beta Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. Link to comment
אַף אֶחָד Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 44 minutes ago, beta kentauri said: imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ... Link to comment
Lancia Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 5 minutes ago, chandra said: Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ... Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano. Link to comment
אַף אֶחָד Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 6 minutes ago, Lancia said: Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano. Ma da, ovo je bilo potpuno nepromisljeno. Zajebala me ta maska i sto je uvala generalno jedna od bezbednijih manje opasnih. Link to comment
אַף אֶחָד Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 (edited) https://aeon.co/videos/dances-with-whales-the-ethereal-underwater-vistas-of-an-elite-freediving-team preproducirano za moj ukus, ali opet ludilo kakvi su snimci Edited June 2, 2021 by chandra Link to comment
ivy Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 koliko je 100m plivanja prsno? u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije? Link to comment
slepa živana Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 35 minutes ago, ivy said: koliko je 100m plivanja prsno? u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije? mnogo ti je teško pitanje da li ta tvoja prosečna osoba puši, da li ima višak kilograma i koliko kilometara dnevno prepešači? Link to comment
ivy Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 ne pusi,nema visak kg i npr se ne bavi fizickom aktivnoscu,ono kola,kancelarija ev hoda po trznom centru Link to comment
Delija67 Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 100m prsno moze s lakocom da prepliva svako ko zna da pliva. Ako to zeli za neko odredjeno vreme onda se moze govoriti o nekoj kondiciji. 1 Link to comment
ivy Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 @Delija67 za koje odredjeno vreme? Link to comment
ivy Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 mada ne znam ni kako bih to izmerila posto plivam u Duvanu i uzvodno na obe strane... imam jedan limancic od nekih 25m gde plivam levo-desno i tu je uzvodno da obe strane i razlicite jacine na razlicitim mestima...i plivam svaki dan prsno 200-300m ali nisam merila vreme ni bas tacne duzine,mozda nekad bude i vise.. i nemam pojma kako da odredim svoju kondiciju a zanimam me...trebala bih verovatno naci stajacu vodu pa to izmeriti po nekim parametrima pa ako imate neke parametre da mi date Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 On 25.2.2020. at 15:57, kr en said: @ivy Link to comment
ivy Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 @kud u maglu Simoviću to znaci npr za moju starosnu grupu od 40-49 treba da preplivam 180m za 12min? Link to comment
BWA Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 11 minutes ago, ivy said: @kud u maglu Simoviću to znaci npr za moju starosnu grupu od 40-49 treba da preplivam 180m za 12min? Neko baš rekreativno vrijeme na 100 m prsno ne bi trebalo ići preko 3 min. Link to comment
Recommended Posts