djeneralche Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 Struju svi proizvode, korelacija izmedju drzava sa manjkom sloboda tj diktatura i njihovih energenata bice okocana.
Ras Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 45 minutes ago, djeneralche said: Struju svi proizvode, korelacija izmedju drzava sa manjkom sloboda tj diktatura i njihovih energenata bice okocana. Ako će elektrifikacija da pomogne da zglajzne ogavni Bajatović, svim srcem sam za nju: Даем Тесла!
djeneralche Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 2 minutes ago, Ras said: Ako će elektrifikacija da pomogne da zglajzne ogavni Bajatović, svim srcem sam za nju: Даем Тесла! Nismo mi te srece :(
gone fishing Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 mi ipak živimo na planeti sa ograničenim resursima, koliko je realno da se proizvede milijardu personalnih automobila na baterije, imamo li uopšte pola milijarde tona Li, po usgs imamo 8x manje - a onda šta sa problemima opadanja kapaciteta tih baterija kako godine budu prolazile, domet tih kola će zavisiti i od vremenskih prilika itd - jedino realno rešenje je da se ostvari teslin san o wireless napajanju automobila strujom, kako bi se izbacile baterije iz jednačine
djeneralche Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 29 minutes ago, zorglub said: Da, do toga je sigurno Malo do toga malo do tehnologije koja je postala pristupacna. Glavosecama iz Saudijske Arabije ipak preostaje neka francuska revolucija da bi postali normalna drzava, jbg.
Čutura Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 1 hour ago, gone fishing said: mi ipak živimo na planeti sa ograničenim resursima, koliko je realno da se proizvede milijardu personalnih automobila na baterije, imamo li uopšte pola milijarde tona Li, po usgs imamo 8x manje - a onda šta sa problemima opadanja kapaciteta tih baterija kako godine budu prolazile, domet tih kola će zavisiti i od vremenskih prilika itd - jedino realno rešenje je da se ostvari teslin san o wireless napajanju automobila strujom gorivne celije , kako bi se izbacile baterije iz jednačine
pasha Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 Sa porastom koriscenja elektricnih vozila(EV) dolazi do povecanje koriscenja gasa. Dobar primer toga je Nemacka koja gasi NE a ubacuje gasne elektrane u kombinaciji sa vetrom/suncem. Sve to daje da Nemacke uopste znacajno ne smanju emisiju stetnih gasova iako su ulozili stotine milijardi u skupe solarne elektrane i vetroparkove. Pa je cena struje u Nemackoj medju najskupljoj u Evropi ako ne i najskuplja. Zato pokusavaju da ocuvaju svoje TE na ugalj, ima i motiv zaposlenosti. Drugi dobar primer koriscenja masovno gasa u prozivodnja el. energije su SAD. Trece primer je Kina. Nafta ce jos dugo ostati vazan energent cak i da se drumski transport pocne sve vise kretati na el. energiju. Nafta se koristi puno u hemijskoj industriji(plastika, farmacija, deterdzetni...), avioni... Mislim da danasnje koriscenje nafte za drumski saobracaj iznosi negde oko 1/3 ukupnog koricenja nafte.
pasha Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 1 hour ago, gone fishing said: mi ipak živimo na planeti sa ograničenim resursima, koliko je realno da se proizvede milijardu personalnih automobila na baterije, imamo li uopšte pola milijarde tona Li, po usgs imamo 8x manje - a onda šta sa problemima opadanja kapaciteta tih baterija kako godine budu prolazile, domet tih kola će zavisiti i od vremenskih prilika itd - jedino realno rešenje je da se ostvari teslin san o wireless napajanju automobila strujom, kako bi se izbacile baterije iz jednačine Litijum nije toliki problem. Problem je potreba za ogromnom kolicinom el .energije da bi to funkcionisalo. Ostaje nada u da ce skupi projekat ITER dati neke rezultate u nuklearnoj fuziji i da ce pocne njegova komercijalizacija za nekih 50ak godina.
mraki Posted October 26, 2018 Posted October 26, 2018 (edited) Tesla prijavila iznenadjujući profit od preko 300 miliona za 3. kvartal, naspram gubitaka od preko 600 mil za isti period predhodne godine. Edited October 26, 2018 by mraki
Shan Jan Posted October 26, 2018 Posted October 26, 2018 Ako zelite da ovaj lepotan postane realnost kazu da je potrebno tricavih pola miliona glasova. Za sada ima 50 000 https://www.change.org/p/peugeot-e-legend-make-it-real
Lancia Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 Aviar R67 - Električni Ford Mustang iz Rusije i enterijer je puslica
Lancia Posted December 18, 2018 Posted December 18, 2018 Tja, izbrisali su sa neta. Dogadjaj sa benzinske pumpe, kako plavusa pokusava da natoci Teslu. (btw, verovatno je fejk, bzvz sam i kacio)
Recommended Posts