Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stednja

Featured Replies

mi smo pre 3 ili 4god kupili nesto zlatnika,malo, za nekoliko hiljada eura...i pre neki dan pricam sa drugaricom koja radi u zlatari/zalagaonici i kaze mi da je zlato jako poskupelo i bas proverim koliko smo mi tada platili zlatnike..male Franc Jozefe smo placali 230e dok su sada 460 a velike 800 dok su sada 1600

duplo jbt ohmy

• Replies 473
  • Views 57.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lezilebovich
    Lezilebovich

Mislim da je ideja stedeti, a ne kockati se

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

gde će ti duša da na sestri zelenašiš     ili joj pomozi bez kamate, ili se ne mešaj

• mi smo pre 3 ili 4god kupili nesto zlatnika,malo, za nekoliko hiljada eura...i pre neki dan pricam sa drugaricom koja radi u zlatari/zalagaonici i kaze mi da je zlato jako poskupelo i bas proverim kol

Posted Images

Gdje ste kupovali zlatnike?

1 hour ago, Paul Gompitz said:

Gdje ste kupovali zlatnike?

kod te drugarice u zlatari/zalagaonici u Nsu...ona nam malo,koliko je to moguce, cinculira cenu ili nam malo sredi kurs kad kupujemo evre D

@salerokada Citam temu pa vidim da si pisao, a ja sam igrom slucaju juce nesto petljao po Raifaisen mobil appu, imam sledeci info za 3 godine u Raif Eurocash fondu imam 8% kamatu.

@Choda
Sada sam i ja pogledao u Inteza aplikaciji.
Oni imaju sličan fond "Invest Cash Euro". Piše da im je za 3 godine rast 9,04% u tom fondu.

Pogledao sam i fond gde uplaćujem sitno deci. On je porastao 32% za dve godine!

Screenshot from 2025-10-13 01-06-15.png

On 12. 10. 2025. at 9:32, ivy said:

.male Franc Jozefe smo placali 230e dok su sada 460 a velike 800 dok su sada 1600

duplo jbt ohmy

ipak 430e moja greska..

Kako ide prodaja u slućaju potrebe, koja se cena može dobiti? I isplati li se kupovati od fizičkih lica po malo nižoj ceni?

1 hour ago, Engineer said:

Kako ide prodaja u slućaju potrebe, koja se cena može dobiti? I isplati li se kupovati od fizičkih lica po malo nižoj ceni?

.

Prvo sto sam dobio na pretrazi za investiciono zlato u Srbiji.

https://investicionozlato.com/cena-zlatnih-poluga/

1 hour ago, Engineer said:

Mozes prodati u bilo kojoj zlatari, ne placa se PDV tako je razlika 3-4% izmedju prodajne i kupovne cene u tom trenutku.

Moj ortak je kupovao od tog tavexa što šan reklamira, tako da su izgleda popularni.

5 minutes ago, kozha_klima said:

Ima nešto jeftinije na izvoru, ko je u prilici: Munze Austrija.

Hvala. Nije sad razlika da se samo zato ide (100 evra na 3700) ali ko se nadje tamo, sto da ne. Znam da kovanice mogu se bez problema iznose iz zemlje (plocice ne) ali ne znam kako je za unos u Srbiju.

11 hours ago, Engineer said:

jeftinije se prodaje,naravno....ali zlato se ne kupuje da ga prodas sledece nedelje..tako da dok dodje za prodaju bice veca cena..

ali to nije ustavri nije neka zarada kao takva vise je dobio si slicnu do malo vecu vrednost ulozenog novca koji ti nije devalvirao u rukama..

11 hours ago, Shan Jan said:

Znam da kovanice mogu se bez problema iznose iz zemlje (plocice ne) ali ne znam kako je za unos u Srbiju.

Mogu i pločice, doduše išle su kao deo procesa preseljenja. Nije carinik ništa dalje pitao, još sam spremio i račune. Za dukate mora dozvola da se iznesu ako su stariji