Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plivanje

Featured Replies

imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. 

• Replies 1.4k
  • Views 149.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bradilko spreman za posmatranje u plićaku     

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Ispala sam malo iz kondicije jos prosle godine, onda ovaj korona-virus i zatvaranje bazena...i premda sam stalno na bajsu, mislila sam da ce biti mnogo gore. Juce konacno otidoh na bazen da plivam pos

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

overio bazen posle 6 meseci, nisam se udavio što je svojevrsan uspeh   1600m za 43min, posle 30 min sam napravio pauzu od minut. prvih 30 min sam uspeo da uzimam vazduh na 6 zaveslaju, a pos

Posted Images

44 minutes ago, beta kentauri said:

imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. 

Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I  onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ...

5 minutes ago, chandra said:

Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I  onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ...

Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano.

6 minutes ago, Lancia said:

Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano.

Ma da, ovo je bilo potpuno nepromisljeno. Zajebala me ta maska i sto je uvala generalno jedna od bezbednijih manje opasnih.

• 2 months later...

koliko je 100m plivanja prsno?

u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije?

35 minutes ago, ivy said:

koliko je 100m plivanja prsno?

u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije?

mnogo ti je teško pitanje :D 

da li ta tvoja prosečna osoba puši, da li ima višak kilograma i koliko kilometara dnevno prepešači?

ne pusi,nema visak kg i npr se ne bavi fizickom aktivnoscu,ono kola,kancelarija ev hoda po trznom centru :D

100m prsno moze s lakocom da prepliva svako ko zna da pliva. Ako to zeli za neko odredjeno vreme onda se moze govoriti o nekoj kondiciji.

@Delija67

za koje odredjeno vreme?

mada ne znam ni kako bih to izmerila posto plivam u Duvanu i uzvodno na obe strane... imam jedan limancic od nekih 25m gde plivam levo-desno i tu je uzvodno da obe strane :laugh: i razlicite jacine na razlicitim mestima...i plivam svaki dan prsno 200-300m ali nisam merila vreme ni bas tacne duzine,mozda nekad bude i vise..

i nemam pojma kako da odredim svoju kondiciju a zanimam me...trebala bih verovatno naci stajacu vodu pa to izmeriti po nekim parametrima

pa ako imate neke parametre da mi date

On 25.2.2020. at 15:57, kr en said:

2025723-kopija.jpg

@ivy

@kud u maglu Simoviću

to znaci npr za moju starosnu grupu od 40-49 treba da preplivam 180m za 12min?

11 minutes ago, ivy said:

@kud u maglu Simoviću

to znaci npr za moju starosnu grupu od 40-49 treba da preplivam 180m za 12min?

Neko baš rekreativno vrijeme na 100 m prsno ne bi trebalo ići preko 3 min.