Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vozovi bez granica

Featured Replies

• Author
Paris-Lux, TGV-om [Est]: kakva je razlika izmedju 1. i 2. klase?
Sjedista su malo sira u prvoj klasi. Imas i prikljucak za struju (ne znam da li je ima u drugoj klasi).
  • 4 months later...
  • Replies 547
  • Views 68.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ih istim vozom za Sofiju, putovala jednom bas kad su Bugari usli u EU. Samo ja i jos jedan covek regularci za Sofiju. Ostali takodje sluzbeno. Na nasoj strani u Vranju BAT, a u Nisu Filip Moris

• Prvih par minuta su nonsens i cherry picking. Britanija verovatno nije najbolji primer za vozove, tako da je taj slucaj "moram da kupim dve odvojene karte i to je za vecinu nemoguce" ionako dosta reda

• KnightLore
    KnightLore

Dok čekamo rezultate istrage daću svoje skromno mišljenje prema dostupnim fotografijama sa lica mesta. Uzrok ispadanja je prebacivanje jezička skretnice dok je voz na relaciji Malaga-Madrid (na slik

Posted Images

• Author

Da ozivim malo ovu temu.Ovo je projekcija vremenske razdaljine brzim vozovima za 2030 ako se svi projekti zavrse (sto se naravno nece desiti):

temps de parcours.JPG

Edited by borris_

Zašto je Monpelje u centru?

• Author

jer trenutno radim na projektu Montpellier Nimes odakle sam skinuo ovu sliku :D

Cekaj, po ovome je Lyon Paris ispod 2 sata danas?? Nisam se odavno vozio TGV-om, u stvari dok jesam bio u Francuskoj, to mi je bilo jedino prevozno sredstvo na dugim relacijama. Ako jeste, onda :Hail: :ziga: Dok se avion nakani da poleti, da sleti, dok dobijes torbe i/ili stignes u centar grada (jednog ili drugog), eto ti sat i po +.A, takodje po ovome, 2030 godine i dalje isto ili ja pogresno tumacim ovu grafiku?Jos jedan edit: zar ce 2030 godine trebati duze vremena od Lyona do Zeneve?? Pa to je auto putem, sat i po u vrh glave.

Edited by dragance

Pozdrav svim zeljeznicarima :kralj:Jedno pitanje: Jel tacno da se od nove godine ukidaju međunarodni vozovi za Ljubljanu,Cirih, Zagreb itd.Recimo voz 414 koji ide iz BG.a za Cirih nece voziti vise itd.

Ostaje 1 voz dnevno za ZG (Beograd-ZG-LJ-Zurich), svi ostali (direktni iz BG ka Villachu i Ljubljani) se ukidaju.

hvala za info :lala:cujem da je kod hrvata nesto zapelo i da zato veliki broj vozova ne vozi.nista ostaje mi da furam ove lokalne putnicke i teretne za luku Koper

Sad ide samo onaj u 15h, sto dolazi u 23? :isuse:

bas sranje ali navodno je kod hrvata problem. Letos su ukinuli VENEZIU koja je isla iz ZG a uvek bila puna ko sibica. I najbolji voz za voznju samo 2x stoji.

Sad ide samo onaj u 15h, sto dolazi u 23? :isuse:
Ne sad, ali od zimskog RV ce biti tako (od decembra)ostaje i ovaj, barem tako tvrdi sajt austrijskih zeleznica:IC 210 SAVABeograd (5.13) - (7.51) Šid (8.11) - (12.25) Zagreb GK (12.30) - (14.53) Ljubljana (15.05) - (16.50) Villach Hbf.

Edited by Bat Bat

• 6 months later...

beijing-shanghai za 4:50 (avionom 2:20)imam budzet za prvu klasu (koja je oko 110EUR, druga je 60ak), a srecom upao u VIP vagon, mislim da su karte oko 200opTPvW2.jpg

Je li bar klopa izgledala bolje nego ono sto smo mi jeli prosle godine? :D

edit: ubacio quote

Je li bar klopa izgledala bolje nego ono sto smo mi jeli prosle godine? :D
dele samo flasicu vode i snacks, isto kao u prvoj klasi. ali uvek je tu vagon - restoran sa onom klopom. kazem "onom" posto nismo bili sigurni koje meso jedemo :cry:za pppkolege da znaju o cemu pricamo, tipican kineski game, set, match:T1iJunXfJeXXbKO8.V_021602.jpg

Edited by banecare1