Jump to content
IGNORED

Plivanje

Lutador

Recommended Posts

Posted

imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. 

Posted
44 minutes ago, beta kentauri said:

imam neverovatan strah od ronjenja. ne onog po plićaku sa maskom nego pravog sa opremom u dubini kad je ispod tebe praznina i voda i nema dna nema oslonca. da ne pominjem karakondžule koje se vrzmaju okolo a koje ne čuješ a vidiš tek kad su ti ispred nosa. teško mi i da gledam. 

Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I  onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ...

Posted
5 minutes ago, chandra said:

Pre par meseci sam imao panic attack u vodi i to ne roneci, vec plivajuci s onom easy-breathe maskom. Pratio neko jato riba i u trenutku shvatio da sam predaleko od kopna, da je ispod mene bas to, "praznina", da mi ponestaje snage i daha, a okean je pa osecas ili "osecas" vise i struje i talase, I  onda, kao, ajde polako, disi, plutaj, kuliraj, odmaraj se i polako nazad. Bas mi nije bilo svejedno. Posle shvatio da je zajeb bio sto nisam skinuo masku cim sam osetio prvi znak nelagode umesto sto sam dozvolio da uletim u zacarani krug - umor - strah - brze disanje - manje kiseonika - umor - ...

Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano.

Posted
6 minutes ago, Lancia said:

Okean je samo za sportiste, ostali na nogohvat dna ili moze da bude frlo zajebano.

Ma da, ovo je bilo potpuno nepromisljeno. Zajebala me ta maska i sto je uvala generalno jedna od bezbednijih manje opasnih.

• 2 months later...
Posted

koliko je 100m plivanja prsno?

u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije?

Posted
35 minutes ago, ivy said:

koliko je 100m plivanja prsno?

u smislu tezine i kondicije...jel to lako moze bilo ko npr. osoba prosecne kondicije?

mnogo ti je teško pitanje :D 

da li ta tvoja prosečna osoba puši, da li ima višak kilograma i koliko kilometara dnevno prepešači?

Posted

ne pusi,nema visak kg i npr se ne bavi fizickom aktivnoscu,ono kola,kancelarija ev hoda po trznom centru :D

Posted

100m prsno moze s lakocom da prepliva svako ko zna da pliva. Ako to zeli za neko odredjeno vreme onda se moze govoriti o nekoj kondiciji.

• +1 1
Posted

mada ne znam ni kako bih to izmerila posto plivam u Duvanu i uzvodno na obe strane... imam jedan limancic od nekih 25m gde plivam levo-desno i tu je uzvodno da obe strane :laugh: i razlicite jacine na razlicitim mestima...i plivam svaki dan prsno 200-300m ali nisam merila vreme ni bas tacne duzine,mozda nekad bude i vise..

i nemam pojma kako da odredim svoju kondiciju a zanimam me...trebala bih verovatno naci stajacu vodu pa to izmeriti po nekim parametrima

pa ako imate neke parametre da mi date

Posted
On 25.2.2020. at 15:57, kr en said:

2025723-kopija.jpg

@ivy

Posted
11 minutes ago, ivy said:

@kud u maglu Simoviću

to znaci npr za moju starosnu grupu od 40-49 treba da preplivam 180m za 12min?

Neko baš rekreativno vrijeme na 100 m prsno ne bi trebalo ići preko 3 min.