paculla Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 evo za ovog sto nam je zbrisao. rekose mi neki ljudi za vikend, a ja juce overila. madjarski restoran na upper east side. cene bas nisu niske, ali je klopa mnogo dobra i cela kafana super mirise :Dsa druge strane ulice je neka crnogorska picerija, cuje se u celom bloku
kobac Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 pih... kud propustih ovu priliku da se napravim pametan? elem, samo da se prijavim kao njujorcanin... ako ikome u buducnosti bude bila potrebna gnjavaza savetima
paculla Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 hajde kobac, istakni se :D ima dosta zainteresovanih, a jos vise onih koji cekaju da kazu: nije tako! :D ima i onih koji su se nedavno sa broda iskrcali.
Musharaf Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 otvorio topik koji je verovatno greskom zatvoren.
Vasilij Zajcev Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 (edited) Century 21 je malo digao cene od kad je poceo da se gradi ovaj novi WTC. Moja preporuka: Union Sqr. Ima onaj Magacin (da me ubijete ne mogu se setiti zenskog imena ciji je to "celer" (u nazivu mesta). Obuce ima za budzasto, mada je i konfekcija jaka. Pored ima i Forever21, unutra gomila afroamerikanki i hispanki koje slobodno probaju ves... ...zaneh se malo. Ima i dobar Footlocker, HM, i jos par prodavnica... To je sve u 30i nekoj ulici, tj poslednjoj ulici "na dole", sa kojom se granici Union. Preko puta sahista :) Za klopu Queens, generalno. Npr "Q" na Forest Hilsu.. Nije "Q" za Queens, nego za Q-a iz 007. Inventivna hrana...bazirana na Tajlandskoj. Ako bas imas potrebu da pretovaris na Menhetnu, Meat Place (recimo 60 i neka i sedma/osma), malo ispod parka. Bifteci, rebarca, sve i svasta...spremaju pred tobom, skidas dobre fore, a likovi su stending komedijasi...sve dok ne dodje racun :( ...tad nastupa tragedija umesto komedije. Ma nisi turista da jedes po restoranima, jedi na ulici! ...i uzivaj u Njuci :) Edited December 5, 2007 by Vasilij Zajcev
Isis Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Moja preporuka: Union Sqr. Ima onaj Magacin (da me ubijete ne mogu se setiti zenskog imena ciji je to "celer" (u nazivu mesta). Obuce ima za budzasto, mada je i konfekcija jaka. Pored ima i Forever21, unutra gomila afroamerikanki i hispanki koje slobodno probaju ves... ...zaneh se malo.a odmah u nastavku Whole Foods :D
paculla Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ma nisi turista da jedes po restoranima, jedi na ulici! ...i uzivaj u Njuci :)eh, pa nemoj tako, ne jedu samo turisti po restoranima :D turisti jedu po midtown, tu gde su im hoteli... restorana po njuci ima vise neg' turista narocito uptown. na ues jedva nadjes ulicnu hranu, mozda malo oko 86e.
Vasilij Zajcev Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 ovo ono, upper east side, keri bredso i to...krecem se izmedju 80te i 110te, nista zapadnije od Seste :) ...ja sam imao nekog leradi malo vise gore - majstor radi kao home delivery kurir u nekoj piceriji i moras da mu narucis klopu ako hoces da ti stigne dza, moras da narucis i krku..."lepo i korisno", sto rekli! tako da sam ja hasao na ulici uvek :)
Grunf Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 (edited) i uzivaj u Njuci :)U Njuci, a? A, kako je u Švici, brate ql je u Švici. Edited December 6, 2007 by Grunf
paculla Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Nije bas za putovanja, pre je za lokal-patriotizam, ali koga zanima:Retrospektiva Paskaljevicevih filmova u MoMi pocinje za 2 dana i traje do kraja januara.
Musharaf Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Nije bas za putovanja, pre je za lokal-patriotizam, ali koga zanima:Retrospektiva Paskaljevicevih filmova u MoMi pocinje za 2 dana i traje do kraja januara.ahaha, jesu li ga stavili gore na sprat u video instlacije na mini televizorcicima?
Eraserhead Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 (edited) Klopa: Fast food - China town express (34th između 7. i 8. av)Restoran - Carmine's (2450 Broadway) ako se ne varam to ti je oko 90e uliceOdeća: Macy's i okolinaMuzeji: Metropoliten i Natural HistoryObavezno West Village i SohoObavezno da posetiš opservatoriju i ako imaju neku projekciju da gledaš bez obzira što košta 30$. Imaju salu u kojoj se film o svemiru pokazuje preko celog plafona. Pre 8 godina su imali sjajan film o nastanku svemira.Idi jedno jutro u Brooklyn Heights i baci pogled na Manhattan.Ovo je ok za početak. :) Edited January 7, 2008 by eraserhead
paculla Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 (edited) Natural Historynatural history -- ako neko dolazi turisticki u nyc, moze da preskoci ovaj muzej. potavke sa prepariranim zvotinjama su grozne, delovi o svemiru banalni... jedino je zgrada prelepa. ovo je definitivno mesto na koje treba povesti decu, moze dosta da se nauci, ali je mene skoro sve smorilo. jedino mi je bilo super da vidim lucy :Dza momu treba imati puno vremena, pa ako ste u zurbi, neue galerie je super stvar. malo, ali lepo, nema puno guzve. Edited January 7, 2008 by paculla
jms_uk Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 ja bih neke preporuke za sta raditi nocom - posto su nam dane isplanirali full time :)ne morate da zurite, ide se tek u martu, a ni vizu jos nemam :D
Recommended Posts