infrastruktura Edited September 9 by borris_ 1 3
dunja Posted September 10 Posted September 10 18 hours ago, borris_ said: Put Beograd Sofija vozom Ovaj je putovao i iz Bara za Beograd, ima niz i o tom putovanju. Srpska zeljeznicka infrastruktura malopre videh na tnjiteru i ne prestajem da se smejem, ne znam sta mi je jače, onaj prevrnuti voz ili autobuska linija Dortmund - Varna
Moonwalker Posted September 10 Posted September 10 18 hours ago, borris_ said: Put Beograd Sofija vozom Ovaj je putovao i iz Bara za Beograd, ima niz i o tom putovanju. Srpska zeljeznicka infrastruktura Ih istim vozom za Sofiju, putovala jednom bas kad su Bugari usli u EU. Samo ja i jos jedan covek regularci za Sofiju. Ostali takodje sluzbeno. Na nasoj strani u Vranju BAT, a u Nisu Filip Moris, a u Bugarskoj poskupele cigare momentalno. Pun voz prodavaca cigara koji onda prvo u samom vozu naprave malu berzu da izmesaju asortiman i popune svoj portfolio. Paklice pakovane poprecke u zenske grilon carape one debelje, pa opasane oko tela i ekstremiteta koji sicusnu zenu od jedva pedesetak kila vizuelno pretvore u stokilasa. Kad voz prodje Dimitrovgrad i priblizi se Dragomanu (?) gde ulazi bugarska carina i granicna policija, masinovodja kome su pre toga skupili od 7 do 10 evra po coveku uspori voz toliko da ljudi pocnu iskacu sa strane kao u kaubojskim filmovima ili onima sa temom II svetskog rata. I onda se kroz prozor vidi klusura sa visokim stenama nesto malo stotinak metara ravnog i travnatog terena kud prolazi pruga i ljudi koji iskacu iz voza. Nadrealan prizor i pokazna vezbe iz prakricne ekonomije. Ako se neko pita sto ne avion, nije jos bilo direktnih letova. Za Sofiju se letelo preko Beca i ona u povratku gledas Beograd i rekao bi, majstore stani daj padobran. Za Bukurest se letelo preko Rima i tako… 1 8
borris_ Posted September 11 Author Posted September 11 (edited) Desava se i najboljima Ali sine su ostale citave Edited September 11 by borris_
dunja Posted September 11 Posted September 11 39 minutes ago, borris_ said: Desava se i najboljima Ali sine su ostale citave Pisalo se skoro na temi Deutschland o situaciji sa nemačkom infrastrukturom, @x500 lepo opisao.
Recommended Posts