banecare1 Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 u kini je to shifu vozac, lozac, majstori - svi su oni shifu.
Peter Fan Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Vozam se ovh dana kroz Banat i predjoh preko barem 10-ak zeljeznickih prelaza koji su preasfaltirani. Jesu vecina na nekakvim sporednim kolosjecima prema silosima, ali bas sam se rastuzio. Sad vjerovatno ima 200-300 km pruga koje ne vode nikuda :-(
Fakundo Sava Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 22 minutes ago, Peter Fan said: Sad vjerovatno ima 200-300 km pruga koje ne vode nikuda :-( Neće još dugo ,sada će da radu bageri
Peter Fan Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 1 minute ago, Fakundo Sava said: Neće još dugo ,sada će da radu bageri Mislis da ce povaditi shine i pragove?
Fakundo Sava Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Kod mene u komšiluku ,prvo asfaltirali prelaze i to loše,već se skinuo asfalt, a sada trenutno skidaju pragove i šine ,dobra je kinta u tim sirovinama
Peter Fan Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Da, sad je u Americi kila otpadnog zeljeza (a i gotovih limova) na najvecoj razini ikada, tako da se to trenutno moze dobro prodati.
halloween Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 (edited) Pulzometar za snabdevanje vodom parnih lokomotiva, pored žel. stanice u Lajkovcu. [img]https://i.ibb.co/dBFzqdR/IMG-20210815-184317.jpg[/img] Edited August 15, 2021 by halloween
borris_ Posted October 18, 2021 Author Posted October 18, 2021 Za ljubitelje zeljeznica. Interaktivna karta francuske zeljeznice gdje mozete vidjeti sve vozove, signale, elektricne stanice itd itd. Znao sam da ovo postoji ali nisam znao da je svima dostupno Carto GRAOU 2
pasha Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 Alternative zum Flugzeug Bahn bringt 20 extralange ICE auf die Schiene So viele Passagiere wie in drei Kurzstreckenflieger: Mit 20 neuen XXL-ICE will die Bahn den Fluglinien auf innerdeutschen Strecken Konkurrenz machen. Fahrtzeiten sollen durch Sprinter-Verbindungen verkürzt werden. Die Bahn will zudem die Fahrtzeiten durch Sprinter-Verbindungen verkürzen. Zwischen Hamburg und Frankfurt-Flughafen etwa soll die Fahrt nur noch 3 Stunden und 45 Minuten dauern, 10 Minuten weniger, zwischen Düsseldorf und München soll es mit 4 Stunden 20 Minuten gar 30 Minuten schneller gehen. Auch zwischen Köln und Berlin werden 25 Minuten eingespart. https://www.spiegel.de/auto/deutsche-bahn-20-xxl-ice-sollen-airlines-kunden-abjagen-a-807677c1-018e-49cf-a234-a13b404a9fb8
pasha Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 (edited) Nadam se uskoro u Minhenu, Edited November 27, 2021 by pasha
pasha Posted December 15, 2021 Posted December 15, 2021 Istorija, odrzavanje, izgradnja pruga, usluga u vozu, obuka masinovodja za brze vozove(do 350kmh) ICE na nemackoj zeleznici. Mislim da su ovi vozovi tehnoloski prodati i Kinezima i da je to glavni deo kineske flote brzih vozova. Inace jedan od inzenjera, dama je u pitanju, u bazi odrzavanja i gradnje ICE u Minhenu je nekako povezano sa ovim prostorom i pojavljuje se u dokumentarcu. 1
banecare1 Posted December 19, 2021 Posted December 19, 2021 On 15.12.2021. at 17:52, pasha said: Istorija, odrzavanje, izgradnja pruga, usluga u vozu, obuka masinovodja za brze vozove(do 350kmh) ICE na nemackoj zeleznici. Mislim da su ovi vozovi tehnoloski prodati i Kinezima i da je to glavni deo kineske flote brzih vozova. verujem da ce @borris_ znati pravu situaciju. prema promo klipovima koje gldeam u tim vozovima, njihova zeleznica je pravljana po tehnologiji koju su razvili sami. pretpostavljam da su imali konsultante iz ger/fra/jpn, sigurno otkupili odredjene patente.
borris_ Posted December 19, 2021 Author Posted December 19, 2021 Ako pises o kinezima, otkupiki su njemacku tehnologiju. Bilo je i francuskih inzenjera tamo (jedan kolega i jedan drug). Njihove pruge su napravljene na betonu kao i njemacke (slab track) a ne na "balastu" (ballast track) kao francuske. Signalizacija je isto tako uradjena na njemackoj tehnologiji (Siemens, nije "ukradena" nego kupljena). Imaju svoj pandan evropskom ERTMSu, CTCS. Jednostavno su razvili svoj sistem i odavno im ne treba niko da ih poducava ili pomogne. Korejski brzi vozovi su kupljeni od francuza. I oni razvijaju svoj sistem i to vrlo efikasno. 2 1
pasha Posted December 25, 2021 Posted December 25, 2021 (edited) Konacno nesto na engleskom iz Nemacke. Razvoj nemackih vozova velike brzine(ICE), ima zanimljivih prica o tehnologiji u Japanu i Franucskoj u razvoju istih tipova vozova...zbog cega se desila velika nesreca ICE 1 tipa na ruti Minhen-Hamburg 1998 kada je poginulo preko 100 ljudi... Inace bas pre neki dan kada sam prolazio glavnom zeleznickom stanicom u Minhenu sam video voz za Pariz i stvarno su dosta manji od nemackih ICE(sto se pominje u video prilogu). Hteo sam da snimim ali sam zurio u tom trenutku... Ovo je slika ICE 2 ili 3 tipa u Minhenu na glavnoj zeleznickoj snimljeno pre par dana... Ja sam putovao na sever(Hamburg-Altona) iz Minhena pre par meseci sa ICE 1 tipom. Kada sam se vracao mislim da je bio ICE 2 ili 3 tip. Edited December 25, 2021 by pasha 1
Recommended Posts