Jump to content
IGNORED

Plivanje

Lutador

Recommended Posts

bila sam na bazenu posle duze vremena. dve stvari su me iznervirale: koliko nemam plivacke kondicije, i druga, koliko je propao 25. maj, na sta je posle par godina izasao brend nju renovirani bazen u koji je ulozeno 11 miliona eura nasih para, kako ga lose odrzavaju i koliko je prljavo. to drzi ds ekipa marko bastac.

a ovo za koliko ne mogu da preplivam, tu nemam nikakvog objasnjenja, mogu samo da se ubijem :D

Tamo negdje 2004-2005 kukamo mi na Tašu tipu koji radi u održavanju kako pola tuševa ne radi iako su ih sređivali prije samo nekoliko mjeseci. I on se brani kako svaki tuš košta ~500 (ili 1000 evra, zaboravio sam) i kako to uvozi samo jedna firma te kako se tuševi non-stop koriste i nije to lako održavati. Uglavnom, tad sam uklavirio da je održavanje bazena lukrativna stvar - na šta taj bazen liči na kraju nije previše bitno.

• 2 weeks later...

Premorena nedeljama, od jutra do mraka sama sa bebom, lose spavam, raspad. Hocu na plivanje, kaze dragi - ma idi i plivaj dva kruga, posle se opusti u malom bazenu (topliji je dosta, predvidjen za decu, prim.prev.), ne moras mnogo. U autu stavljam kljuc i lepo nemam snage da ga okrenem. Ali ipak nekako odem, srecom je bazen na 5 min od nas. Prvo sam odsedela malo u svlacionici; pa jedno 5min pod vrucim tusem; pa onda sednem na ivicu bazena i huhcem kao neka baba i pitam se koji mi k ovo treba sad. Zaplivam jedan krug, drugi, treci i..negde oko 800. metra shvatim da - ne razmisljam ni o cemu. :happy: Tu naravno krenem da razmisljam o tome sto ne razmisljam ni ocemu i krenu prvi znaci da ce krenuti glavobolja ako ne prestanem, te zavrsim sa 950. m, u svom starom vremenu.

Plivanje je nesto najlepse : ) :heart:

• 3 months later...
2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

to ovi aplivači što plivaju 15m od obale

:fantom:

E, motivirao me ovaj post, otišao sam na more i stukao 2k, moguće i malo više, prvi put ove sezone. I, zanimljivo, nisam vidio ni jednu dasku ili kajak... 

17 minutes ago, Friend said:

Trebalo bi da je lakse zbog slane vode i gustine pa telo dobija veci potisak odozdo nego u bazenu.

Samo teško da u moru imaš iste uvjete kao u bazenu, eventualno ako ubodeš neku bonacu rano ujutro, inače kako kaže kums uvijek ima nekakvih valova pa pri udisaju dižeš odnosno više okrećeš glavu pa se to odražava na stil a time, jel, i na efikasnost